files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Duklu do novej sezóny povedie Miroslav Ihnačák

Hokejisti HK Dukla Michalovce začali v utorok 15. mája s letnou prípravou na suchu. Tá potrvá až do konca júna. Hráčom bol na prvom tréningu predstavený aj nový tréner, ktorým sa stal Miroslav Ihnačák. Päťdesiatročný lodivod, ktorý sa s Michalovcami dohodol na ročnej spolupráci, sa vracia na známe miesto, keďže na lavičke Dukly pôsobil aj v minulej sezóny. Do prípravy na suchu sa zapoja iba hokejisti z Michaloviec a blízkeho okolia. Ostatní členovia kádra nastúpia do prípravy až na druhú časť letnej prípravy, ktorú hokejisti HK Dukla odštartujú v júli.

Kľúčové zmeny vo vedení aj na trénerskej stoličke

Novým prezidentom HK Dukla Michalovce sa od minulého mesiaca oficiálne stal Alexander Černega. Ten bude v michalovskom hokejovom klube zastávať aj post predsedu správnej rady. Ako je známe, Černega na tomto poste nahradil Milana Mráza. Kroky odchádzajúceho prezidenta, ktorý zastával post prezidenta HK Dukla Michalovce od roku 2008, smerujú do Prešova, kde bude pôsobiť v miestnom klube. Mráz ale ostáva v klube pôsobiť v správnej rade, ktorá bude mať šesť členov. Okrem Mráza a Černegu v nej bude aj zástupca mesta, prednosta mestského úradu Zdenko Vasiľ. Ten zároveň zastáva aj post viceprezidenta klubu. Ďalšími členmi správnej rady sú riaditeľ Technických a záhradníckych služieb Július Oleár a miesto v nej si nájdu aj zástupcovia sponzorov Mikuláš Karch a Mikuláš Koščo. Prvou úlohou správnej rady bolo rozhodnúť, kto bude športovým riaditeľom klubu. Tým sa stal Peter Tirpák, ktorý v tejto funkcii pôsobil aj v minulej sezóne. Keďže doterajší lodivod Ján Vodila sa rozhodol okúsiť zahraničný chlebík (dohodol sa s vedením poľského GKS Tychy), správna rada sa musela zaoberať aj otázkou hlavného trénera. Tým sa stal Miroslav Ihnačák, ktorý na tomto poste začínal aj v minulej sezóne. Ihnačákovým asistentom sa bude tak ako v minulej sezóne Peter Mihaľo.  

 

Spečatené podaním rúk: Tréner Miroslav Ihnačák (vľavo) a prezident HK Dukla Alexander Černega

V novej sezóne aj so Šechným, Paľovčíkom, či Drotárom

Letnú prípravu na suchu začali prevažne hráči z Michaloviec, či blízkeho okolia. Do tréningového procesu sa zapojili aj viacerí hráči z juniorky. Na prvom tréningu nechýbali ani dvaja minuloroční kapitáni Richard Šechný, či Ivan Boržík. Tí si svoju dlhoročnú kariéru predĺžia minimálne o jednu sezónu. V kádri oproti minulej sezóne nastali zmeny zatiaľ iba smerom von. V budúcej sezóne dres Dukly určite neoblečú obranca Daniel Hančák, či najproduktívnejší hráč Dukly v minulej sezóne Rastislav Gašpar. Obaja si to totiž namierili až do ďalekého Kazachstanu, kde budú pôsobiť v tíme Arlan Kokšetau. V Dukle pokračovať nebude ani Martin Slovák. Ten si pre zmenu zahrá vo francúzskom Montpellieri. Dobrou správou je, že v tíme by mali ostať Martin Drotár, Miloš Paľovčík, Milan Mach, či obranca Maroš Žemba. V novej sezóne môže Miroslav Ihnačák rátať aj s pôsobením mladíkov, brankára Tomáša Petra, Jána Šeligu, Ľuboša Fajčáka, či juniora Tomáša Banovského. Vedenie má rozpracovaných aj ďalších hráčov a v prípade spečatenia dohody bude o novinkách v kádri včas informovať. 

