files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slováci sa chcú priblížiť k svojmu snu

Jeden deň pred kvalifikačným zápasom 9. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 21 2013 v Izraeli Slovensko - Rumunsko sa v areáli futbalového štadióna uskutočnila tlačová beseda s trénerom SR 21 Ivanom Galádom. Ten vyzdvihol kvality svojho najbližšieho súpera, no podľa jeho slov sa družstvo chce pobiť o čo najlepší výsledok. Ako je známe futbalový zápas SR 21 – Rumunsko 21 sa uskutoční v Michalovciach piatok 1. júna o 19.30.

Kvalitný súper

Slovenskí mladíci sú po štyroch odohratých zápasoch v 9. kvalifikačnej skupine so ziskom deviatich bodov, na druhom mieste. Pred svojim piatkovým súperom majú náskok štyroch bodov. „Rumunov aj tak považujem za favoritov zápasu. Majú kvalitný káder, v ktorom je niekoľko výborných individualít. Sú tam hráči pôsobiaci v najkvalitnejších rumunských tímoch ako Steaua, či Dinamo Bukurešť. Musíme si preto dať na nich pozor,“ varuje pred zápasom tréner SR 21 Ivan Galád, ktorý verí, že jeho družstvu pomôže aj michalovský divák. „Budeme sa snažiť, aby sme spravili radosť divákom. Dúfame, že nás podporia svojimi hlasivkami a my sa im za to odvďačíme výborným výkonom.“

Ivan Galád počas tlačovej konferencie

Priblížiť sa k snu

Dvojzápas s Rumunskom (druhý zápas sa odohrá v stredu 5. júna v Bukurešti) výrazne napovie o postupových šanciach mladých Slovákov. Tí by prípadným víťazstvom v piatkovom stretnutí svoju šancu na postup do baráže výrazne zvýšili. „Chceme sa priblížiť k nášmu snu, ktorý máme od začiatku kvalifikácie. Pokiaľ prvý zápas zvládneme, tento sen naberie reálne konjunktúry,“ zdôraznil lodivod SR 21, ktorý následne dodal. „Našim cieľom musí byť víťazstvo. Ja sa teraz pozerám iba na prvý domáci duel. Druhým sa budem zaoberať až po skončení prvého.“

V nominácii s druhou zmenou

Slovenskí futbalisti sa od nedele pripravovali v Senci, v stredu podvečer sa letecky prepravili z Bratislavy do Košíc, odkiaľ sa presunuli do Michaloviec. V dvadsaťtričlennom kádri nastali dve zmeny, keď zranených Juraja Vavríka a Lukáša Pauscheka nahradili Marián Kolmokov z Nitry a Filip Oršula z Twente Enschede. „O zranení Vavríka sme vedeli už dlhšie. Pauschek síce prišiel na zraz do Senca, no dlho sa tam nezdržal, pretože je tiež zranený a v dvojzápase s Rumunskom s ním rátať nemôžem,“ uviedol Galád. Ten následne vysvetlil aj to, prečo je jeho súčasný káder taký široký. „Naschvál som nominoval až dvadsaťtri hráčov. Máme až sedem žltých kariet a môžu prísť aj zranenia. Chlapci sú namotivovaní, veľmi ťažkou úlohou pre mňa bude určiť piatich, ktorý budú musieť ísť na tribúnu.“ My len dodajme, že v Galádovej nominácii sa ocitol aj brankár MFK Zemplín Michalovce Patrik Le Giang. 

Patrik Le Giang na reprezentačnom tréningu

Aktualizovaný 23-členný káder hráčov slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na dve stretnutia proti Rumunsku (hrá sa v piatok 1. júna od 19.30 h v Michalovciach a v utorok 5. júna od 17.00 h SELČ v Bukurešti) v 9. skupine kvalifikácie o postup na ME 2013 do Izraela:

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Michal Šulla (MFK Vrbové), Patrik Le Giang (MFK Zemplín Michalovce)

Obrancovia: Michal Habánek (Spartak Trnava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (Tatran Prešov), Jakub Holúbek (AS Trenčín), Marián Kolmokov (FC Nitra)

Stredopoliari: Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava/ČR), Milan Lalkovič (FC Chelsea/Angl.), Jakub Paur (FC ViOn Zlaté Moravce), Marek Hlinka (Dukla Banská Bystrica), Richard Lásik (MFK Ružomberok), Filip Kiss (Cardiff City/Angl.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Filip Oršula (FC Twente/Hol.)

Útočníci: Dávid Guba (Tatran Prešov), Arnold Šimonek (FC Nitra), Karol Mészáros (Slovan Bratislava), Martin Mikovič (Spartak Trnava)

Tabuľka 9. kvalifikačnej skupiny:
1. Francúzsko 5 5 0 0 12:0 15

2. SLOVENSKO 4 3 0 1 9:2 9
3. Rumunsko 5 1 2 2 3:6 5
4. Kazachstan 4 0 2 2 1:4 2
5. Lotyšsko 4 0 0 4 0:13 0

Peter Brendza



Uverejnené: 31.05.2012 19:35:13

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623