files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand zvládol dramatickú koncovku

Hádzanári Hc winLand Michalovce zvíťazili v prvom zápase série o piate miesto v Tipos Extralige na pôde ŠKP Bratislava 31:30 (17:14). Pred odvetou hranou v piatok 18. mája o 18.30 v Mestskej športovej hale si tak vytvorili dobrú východiskovú pozíciu.

Michalovčanov bolo počuť

Extraligový nováčik cestoval do Bratislavy s cieľom vytvoriť si do odvety dobrú pozíciu, čo sa im aj jednogólovým víťazstvom 31:30 podarilo. „Bol to veľmi ťažký zápas. V hlavách sme ešte mali našu vysokú prehru z jesennej časti, no teraz sme zahrali oveľa lepšie. Diváci videli vynikajúci zápas, keď sa hralo hore-dole. Začiatok prvého polčasu nám trochu ušiel, no potom sa rozchytal „Maki“ Kolpak a my sme už do konca prvého polčasu otočili výsledok vo svoj prospech, keď sme tento úsek vyhrali o tri góly 17:14,“ poznamenal kapitán Hc winLand Martin Bumbera. V druhom polčase ale domáci hráči dokázali vyrovnať a v závere sa odohrala dráma, ktorú niekoľko sekúnd pred koncom rozhodol ostrostrelec winLandu Viačeslav Sadovij. „Druhý polčas bol ešte ťažší ako ten prvý. Súper sa na nás dotiahol a v závere sme mali, čo robiť, aby sme zápas dotiahli do víťazného konca. Našťastie sa nám to podarilo a pred odvetou máme všetko vo vlastných rukách,“ doplnil kapitán Hc winLand, ktorého potešil aj fakt, že do bratislavskej haly si našli cestu aj Michalovčania momentálne žijúci v hlavnom meste. „My sme to trochu aj očakávali, že nejakí Michalovčania na zápas prídu. Som veľmi rád, že nás počas celého duelu povzbudzovali a aj vďaka ich hlasivkám sa nám podarilo vyhrať. Aj touto cestou sa im chcem poďakovať.“

O víťazstve Hc winLand rozhodol v posledných sekundách Viačeslav Sadovij

Rozlúčiť sa víťazstvom

Michalovčania si tak pred odvetou, ktorá sa bude hrať v piatok 18. mája o 18.30 utvorili dobrú východiskovú pozíciu nato, aby vo svojej premiérovej sezóne obsadili v Tipos Extralige cenné piate miesto. „Určite nás zaujíma aj toto umiestnenie. Po vypadnutí s Košicami v štvrťfinále sme si povedali, že chceme skončiť, čo najlepšie. Čaká nás posledný domáci zápas a tak sa určite chceme rozlúčiť s našimi divákmi, ktorí nás počas celej sezóny povzbudzovali, víťazstvom. Samozrejme, láka nás aj piate miesto, čo je podľa mňa v prvej extraligovej sezóne veľmi dobré umiestnenie. K tomu, aby sme na tomto mieste skončili, musíme ešte vyhrať jeden zápas. Očakávam opäť ťažký duel, no verím v to, že sa nám to aj podarí, “ dodal kapitán winLandu, ktorý by aj touto cestou chcel pozvať divákov na posledný zápas Hc winLand v tejto sezóne.

ŠKP Bratislava - Hc winLand Michalovce  30:31 (14:17)
Pok. hody: 3/1 - 4/4. Vylúčení: 4-6. Rozhodovali: Dvorský, Sivák. Divákov: 200.
ŠKP: Bereš, Pejko, Kováč - Pupík 3, Kyseľ, Volentics 5, Slaninka 9, Demovič, Mikuš, Mišenčík 4, Štepanovský, Čermák, Kucharík 9/1, Cechmeister.
Michalovce: Bumbera, Popčák, Kolpak - Kučer 6, Frajkor 5/4, Kollar, Kohút, Pilník, Sadovij 6, Kocák 2, Holdoš 6, Miňo 6, Čorej.



Uverejnené: 14.05.2012 13:18:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.