files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand začína v Košiciach

V hoteli Medium v Bratislave vyžrebovali v utorok popoludní za účasti zástupcov všetkých klubov, predstaviteľov Slovenského zväzu hádzanej (SZH) a médií nový ročník Tipos extraligy hádzanárov. Aj v tomto ročníku bude účinkovať Hc winLand Michalovce, ktorý sa v prvom kole predstaví na pôde Košíc. Pôjde teda o reprízu neúspešného štvrťfinále play-off, v ktorom Michalovce nestačili práve na tohto súpera a podľahli mu 1:3 na zápasy. 


Táto extraligová sezóna bude poznačená viacerými zmenami. O majstrovi Slovenska už nebude rozhodovať play-off, ale záverečný turnaj. Novinkou je aj model súťaže. V tomto ročníku bude v extralige účinkovať deväť tímov (nováčikom je HaO TJ Slovan Modra). Základná časť bude pozostávať z 36 kôl (každý s každým 4-krát, t. j. 2x doma a 2x vonku), každý z deviatich účastníkov teda odohrá 32 zápasov. Po základnej časti nenasleduje klasické play-off. Namiesto vyraďovacej časti vyvrcholí extraligová súťaž v prvý júnový víkend (1. - 2. 6. 2013) turnajom Final Four, na ktorom sa predstavia u víťaza základnej časti družstvá z 1. až 4. miesta v tabuľke. Najskôr príde na rad semifinále (1. - 4., 2. - 3.) a na druhý deň finále o titul šampióna. O konečnú 3. priečku sa nehrá, zo zdolaných semifinalistov získa bronzové medaily lepšie umiestnený tím po základnej časti. Zo súťaže nikto nevypadáva, aby v ďalšom ročníku mohlo účinkovať 10 klubov.  

V porovnaní s nedávno skončeným ročníkom Tipos extraligy bude úradujúci slovenský šampión Tatran Prešov účinkovať v súťaži od jej začiatku, teda absolvuje aj jej základnú časť (v sezóne 2011/2012 vstúpil do extraligy až v nadstavbovej časti). "Mnoho klubov chcelo privítať na svojich palubovkách Prešov, preto sa hľadal vhodný model, aby Tatran zvládol svoje povinnosti v regionálnej SEHA League i extralige a mohli ho tak vidieť aj diváci na Slovensku. Myslím si, že bude o čo hrať, pretože motiváciou nebude len postup do prvej štvorky, ale aj triumf v dlhodobej časti, keďže jej víťaz má právo byť organizátorom turnaja Final Four. Veríme, že súťaž bude po športovej stránke ešte lepšia a dramatickejšia až do konca. Model je pripravený tak, aby od ďalšieho ročníka v nej účinkovalo 10 družstiev. Dúfame, že sa nám ju podarí doplniť o víťaza prvej ligy," uviedol pre agentúru SITA riaditeľ extraligy Peter Brunovský.


Dvojice 1. kola Tipos extraligy v hádzanej mužov 2012/2013 (1. - 2. 9. 2012):
HaO TJ Slovan Modra - voľný
1. MHK Košice - HC winLand Michalovce
MŠK Považská Bystrica - ŠKP Bratislava
HC Štart Nové Zámky - Tatran Prešov
HK Topoľčany - HC SPORTA Hlohovec

Zdroj: slovakhandball.sk



Uverejnené: 19.06.2012 14:26:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.