files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tŕpká prehra slovenskej dvadsaťjednotky

Slovenským futbalistom do 21 rokov sa v Michalovciach nedarilo. Svojim rumunským rovesníkom totiž podľahli 0:2. O obidva góly sa v druhom polčase postaral útočník Enache. Zverenci trénera Ivana Galáda mali počas celého stretnutia optickú prevahu, no tú nedokázali využiť a výrazne si tak skomplikovali postup do baráže o účasť na ME 21 2013 V Izraeli.

Zaplnený futbalový štadión v Michalovciach videl zaujímavý futbal, v ktorom mali viac z hry domáci. Rumuni sa zmerali hlavne na pevnú obranu, z ktorej vychádzali do bleskových protiútokov. Po jednom z nich trafil v 6. minúte Popa iba bočnú sieť Bajzovej brány. V 17. minúte sa do šance predieral slovanista Mészároš, no obrana hostí ho pred pokutovým územím dovolenými prostriedkami zastavila. O dve minúty napriahol Šimonek, jeho projektil však išiel tesne nad. Domáci hráči boli naďalej pri chuti. Do šance sa dostal Meszároš, jeho strela ale tesne minula Lazarovu bránu. V 29. minúte sa individuálne predral obranou hostí Mak, ktorý následne mieril takisto tesne vedľa rumunskej brány. Hráč 1. FC Norimberg vynikol aj o dve minúty neskôr, keď jeho štipľavú strelu vyboxoval Lazar iba na rohový kop. Do konca prvého polčasu ešte zaujal tvrdý projektil domáceho Holúbeka, ktorý takisto brankár hostí vyrazil na rohový kop.

Aj v druhom polčase mali viac z hry Slováci. Tí v 53. minúte umne zahrali priamy kop, keď Greguš priťukol loptu Makovi, jeho strela ale opäť tesne minula bránu. O desať minút neskôr sa už diváci radovali z Makovho gólu, no ten neplatil pre pískaný ofsajd. V 69. minúte sa už - už do šance dostával Lalkovič, no tomu v poslednej chvíli odskočila lopta. Najväčšia šanca Slovákov sa zrodila o minútu neskôr. Po chybe obrany hostí sa k samostatnému úniku dostal Mak, najlepší slovenský hráč na ihrisku ale zakončil iba do vybiehajúceho rumunského golmana. Nedáš - dostaneš sa opäť potvrdilo na druhej strane. Po rýchlom protiútoku sa k lopte dostal Enache, ktorý krížnou strelou otvoril skóre zápasu. Ten istý hráč schladil Slovákov úplne o osem minút neskôr, keď po skrumáži v šestnástke poslal loptu do siete aj po druhýkrát. Domáci hráči sa do konca zápasu ešte snažili niečo s výsledkom spraviť, no dobre brániaci Rumuni im už nič nedovolili a z Michaloviec si tak odniesli cenné tri body.

Slovensko "21" - Rumunsko "21" 0:2 (0:0)

Góly: 71. a 79. Enache.

Žlté karty: 46. Štetina, 89. F. Kiss - 21. Stoian, 35. Muth, 45. Cretu, 88. Dobre.

Rozhodovali: Munukka - Aravirta, Honkanen (všetci Fín.).

Divákov: 3230

Slovensko "21“: P. Bajza - Mazan (76.Guba), Gyömbér, Štetina, Holúbek - Mak, Greguš, F.Kiss, Mikovič - Mészáros (62. Lalkovič), Šimonek

Rumunsko "21“: Lazar - Cretu, Muth, Beta, Cioranu - Popa, Filip, Stoian (67.Anton) - Dobre (90.Cosereanu), Radut (82.Bus), Enache



Uverejnené: 02.06.2012 11:42:23
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.