files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počas víkendu už 8. ročník basketbalového turnaja

Počas víkendu od piatka 25.5. až do nedele 27.5 sa v multifunkčnej hale GPH a telocvični 6. ZŠ uskutoční už 8. ročník medzinárodného turnaja kadetov a kadetiek v basketbale. Tohto ročníka sa opäť zúčastnia po štyri tímy v každej kategórii. Okrem michalovským basketbalových celkov môžete počas víkendu vidieť aj košické družstvá – u chlapcov je to celok Junior Košice, u dievčat Tydam - a na turnaji sa takisto zúčastnia tímy poľského Przemyslu a ukrajinského Ľvovu.

Recipročný turnaj

Presne pred ôsmimi rokmi napadla predstaviteľom basketbalových klubov myšlienka uskutočnenia medzinárodného basketbalového turnaja krajín V4. Táto myšlienka sa ujala aj v iných krajinách V4a tento turnaj tak funguje doteraz. „V prvom rade nám išlo o konfrontáciu nášho, čiže michalovského a zahraničného basketbalu. Táto myšlienka sa osvedčila aj v ďalších štátoch a tak tento turnaj funguje až do dnes.  V prvých ročníkoch sa turnajov zúčastňovali aj tímy z Česka, či Maďarska. Je zaujímavé, že takéto turnaje sa uskutočňujú aj v iných krajinách, takže ide o recipročný turnaj,“ poznamenal jeden z organizátorov basketbalového turnaja, prezident 1. BK-D Ladislav Janošov, ktorého zverenky sa len pred niekoľkými dňami vrátili z podobného turnaja v Poľskom Przemyslu.


Zaujímavá účasť

Organizátormi turnaja sú ako po minulé roky dva michalovské basketbalové kluby – 1. BK Michalovce a 1. BK-D Michalovce, ktoré tento turnaj organizujú spoločne s mestom Michalovce a Slovenskou basketbalovou asociáciou. Turnaj sa uskutoční v multifinkčnej telcvični Gymnázia Pavla Horova, čiže hale GPH (turnaj kadetov) a v telocvični 6. ZŠ na Okružnej ulici (turnaj kadetiek). V chlapčenskej kategórii, kde nastúpia chlapci s dátumom narodenia po 1.1.1997 sa turnaja zúčastnia okrem michalovského celku aj Junior Košice a dva zahraničné družstvá, poľský Przemysl a ukrajinský Ľvov. V dievčenskej kategórii, kde nastúpia dievčatá s ročníkom narodenia 1994, 1995 sa predstavia takmer totožne tímy, len Junior Košice nahradí známejší Tydam. „Turnaj sľubuje zaujímavú účasť, tak v chlapčenskej, ako aj v dievčenskej kategórii,“ podotkol ešte prezident 1. BK-D. My len dodajme, že v rámci turnaja si tímy zmerajú sily každý s každým. Turnaj potrvá tri dni, od piatku 25. Mája až do nedele 27. Mája. Slávnostné otvorenie sa v hale GPH uskutoční v sobotu o 10.45 a ukončenie takisto v GPH  v nedeľu o 12.00.

Turnaj chlapcov

Piatok 25. mája:

14.00 hod. Michalovce – Przemysl (GPH)
16.00 hod. Junior Košice – Ľvov (GPH)

Sobota 26. mája:

9.00 hod. Ľvov – Michalovce (GPH)
13.00 hod. Junior Košice – Przemysl (GPH)

Nedeľa 27. mája:

9.00 hod. Ľvov – Przemysl (GPH)
10.45 hod. Michalovce – Junior Košice (GPH)

Turnaj dievčat

Piatok 25. mája:

14.00 hod. Michalovce – Przemysl (VI.ZŠ)
16.00 hod. Tydam Košice – Ľvov (VI.ZŠ)

Sobota 26. mája:

11.00 hod. Michalovce – Ľvov (GPH)
15.00 hod. Tydam Košice – Przemysl (GPH)

Nedeľa 27. mája:

9.00 hod. Ľvov – Przemysl (VI. ZŠ)
10.45 hod. Tydam Košice – Michalovce (VI.ZŠ)





Uverejnené: 23.05.2012 12:11:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.