files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nový prezident HK Dukla: „V záujme hokeja zlepšiť vzťahy.“

Novým prezidentom HK Dukla Michalovce sa pred niekoľkými dňami stal Alexander Černega. Známy podnikateľ z Medzilaboriec chce, aby Dukla hrala oku lahodiaci hokej a bol by veľmi rád, keby na hokej do Michaloviec chodilo aspoň toľko ľudí, čo na minulosezónne play-off. O jeho pozícii, očakávaniach, trénerskej otázke, kádri, či ďalších témach súvisiacich s hokejovým klubom HK Dukla sme sa s prezidentom klubu porozprávali.

Z fanúšika prezident klubu

Pán Černega, nedá sa začať inak. Čo vás viedlo k tomu, aby ste vstúpili do michalovskej Dukly?

"Dlhé roky pôsobím v Michalovciach a pravidelné navštevujem športové podujatia. V posledných rokoch som bol aj v správnej rade HK Dukla. Keď ma po minulej sezóne oslovili ľudia, čo v hokeji pôsobia a takisto aj ľudia z mestského úradu, po dôkladnej analýze som sa rozhodol vstúpiť do Dukly ako prezident klubu."

Predtým ste teda boli fanúšikom michalovského hokeja. Dalo by sa povedať, že z fanúšika Dukly sa stal jej prezident?

„Aj takto by sa to dalo povedať.“

Boli ste pravidelným divákom. Ako ste minulú sezónu videli z pohľadu fanúšika?

„Ja by som to nerád hodnotil, nech to analyzujú kompetentní.“

Dobre. Poďme k nasledujúcej sezóne. S akými cieľmi vstupujete do klubu?

"Ciele sú jasné. Pozrite sa, Michalovce sú hokejovým mestom. Tento obľúbený šport tu niekoľko rokov nebol a je potrebné, aby sa tento šport udržal aspoň na tej úrovni, ako bol v minulej sezóne. Podľa môjho názoru by mohlo družstvo bojovať o vrchné priečky v lige. Ďalej by som chcel vidieť aspoň také divácke návštevy, ako boli počas minuloročného play-off."

Viceprezidentom klubu sa stal prednosta MSú Zdenko Vasiľ. Vnímate to ako podanú ruku od mesta?

"Jednoznačne už pri mojom príchode som to celé konzultoval s predstaviteľmi mesta. Až potom som sa rozhodol. Myslím si, že mestu patrí miesto v správnej rade klubu. Čo sa týka osoby pána Vasiľa, ide o človeka, ktorý v hokeji pôsobil aj v minulosti a táto osoba hokeju naozaj rozumie. Som si istý, že pán Vasiľ, bude svoju funkciu zastávať veľmi dobre."

Ihnačák bol prvou voľbou

Aj v novej sezóne dostal dôveru správnej rady športový riaditeľ Peter Tirpák. Bolo to hlavne kvôli tomu, že ste chceli zachovať kontinuitu s minulou sezónou?

"Pri určení funkcionárov sme sa rozhodli ponechať v Dukle tých, čo tu pôsobili v minulosti. Áno, chceme zachovať kontinuitu, lebo si myslím, že každý musí dostať šancu. Chceme ísť dopredu a bol by som rád, keby sme nepozerali na minulosť. Takisto by som bol veľmi rád, keby sa zabudlo na niektoré veci, ktoré sa nepáčili ani mne. O týchto sporoch vie každý a ja chcem, aby sa pre dobro hokeja nato zabudlo."

Miroslav Ihnačák bol pre nového prezidenta HK Dukla prvou voľbou

Naša ďalšia otázka smeruje k minulej sezóne, kedy tréner Vodila doviedol družstvo do semifinále play-off. Dalo by sa povedať, že keby sa tento tréner nedohodol na zmluve s poľskou Tychou, bol by trénerom on?

