files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

DFS Zemplínček a Zemplínik oslavuje



Srdečne Vás všetkých pozývame osláviť spolu s nami už 40. narodeniny DFS Zemplínček a Zemplínik z Michaloviec. Rozhodli sme sa hľadať "Detský sen o zabudnutej kráse" a v programoch budete môcť vidieť ako sa toho zhostili všetci naši členovia.

Detský folklórny súbor Zemplínik vznikol v roku 1972 ako prípravka FS Zemplín. Cieľom detského súboru Zemplínik je zbierať, uchovávať a interpretovať tradičnú ľudovú kultúru z regiónu Zemplína, ale aj z iných regiónov Slovenska. To všetko prostredníctvom verejných vystúpení, rozhlasu a televízie. DFS Zemplínik je neodmysliteľnou súčasťou mnohých domácich folklórnych festivalov, súťaží a prehliadok na ktorých získal mnoho významných ocenení.  Na Slovensku sa predstavil  na festivale vo Východnej, Heľpe, Raslaviciach, Svidníku či  na domácich Zemplínskych slávnostiach a na mnohých ďalších významných festivaloch. V zahraničí sa zúčastnil festivalov na Ukrajine, Španielsku, Francúzsku, Taliansku, Juhoslávii, Turecku, Grécku, Fínsku, Nemecku, Maďarsku, Poľsku, Českej republike.

V súčasnosti v DFS Zemplínik pôsobí 235 členov v tanečnej, speváckej a hudobnej zložke pod vedením skúsených pedagógov. Sme presvedčení,, že aj v ďalších rokoch svojej existencie si DFS Zemplínik zachová svoju umeleckú úroveň a  nevytratí sa záujem o tradičnú ľudovú kultúru v našom regióne prostredníctvom tej mladšej generácie.


     Podujatie pripravilo Zemplínske osvetové stredisko - kultúrne zariadenie KSK v spolupráci s Folklórnym združením Zemplín.




Uverejnené: 25.05.2012 09:30:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.