files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa uzavrela úspešnú sezónu

V piatok popoludní sa v reštaurácii Arena rozhodlo vedenie Iuventy Michalovce uzavrieť mimoriadne úspešnú majstrovskú sezónu záverečným banketom. Zúčastnili sa na ňom všetky tri zlaté kolektívy (okrem žien aj juniorky a staršie dorastenky) a takisto všetci mládežnícky tréneri, či vedenie klubu. Súčasťou banketu bolo aj odovzdanie víťazného pohára a zlatých medailí juniorkám, ktoré vo svojej prvej sezóne vyhrali prvú ženskú ligu.

Mimoriadne úspešná sezóna

Táto sezóna bola pre Iuventu jedna z najúspešnejších v jej histórii. Majstrovský titul získali družstvo žien a staršie dorastenky. Navyše, prvenstvo si na svoje konto pripísali aj juniorky Iuventy, ktoré zvíťazili v prvej ženskej lige a medaily strieborného lesku si na krk zavesili mladšie dorastenky. Medailovej žatve tohto klubu nemusí byť ešte koniec. O dva týždne totiž Iuventa bude mať ešte dve želiezka v ohni v podobe mladších a starších žiačok, na ktoré čakajú finálové turnaje o majstra Slovenska. Tieto turnaje sa uskutočnia v Šali a Bytči.

Najlepšie nielen na Slovensku, ale v celom Česko - Slovensku

Na úvod vo svojom príhovore všetkých privítal prezident klubu Gabriel Dorič. Ten všetkým poďakoval za mimoriadne úspešnú sezónu a vyjadril presvedčenie, že v takýchto sezónach bude klub pokračovať. „Bodaj by bola táto sezóna najhoršia z najlepších, ktoré ešte na Iuventu čakajú,“ skonštatoval prezident klubu. Po slovách prezidenta klubu sa k príhovoru dostal aj športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny. Ten podrobne zhodnotil sezónu troch zlatých kolektívov. Spomenul aj negatíva, ktoré sa počas roka v tímoch udiali, no vyzdvihol takisto aj pozitívne veci, ktorých bolo určite viac. „Určite sa v sezóne vyskytli aj nedostatky, no ja verím, že ďalšia sezóna môže byť ešte úspešnejšia. Dúfam, že sa viac presadíme v európskych pohároch,“ podotkol športový riaditeľ klubu. Nakoniec sa k slovu dostal aj tréner ženského tímu Ján Packa. Ten vo svojom úvode zablahoželal obidvom mládežníckym kolektívom. „Som nesmierne rád, že sa vám v tejto sezóne darilo. Som si istý, že v budúcnosti budete platnými posilami pre A - družstvo,“ uviedol lodivod Iuventy, ktorý ďalej vo svojom príhovore odkázal svojim hráčkam, aby si užili voľno, pretože po ňom na nich čaká náročná príprava na novú sezónu. V nej by podľa Packu mohla ženské družstvo dosiahnuť ešte viac. „V rozhovore po poslednom finálovom stretnutí som povedal, že ste najlepšie nielen na Slovensku, ale aj v celom Česko- Slovensku. Za týmto tvrdením si stojím naďalej.“

Víťazný pohár aj pre juniorky

Súčasťou banketu bolo aj odovzdanie víťazného pohára a zlatých medailí pre juniorky Iuventy. Tie, ako je známe, vo svojej premiérovej sezóne triumfovali v prvej lige žien. Víťazný pohár odovzdal trénerskej dvojici Marianna Nemčíková - Marián Ujhely prezident klubu Gabriel Dorič.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.06.2012 11:54:31
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.