files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské športové kluby sa opäť nevyhli trénerským výmenám

Aj v  sezóne 2011/2012 sa v michalovských športových kluboch udiali trénerské zmeny. Tie sa dotkli až troch zo štyroch vrcholových tímov. Vo futbalovom MFK Zemplín vymenil Vlastimila Petrželu Albert Rusnák, v Iuvente Michalovce zase vystriedal Maďara Józsefa Vuru Ján Packa. Tak ako po minulé roky, aj teraz sa trénerskej zmene nevyhla ani hokejová HK Dukla, kde sa v sezóne 2011/2012 vystriedali až traja tréneri. Jediným klubom, ktorý začal, aj skončil sezónu s jediným trénerom tak ostal nováčik hádzanárskej extraligy Hc winLand Michalovce.

Bude Miroslav Ihnačák (na snímke vľavo) historicky prvým. Alexander Černega (vpravo) tvrdí, že áno.

Rekordérom je Dukla

Najviac trénerských zmien sa opäť udialo v hokejovej HK Dukla. Tam sa začiatkom sezóny trénerského kormidla ujal Miroslav Ihnačák, ktorého po dvanástich kolách vystriedal Branislav Okuliar. Ani ten však horúce trénerské kormidlo v rukách dlho neudržal a krátko pred koncom roka ho nahradil Ján Vodila. Ten nakoniec doviedol Duklu do semifinále play-off a dosiahol s ňou tak historický úspech. Hokejová Dukla je tak stále rekordérom vo vymieňaní trénerov. Za štyri roky, čo sú michalovskí hokejisti v prvej lige, sa na trénerskej stoličke vystriedalo už deväť trénerov. V prvej sezóne Duklu viedli traja tréneri. Postupne to boli Jozef Šechný, Peter Mihaľo a Dušan Kapusta. V druhej sezóne Duklu viedli iba dvaja lodivodi a to Dušan Kapusta a Branislav Kohutiar. Ani v tretej sezóne Dukly v prvej lige sa jeden tréner neudržal celú sezónu. Kohutiara v nej vymenil Peter Bohunický. Toho umenie bolo ale viac v kreslení, ako v hokejovej teórii, a tak sa musel porúčať aj on. Sezónu tak dokončil skúsený matador Ján Faith. O trénerských zmenách v minulej sezóne sme už písali vyššie. Do novej sezóne povedie michalovských hokejistov opäť Miroslav Ihnačák. Nový prezident klubu Alexander Černega v rozhovore pre náš portál povedal, že by bol rád, keby tento tréner sezónu v Dukle aj dokončil. Stane sa Miroslav Ihnačák historický prvým trénerom, ktorý sa v Dukle od jej návratu do prvej ligy udrží celú sezónu?

József Vura sa lúčil po pol roku ...

Maďarská cesta zlyhala

Trénerské zmeny sa v tejto sezóne nevyhli ani ďalším športovým klubom v Michalovciach. To, že nie každá zahraničná cesta, musí byť úspešná, sa presvedčili v Iuvente Michalovce. Do Maďara Józsefa Vuru totiž vedenie klubu vkladalo obrovskú nádej, že sa družstvo presadí aj v Európe. Bohužiaľ, nestalo sa. Vura doplatil hlavne nato, že neovládal slovenský jazyk a tým si nedokázal nájsť cestu k hráčkam. Družstvo síce v jeseni skončilo vo WHIL na treťom mieste, no v Európe sa nepresadilo, navyše v závere roka sa hráčkam Iuventy nepodarilo ani obhájiť Slovenský pohár. To, už nenechalo chladnými ani funkcionárov už päťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra, a tak Vuru vymenil renomovaný odborník Ján Packa. Ten doviedol momentálne najúspešnejší športový klub v Michalovciach k piatemu majstrovskému titulu. Zdá sa tak, že Iuventa konečne našla toho pravého na trénerskú stoličku.

... a celú sezónu neustál ani Vlastimil Petržela

Krízu neustál ani Petržela

Trénerská zmena sa udiala aj vo futbalovom MFK Zemplín. Vlastimil Petržela vydržal na trénerskej stoličke rok a pol (ani jednému jeho predchodcovia sa nepodarilo ostať tak dlho). Renomovaný tréner prišiel do Michaloviec za obrovského tresku. Jeho hviezda však nesvietila tak dlho, ako by každý predpokladal. Petržela už pri svojom príchode tvrdil, že si potrebuje mužstvo prerobiť na svoj obraz. V priebehu jedného a pol roka vymenil prakticky celý káder (ostal iba Ruskovský a Gamkrelidze), no aj napriek tomu bol MFK Zemplín na tých umiestneniach, ako pri jeho príchode. Jeho misia teda bola neúspešná. Po sérii štyroch prehier v rade (hlavne pri tej poslednej domácej s Liptovským Mikulášom boleli oči) to už vedenie klubu nevydržalo a českého odborníka nahradil Albert Rusnák. Ten sa trénerského kormidla chopil veľmi pevne a je len na ňom, či jeho zverencoch, ako dlho sa na vratkej stoličke udrží.

Jediným klubom, kde tréner vydržal celú sezónu, je tak nováčik extraligy hádzanárov Hc winLand. Jeho lodivod Pavol Jano bol jediným, kto sa udržal celý rok. Aj táto sezóna tak ukázala, že trénerská stolička v Michalovciach je niekedy veľmi horúca. Čas ukáže, ktorý lodivod bude ďalším v poradí.  Budeme čakať dlhšie, alebo ďalšia trénerská výmena príde už čoskoro?

Peter Brendza  



Uverejnené: 06.06.2012 19:57:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.