files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novým trénerom Hc winLand sa stal Ľuboš Hudák - doplnené o hlasy

Trénerská stolička v tíme účastníka najvyššej hádzanárskej Tipos Extralige Hc winLand Michalovce neostala dlho prázdna. Hc winLand do novej sezóny povedie tréner Ľuboš Hudák. Informovala o tom oficiálna stránka michalovského mužského hádzanárskeho klubu. Štyridsaťtri ročný rodák z Detvy naposledy viedol extraligový Hlohovec.

Hádzanej budú vládnuť dvaja Hudákovci

To, o čom sa už včera šepkalo, sa stalo skutočnosťou. Michalovskej mužskej hádzanej budú vládnuť v najbližšej dobe Hudákovci. Novým trénerom Hc winLand sa totiž stal Ľuboš Hudák, ktorý sa na svojom angažmáne dohodol s predsedom správnej rady účastníka Tipos Extraligy Stanislavom Hudákom. „Ja to určite tak neberiem. S pánom Ľubošom Hudákom sa poznám veľmi dlho, ešte od strednej školy. Očakávam od neho zlepšenie tých faktorov, ktoré som kritizoval u predchádzajúceho lodivoda. Je potrebné zlepšiť hlavne vnímanie nášho klubu u verejnosti. Aj preto si myslím, že je Ľuboš Hudák na tento post najlepším riešením,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu predseda predstavenstva Stanislav Hudák, ktorý s novým trénerom nie je v žiadnom príbuzenskom stave. „Sme iba menovci,“ dodal predseda správnej rady Hc winLand.

Nový tréner Hc winLand Michalovce Ľuboš Hudák

Obraz o družstve má

Novým lodivodom Hc winLand sa tak stal štyridsaťtri ročný Ľuboš Hudák. Ten bol ako aktívny hráč československým reprezentantom a dokonca si zahral aj na Olympijských hrách v roku 1992 v Barcelona. Minulú sezónu začal ako asistent trénera v Hlohovci. V októbri sa stal hlavným trénerom tohto takisto účastníka Tipos Extraligy. Z tohto postu bol odvolaný krátko pred skončením nadstavbovej časti, kedy ho nahradil Martin Lipták. „Po mojom predčasnom konci som mal ponuky aj z iných klubov. Mohol som napríklad ostať aj v Hlohovci, kde mi ponúkali post športového riaditeľa. To, ale nebolo pre mňa, pretože ja som chcel trénovať. Najviac ma oslovila michalovská ponuka, na ktorú som v týchto dňoch prikývol,“ skonštatoval nový lodivod Hc winLand. Ten vôbec neprichádza do neznámeho prostredia. „To by som určite netvrdil. Poznám prevažnú väčšinu kádra a takisto sa veľmi dobre poznám aj s majiteľom klubu. Obraz o kádri určite mám, pretože aj v minulej sezóne som absolvoval stretnutia proti michalovskému klubu,“ podotkol Ľuboš Hudák, ktorý následne dodal. „Družstvo podľa mňa v minulej sezóne doplatilo na veľkú maródku a následne tak zaplatilo nováčikovskú daň. Myslím si, že na začiatku bolo veľmi dobre poskladané, čomu zodpovedali aj výsledky. Podľa mňa potenciál v tíme určite je.“

Dĺžku kontraktu zatiaľ neriešili

Ľuboš Hudák sa tak na určitý čas stane novým trénerom Hc winLand. To, na ako dlho sa obe strany dohodli, ešte nie je známe. „O dĺžke kontraktu sme sa zatiaľ nebavili. Je to v štádiu riešenia,“ odpovedal predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák, na ktorého slová nadviazal nový lodivod. „Myslím si, že momentálne je prvoradé riešiť iné veci, ako dĺžku kontraktu. Je to dosť na rýchlo a tak sme sa o jej dĺžke zatiaľ nebavili. Mne je jedno či tu budem desať, päť, či pol roka. V prvom rade musíme vyriešiť posily pre novú sezónu a potom sa určite dohodneme aj na dĺžke kontraktu,“ podotkol nový kormidelník. K tému pohybu v kádri sa však nechcel vyjadriť. „To by som teraz nechcel komentovať. Pohyb v kádri určite bude, no keďže ešte nie sú podpísané zmluvy, o menách zatiaľ hovoriť nechcem,“ dodal Ľuboš Hudák. Podľa našich informácii by v kádri mala zostať dvojica Matúš Miňo, Ján Frajkor, ktorý boli po minulej sezóne z kádra vyradení. Navyše, vylúčený nie je ani návrat Lukáša Gamráta. Ten v januári tohto roka odišiel práve z winLandu do maďarského Mezokovesdu, ktorý sa však v Budapest Bank League neudržal, a tak táto ostrá spojka zvažuje návrat na Slovensko.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.06.2012 13:18:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.