Slovo prezidenta

Nový prezident HK Dukla mal hneď v úvode svojho pôsobenia ťažkú úlohu, nájsť náhradu za odchádzajúceho Vodilu. Jeho voľba padla práve na Miroslava Ihnačáka. „Na pozíciu trénera sme si mohli vyberať, keďže sa prihlásilo viacero kormidelníkov. Našou prvou voľbou bol práve pán Ihnačák. Ide o kvalitného trénera, ktorý už dôverne pozná toto prostredie. Navyše, svoje kvality ukázal aj nedávno v Košiciach. Tie doviedol až do finále extraligy a nechýbalo veľa, žeby sa s nimi tešil z majstrovského titulu. Aj preto som presvedčený, že sme si vybrali dobre,“ poznamenal nový prezident HK Dukla Alexander Černega, podľa ktorého by mala Dukla v budúcej sezóne predvádzať oku lahodiaci hokej a jeho prioritou takisto bude to, aby v kádri pôsobili prevažne hráči z Michaloviec, či blízkeho okolia. „Príležitosť by mali určite dostať aj najtalentovanejší juniori a podobne ako v minulej sezóne by som bol rád, keby náš káder posilnili aj niektorí mladíci z Košíc.“

Slovo trénera

Miroslav Ihnačák sa tak vracia do známeho prostredia, kde pôsobil aj v minulej sezóne. V nej sa mu stala osudnou domáca prehra v 12. kole s Bardejovom (2:5), po ktorej musel z „horúceho“ trénerského postu odísť. Päťdesiatročný lodivod sa o niekoľko týždňov neskôr stal trénerom extraligového HC Košice, z ktorým v sezóne vyhral základnú časť a púť tímu sa zastavila až vo finále, kde jeho zverenci nestačili na bratislavský Slovan. Tomu podľahli vo vynikajúcej finálovej sérii 3:4 na zápasy. „Vraciam sa do známeho prostredia. To, že toto prostredie poznám, môže byť výhodou, pretože viem, čo môžem očakávať. Veľmi sa teším na spoluprácu s novým vedením. Dúfam, že bude osožná pre obe strany a budeme sa môcť sústrediť iba na hokej,“ poznamenal Ihnačák. Ten určite neberie ako ponižujúce, že prichádza na post trénera iba v prvej lige. „Také je trénerské remeslo. Raz si tam, raz inde. Určite to neberiem ako niečo horšie. Ja som totiž v každom svojom doterajšom pôsobisku prácu odvádzal s najlepším vedomím a svedomím. Výnimkou nebudú ani Michalovce,“ uzavrel debatu nový lodivod HK Dukla, ktorý sa s vedením klubu dohodol na ročnej spolupráci.

Do letnej prípravy sa zapojil aj Ivan Boržík (na snímke vľavo spolu s Ľubošom Fajčákom)

Slovo kapitána

Letná príprava nevonia ani jednému hokejistovi. Výnimkou nie je ani minuloročný kapitán Dukly Ivan Boržík, ktorý sa do prípravy tímu zapojil aj teraz. Určite nie som fanúšikom letnej prípravy na suchu. Uvedomujem si ale aj to, že bez nej to jednoducho nejde. Každý hokejista počas sezóny ťaží z toho, čo si v lete odmaká a ja určite nie som výnimkou. Je to proste dôležitá časť, pretože sa musíme dôkladne pripraviť na novú sezónu. Inak to totiž nejde,“ skonštatoval tridsaťpäť ročný obranca Dukly, ktorý s kapitánskou páskou doviedol v minulej sezóne svojich spoluhráčov k historickému postupu do semifinále play-off prvej ligy. Tam potom Michalovčania už nestačili na neskoršieho víťaza, celok Bardejova, ktorému podľahli hladko 0:3 na zápasy.

Peter Brendza 



Uverejnené: 16.05.2012 11:47:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.