files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mesto vstupuje do Hc winLand Michalovce

Mesto Michalovce vstupuje do mužského hádzanárskeho klubu Hc winLand Michalovce. Vyplýva to na základe uznesenia MsR č. 41 zo dňa 3.4. 2012, ktoré počas minulotýždňového zasadania schválilo Mestské zastupiteľstvo. Mesto sa tak rozhodlo podporiť najúspešnejší mužský športový kolektív v Michalovciach. Zo začiatku podporí Hc winLand morálne, v podobe svojej účasti v správnej rade klubu a bude sa tak podieľať na chode a činnosti klubu. 

Predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák účasť mesta v klube víta

Mesto sa chce podieľať na chode ale aj úspechoch  klubu

Hádzanársky klubu Hc winLand Michalovce sa vo svojej krátkej dvojročnej činnosti už zaradil medzi slovenskú špičku. To neuniklo ani predstaviteľom mesta, ktorý sa rozhodli podieľať na chode tohto klubu. „Mesto Michalovce na základe uznesenia č.41 požiadalo o členstvo v hádzanárskom klube Hc winLand. Bolo to hlavne preto, aby sa mesto podobne ako v ostatných športových kluboch,  podieľalo  na chode aj v hádzanárskom klube Hc winLand. Je to ukážka toho, že záujem o mužskú hádzanú v meste máme a chceme ju podporiť. Zo začiatku to bude len morálne, v budúcnosti aj inými prostriedkami. Naša spolupráca sa bude týkať toho, že nášmu členovi bude umožnené vstúpiť do správnej rady klubu a budeme sa tak môcť podieľať na činnosti klubu,“ uviedol primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák. Podľa neho vstup mesta do hádzanárskeho klubu Hc winLand sa neuskutočňuje preto, aké výsledky dosiahol v tomto roku, ale preto, že sa mesto chce podieľať na chode účastníka hádzanárskej Tipos Extraligy.  „Určite nás veľmi teší, aké výsledky dosiahol tento klub a aj to, že sa relatívne skoro zaradil medzi slovenskú špičku. Pre toto však do klubu nevstupujeme. Ide o to, že máme záujem o spoluprácu a takisto sa chceme podieľať na chode, ako aj na úspechoch tohto hádzanárského klubu, ktoré určite ešte prídu“ dodal primátor mesta podľa ktorého prvotná akcia spolupráce vyšla zo strany mestskej radnice.

Hc winLand ochotu mesta víta

Návrh mesta našiel odozvu aj v samotnom klube. Hc winLand, ktorý je v súčasnosti nájomcom Mestskej športovej haly, sa nebráni spolupráci s mestskou radnicou. „Samotný klub víta aktivitu mesta Michalovce o vstupe do našich štruktúr. Hc winLand si za svoje dvojročné účinkovanie už spravil na hádzanárskej scéne svoje miesto a som rád, že si to všimli aj predstavitelia mesta,“ skonštatoval predseda správnej rady Hc winLand Michalovce Stanislav Hudák, podľa ktorého mesto vstúpi do klubu v podobe svojej účasti v správnej rade klubu a bude sa tak podieľať na jeho samotnej činnosti. „Určite ma teší, že sa rozvinie spolupráca mesta Michalovce s klubom Hc winLand. Tie vzťahy doteraz neboli, okrem toho, že sme nájomcom mestského objektu, takmer žiadne. Mužský tím Hc winLand do dnešného dňa nestál mesto ani jeden cent. Aj preto podanú ruku od mesta Michalovce veľmi vítam a vážim si ju. Mesto by sa malo na chode klubu podieľať tak, že ich človek bude v správnej rade klubu a bude sa tak podieľať na chode klubu ako aj na jeho činnosti,“ poznamenal Hudák, podľa ktorého vstup mesta pomôže nielen účastníkovi Tipos Extraligy, ale predovšetkým mládeži v klube, na ktorej výchovu sa chce v blízkej budúcnosti zamerať.

Uznesenia MsR č. 41 zo dňa 3. 4. 2012

Občianske združenie Handball club winLand Michalovce (ďalej len OZ) vykonáva svoju činnosť v zmysle zák. č. 83/90 Zb. o združení občanov. OZ, jeho mužská zložka, je účastníkom najvyššej slovenskej súťaže v hádzanej mužov. OZ Handball club winLand Michalovce vykonáva svoju činnosť v Mestskej športovej hale.

Na základe uvedeného navrhujeme, aby Mesto požiadalo o členstvo v klube v zmysle čl. 7 stanov s tým, že členský príspevok bude dobrovoľný a vo výške, ktorú každoročne schváli Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach vo svojom rozpočte a zároveň MsZ bude mať právo delegovať svojho zástupcu do správnej rady.

Michalovce, apríl 2012

Peter Brendza



Uverejnené: 02.05.2012 15:49:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.