files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán Hc winLand: Som rád, že sme vrátili vrcholovú hádzanu do Michaloviec

Hádzanári Hc winLand Michalovce sa vo svojej prvej extraligovej sezóne umiestnili na šiestom mieste. Pre nováčika Tipos Extraligy bol tento ročník veľmi poučný. V jesennej časti družstvo šliapalo ako hodinky, no v jari sa im už tak nedarilo a všetko vyvrcholilo nevydareným play-off, v ktorom vo štvrťfinále hráči winLandu nestačili na Košice.

Návrat po dvanástich rokoch

Až dvanásť rokov sa museli hádzanárski priaznivci v Michalovciach zaobísť bez mužskej hádzanej na najvyššej scéne. Naposledy hrali extraligu hráči HAK Zempmilk Michalovce ešte v sezóne 1998/1999. V tejto sezóne obsadili Michalovčania posledné ôsme miesto a z najvyššej súťaže vypadli. Michalovce sa do extraligy vrátili až v minulej sezóne. „Som veľmi rád, že sme vrcholovú hádzanú opäť vrátili do Michaloviec. Myslím si, že sme nesklamali a vo svojej prvej sezóne sme boli oživením Tipos Extraligy,“ uviedol kapitán michalovského celku Martin Bumbera, ktorý počas celej sezóny kryl chrbát v bráne veteránovi a jednému z najlepších golmanov na Slovensku Marošovi Kolpakovi.


Vydarený úvod

Extraligovému nováčikovi vyšiel veľmi dobre úvod sezóny. V prvých dvoch kolách triumfovali zverenci trénera Pavla Jana na palubovkách súperov a po víťazstve v treťom kole doma nad Košicami sa vyšvihli spolu s Novými Zámkami na prvé miesto tabuľky. Po základnej časti skončili hráči Hc winLand na treťom mieste, čo bolo vysoko nad očakávaním. „Vzhľadom nato, že extraliga bola v tejto sezóne vyrovnaná, sme si počínali viac ako dobre. Náš výborný úvod mala na svedomí predovšetkým kvalitná letná príprava, v ktorej sme si zmerali sily s viacerými kvalitnými tímami. Myslím si, že vytvorenými podmienkami a kvalitou kádra sme na to tretie miesto určite mali,“ skonštatoval kapitán Hc winLand. Toho veľmi teší, že okrem Prešova michalovskí hádzanári porazili každého jedného súpera v Tipos Extralige. „To, že sme získali skalp každého súpera okrem Prešova je vynikajúca vizitka. V extralige sú totiž kvalitné tímy ako Nové Zámky, či Hlohovec a my sme ich hneď vo svojej premiére v najvyššej súťaži dokázali poraziť.“

Nevydarené play-off

Už v závere jesennej časti sa v kádri extraligového nováčika začali kopiť zranenia. Všetko to vyvrcholilo v závere jesene, kedy mal tréner k dispozícii sotva desiatich hráčov. Aj tak bolo družstvo po tejto časti na peknom štvrtom mieste. V jarnej časti prišiel výkonnostný úpadok družstva. Tímu ublížil odchod dvoch kľúčových hráčov v jesennej časti Tomáša Urbana a Lukáša Gamráta, ktorí si to namierili do maďarskej Budapest Bank League. Hc winLand síce skončil po nadstavbe na štvrtom mieste, no play-off mu vôbec nevyšlo a jeho hráči vo štvrťfinále podľahli Košiciam 1:3 na zápasy. „Vo vyraďovacej časti rozhodujú aj skúsenosti. My sme takéto zápasy až na pár výnimiek ešte nehrali. K všetkému sa nakopili aj zranenia. Nezvládli sme prvý domáci zápas, ktorý sme vysoko prehrali a potom sme sa do série už nevrátili. Určite sme od play-off čakali viac,“ smutne skonštatoval Bumbera, pre ktorého to boli prvé stretnutia play-off. „Je to úplne iné, ako ligové zápasy. Tieto stretnutia rozhodujú aj skúsenosti a tie boli tentoraz na košickej strane. Oni takýchto zápasoch odohrali už mnoho, my sme sa do play-off dostali po prvýkrát. Proste sme zaplatili nováčikovskú daň.“

Šieste miesto nie je najhoršie, ale...

Po vypadnutí v štvrťfinále play-off sa sezóna pre nováčika Tipos Extraligy ešte neskončila. Čakali na neho totiž zápasy o umiestnenie. V nich najskôr hráči winLandu porazili v dvojzápase Topoľčany, no potom v stretnutiach o 5.-6. miesto nestačili na ŠKP Bratislavu. V hlavnom meste síce winLand zvíťazil o jeden gól 31:30, no doma zaváhal a po prehre 23:29 skončili jeho hráči vo svojej extraligovej premiére na šiestom mieste. „Nie je to najhoršie umiestnenie, no mám taký pocit, že sme mali na viac. Zápasy o umiestnenie sme dohrávali v oklieštenom zložení. Nepodávali sme očakávané výkony. Všetko to vyvrcholilo v nepodarenom zápase doma s ŠKP Bratislavou, v ktorom sme prišli o lepšie umiestnenie,“ podotkol kapitán Hc winLand.  

Prichádza nová výzva

V nastávajúcej sezóne chcú hráči Hc winLand pokračovať vo svojich jesenných výkonoch. Tím už nepovedie doterajší lodivod Pavol Jano, ktorého v týchto dňoch nahradil Ľuboš Hudák. Ten naposledy viedol ďalšieho účastníka Tipos Extraligy, HC Sporta Hlohovec. „Klub má podľa mňa tendenciu rásť. Myslím si, že v novej sezóne to bude ešte lepšie. Poučíme sa z chýb, ktoré sme spravili vo svojej premiérovej sezóne, odstránime nedostatky a to môže byť dobrým vkladom do budúcej sezóny. Navyše, prichádza k nám nový tréner, ktorý určite prinesie aj nové výzvy,“ dodal na záver kapitán Hc winLand.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.06.2012 17:36:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.