files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenky aj s troma hráčkami Iuventy podľahli Dánsku, ME opäť bez nich

Slovenské hádzanárky sa na decembrových majstrovstvách Európy v Holandsku nepredstavia. Zverenky trénera Petra Sabadku podľahli v stredajšom zápase 5. kola 6. kvalifikačnej skupiny v Považskej Bystrici favorizovanému Dánsku 18:24 a bez ohľadu na nedeľňajší výsledok v Chorvátsku už nemôžu získať ani jednu z postupových miesteniek. V drese Slovenska nastúpili aj tri hráčky aktuálneho majstra Iuventy Michalovce. Strelecky sa darilo iba uatorke troch gólov Patrícii Wollingerovej, Terezia Szollosiová a Alžbeta Polláková tentoraz vyšli strelecky naprázdno.

Patrícia Wollingerová zaznamenala tri góly

Dvojnásobný olympijský víťaz Jan Pytlick nechal doma najväčšie esá a jeho mašina sa pod Manínom rozbiehala len pomaly. Slovenky výborne bránili a nebyť ich bezzubej ofenzívy, mohli dostať favorita rýchlo pod tlak. Strelecké mlčanie ukončili ako prvé Dánky po šiestich minútach, no rozpačitý herný prejav sa ich trénerovi vôbec nepozdával a ten už po pätnástich minútach bral tajm. Jeho tím si vypracoval náskok 4:1, no domáce sa dotiahli na 4:3 a mohli aj vyrovnať, no ich strelám chýbal buď potrebný dôraz, alebo lepšia pozícia, navyše spoľahlivo v dánskej bránke účinkovala Christina Pedersenová. Favoritky opäť odskočili po rýchlych prechodoch do útoku na tri góly a tentoraz brzdil časom slovenský kouč Peter Sabadka. Obraz hry sa ale príliš nezmenil a Túrociová síce veľa dánskych striel zlikvidovala, náskok súperiek aj tak nezadržateľne rástol a do prestávky už išli so sedemgólovým náskokom. Po zmene strán Slovenky neubrali na bojovnosti, ale pridali v dôraze a aj keď sa nezbavili unáhlených rozhodnutí, ich hra získala na tempe a vyslúžila si aj hlasitejšiu podporu z publika. Po viacerých brejkoch sa im podarilo znížiť na sľubný rozdiel 13:17. Nasledovalo ale oslabenie o dve hráčky a Dánky sa mohli opäť upokojiť (14:20). Lepšie to mohlo opäť vyzerať desať minút pred koncom, no Tóthová neuspela na sedmičke (15:20). Záver už severanky pohodlne kontrolovali.

kvalifikácia ME 2012 žien, 6. skupina - 5. kolo:

Slovensko - Dánsko 18:24 (5:12)

Zostavy a góly:

Slovensko: Túrociová, Súlovská - Trochtová, Pileková 2, Košíková, Súkenníková, Wollingerová 3, Polláková, Stuparičová 1, Drotárová, Tóthová 4/2, Michnová 2, Dubajová 1, Szarková, Jakubisová 5, Szöllösiová.

Dánsko: Pedersenová, Mortensenová - Melgaardová 2, Thorsgaardová, Augustesenová 2, Dalbyová 2, Krogshedeová, Grigelová, Larsenová 1, L. Jorgensenová 3, Trölsenová 1/1, Norgaardová 3/2, Kristensenová, Spellerbergová 5, Burgaardová 5, S. Jorgensenová

Rozhodcovia: Leandersson, Lindroos (obaja Fín.), vylúčenia: 4:3, 7m hody: 4/2 - 4/3, 1000 divákov.

Peter Sabadka (tréner SR): "Pre nás to bol veľmi náročný zápas, v ktorom sme chceli spraviť športový zázrak. Myslím si, že o víťazstve rozhodla väčšia zohratosť Dánska, ktoré vyvíjalo tlak. V prvom polčase sme hrali vynikajúco v obrane, ale naša prechodová fáza bola ustráchaná. Neboli sme úderní na postavenú defenzívu súpera a ťažko vypracované šance sme nepremieňali, čo Dánky využívali na protiútoky a získali dostatočný náskok. V druhom polčase sme ho chceli skorigovať, ale už sa nám to nepodarilo. Fantastický výkon proti zdatnému protivníkovi podala brankára Túrociová."

Lýdia Jakubisová (spojka a krídelníčka SR, autorka 5 gólov): "Nepodali sme zlý výkon. Myslím si, že nám to viac škrípalo v útoku ako v obrane. V defenzíve sme zabojovali o každú loptu, podržala nás brankárka. Škoda, že nám to nešlo v ofenzíve."

Alžbeta Tóthová (spojka, autorka 4 gólov): "Myslím si, že sme si v zápase so špičkovým tímom neurobili hanbu a odohrali vyrovnanú partiu. Doplatili sme na slabšiu hru v útoku, päť gólov za polčas je málo. Dánky navyše dobre bránili, čo nás pribrzdilo."

Tabuľka 6. skupiny:

1. Chorvátsko    4  4  0  0  126:84   8

2. Dánsko         5  3  0  2  133:116   6

-----------------------------------------------------

3. Slovensko     5  2  0  3  113:128  4

4. Taliansko      4  0  0  4   71:115  02 4

slovakhandball



Uverejnené: 31.05.2012 08:20:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.