files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na prahu finále

Hádzanárky Iuventy Michalovce začali počas predchádzajúceho víkendu boje o svoj piaty majstrovský titul. V semifinále play-off sa obhajca titulu a v tejto sezóne v rámci interligy WHIL najlepší slovenský tím stretol so štvrtým Sencom. V prvých dvoch zápasoch zverenky na domácej palubovke zverenky trénera Packa nenechali nič na náhodu a zaslúžene si pripísali dve výhry 36:20 a 35:13. Zemplínčanky tak vedú v sérii 2:0 a v sobotu budú mať v Pezinku (kde má ŠKP Piccard Senec svoj prechodný domov) prvý mečbal v boji o postup do finále.

Zaslúžené víťazstvá

Tak ako sa aj čakalo, ŠKP Piccard Senec v Michalovciach veľký vietor neurobil. V prvom zápase sa hráčky Senca pod vedením svojho manažéra Františka Gábriša (trénera Kordoša totiž vedenie klubu pred semifinálovými zápasmi odvolalo) držali. Po výsledku 36:20, ale hlavne sympatickom výkone hostí v prvom polčase sa niečo podobné čakalo aj v druhom stretnutí. V tom však od stavu 9:6 domáce hráčky zaznamenali dvanásť gólov v rade a urobili tak výrazný krok k svojmu víťazstvu 35:13. „Vedeli sme k akému súperovi cestujeme. Chceli sme mu čo najviac znepríjemniť cestu za postupom, čo sa nám ale nepodarilo. Určite sme lepšie zvládli prvý zápas, v ktorom sme s Iuventou ako-tak držali krok. Vyšiel nám aj úvod druhého zápasu, no potom prišla gólová smršť domácich, na ktorú sme nevedeli reagovať. Víťazstvá Iuventy sú absolútne zaslúžene,“ uviedla po druhom semifinálovom zápase hráčky hostí Dominika Kodajová. Tá svojimi gólmi (v prvom stretnutí zaznamenala šesť a v druhom päť presných zásahov) držala vlajku Senca v zápasoch ako-tak hore, lenže na všetko sama nestačila. „Do tretieho súboja určite nepôjdeme s porazeneckou náladou. Chceme Iuventu ešte potrápiť, no všetky si uvedomujeme jej silu. Bude to teda sakramentsky ťažké ju zdolať,“ dodala devätnásťročná spojka, ktorá bola v tejto sezóne ocenená ako najväčší talent slovenskej hádzanej a jedným okom už aj nakukla do reprezentácie Slovenska.


Dominika Kodajová sa snaží zastaviť Alžbetu Pollákovú

Potvrdili rolu favorita

Domáce hádzanárky nastupovali na semifinálové súboje v úlohe favorita. V úvode prvého zápasu sa rozbiehali trochu ťažšie, čo mohlo byť spôsobené, tým že posledný majstrovský zápas odohrali pred štrnástimi dňami. Aj napriek rozpačitému úvodu si hráčky Iuventy pripísali na svoje konto dve vysoké víťazstvá a potvrdili tak úlohu favorita. „Nám bolo jasné, že sme favoritom. Začiatky sme nemali dobré, súper totiž s nami držal krok. No potom sme začali hrať hru, ktorú od nás chcel tréner, dobre sme bránili a následne sme z obrany vyrážali do rýchlych protiútokov,“ uviedla po druhom stretnutí hráčka Iuventy Terézia Szollosiová. „Bola to naša taktika hrať na rýchle protiútoky. Vedeli sme totiž, že náš súper na takúto hru nebude vládať a to sa aj potvrdilo,“ poznamenala krídelníčka Iuventy, ktorá sa vyznamenala hlavne v druhom zápase, kde zaznamenala sedem gólov.

Verí, že v sobotu rozhodnú

Iuventa Michalovce tak má pred tretím duelom, ktorý sa uskutoční v sobotu 6. mája v Pezinku, kde je prechodný domov ŠKP Piccard tri mečbaly. O postupe by však chceli zverenky trénera Jána Packu rozhodnúť, čo najskôr, teda už v sobotu. „Pevne verím, že už v treťom zápase rozhodneme o našom postupe. Dúfam, že sa už v sobotu budeme vracať domov a pred vyvrcholením sezóne získame niekoľko dní voľna,“ skonštatovala Szollosiová na margo prebiehajúcej semifinálovej série.

Terka Szollosiová vo svojej obvyklej pozícii

Dramatická séria v Šali

V druhej semifinálovej sérii medzi Šaľou a Partizánskym sa takéto jednoznačné výsledky nezrodili. V oboch dueloch sa zrodili remízy a rozhodnutie muselo priniesť predĺženie. V prvom stretnutí sa usmialo šťastie na domáce hráčky, ktoré zvíťazili 22:21. V druhom stretnutí ale záver vyšiel lepšie Partizánskemu, ktoré zvíťazili 21:20 a zrovnalo tak stav série na 1:1. „Ja som čakala takýto priebeh tejto série. Ide totiž o vyrovnaných súperov. Pre nás je len dobré, že sa táto séria takto dramatizuje. Najlepšie by bolo, keby sa v tejto sérii odohralo až päť zápasov, čo by malo za príčinu, že by sme vo finále boli viac oddýchnuté ako náš súper, či t už to bude Šaľa alebo Partizánske,“ dodala s úsmevom ľavá krídelníčka Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.04.2012 18:23:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.