"Medzi kandidátmi na trénerskú stoličku bol aj pán Vodila, no boli tam aj iní kandidáti. Nedá sa priamo odpovedať na vašu otázku, či by to bol pán Vodila, alebo súčasný tréner Ihnačák. Povedať môžem, že boli aj rokovania s pánom Vodilom, no dohodli sme sa iným trénerom."

Prečo padla voľba práve na trénera Ihnačáka?

"Za tohto trénera hovoria výsledky, ktoré dosiahol aj v minulej sezóne, keď bol s Košicami vo finále extraligy. Podľa môjho názoru, sme sa rozhodli najlepšie a pán Ihnačák bude pre nás dobrou voľbou. Tento tréner bol pre mňa prvou voľbou a som rád, že sme sa s ním dohodli."

V Dukle bola za vášho predchodcu trénerská stolička dosť vratká. Za štyri roky sa na nej vystriedalo až desať kormidelníkov. Budete dbať nato, aby sa tieto situácie neopakovali?

"Ja som už pri debate s pánom Ihnačákom povedal, že chcem, aby tu pôsobil celú sezónu. Garantujem vám, že sa situácia, keď sa menili tréneri opakovať nebude. Budeme sa snažiť, aby sme sezónu začali, aj skončili s jedným trénerom. Po jej skončení si spolu sadneme a zhodnotíme zápory, no ja dúfam, že to budú hlavne jej klady. V prípade, že tréner dostane ponuku zo zahraničia, alebo z extraligy, nebudeme mu v odchode brániť, pretože mu nechceme brániť v jeho napredovaní."

Kto bude tvoriť gro kádra Dukly v nastávajúcej sezóne?

"Tréner tímu sa bude opierať predovšetkým o skúsenosti Riša Šechného, Martina Drotára, Miloša Paľovčíka, či obrancov Ivana Boržíka, Maroša Žembu a Slavomíra Vorobeľa. Týchto už skúsených harcovníkov by sme chceli doplniť o najtalentovanejších Michalovčanov a takisto by som bol rád, keby v družstve podobne ako v minulej sezóne hrali nádejní Košičania. Otázka kádra ešte nie je celkov vyriešená, a tak by som zopár dní poprosil o trpezlivosť."

V záujme hokeja zlepšiť vzťahy

Bude vašou iniciatívou to, aby káder tvorili prevažne Michalovčania?

"To jednoznačne. Chcem, aby gro družstva v budúcnosti tvorili hráči z Michaloviec, alebo z blízkeho okolia. Ja by som bol strašne rád, keby v tíme pôsobil napríklad aj Juraj Minčák. Ide totiž o hráča v najlepších rokoch, michalovského odchovanca. Ako som povedal, chcel by som, aby v družstve pôsobil aj on."

Majú dvere do prvého tímu otvorené aj talentovaní juniori?

"Našou prioritou bude zapracovávať najtalentovanejších mladíkov do prvého tímu. Tak je to aj v iných kluboch a bol by som rád, keby to bolo aj v Dukle."

Dotknem sa aj ďalšej témy. V minulosti neboli vzťahy medzi HK Duklou a HK Mládež najideálnejšie. Bude vašou prioritou zmeniť aj to?

"Jednoznačne si nepredstavujem takú spoluprácu, aká bola v minulosti. Je len na klube HK Mládež ako sa k tomu postaví. Ja za Duklu garantujem spoluprácu na základe čestnosti, slušnosti a serióznosti. Potom by podľa mňa táto spolupráca mohla fungovať na veľmi dobre úrovni. Nechcel by som zažiť spory ako v minulosti. To určite nie. V záujme hokeja chcem, aby sa vzťahy medzi oboma klubmi zlepšili."

Posledná otázka. Z hráčskej kabíny sa ozýva, že hráči nemajú z minulej sezóny vyplatenú poslednú mesačnú výplatu. Čo je na tom pravdy?

"To je pre mňa úplne nová informácia. Keď je to pravda, určite túto otázku na najbližšej správnej rade otvorím, pretože chcem začínať s čistým stolom."

Peter Brendza



Uverejnené: 17.05.2012 19:05:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.