files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín naďalej v kríze

Futbalisti MFK Zemplín sa ani po trénerskej výmene zatiaľ z krízy nedostali. Ich bilancia v jarnej časti je mizivá. Z deviatich odohraných súbojov, vyhrali iba raz, dvakrát remizovali a následne zaznamenali šesť prehier v rade. Naposledy doma nestačili na Rimavskú Sobotu, ktorej podľahli 0:2. Rozhorčený fanúšik sa pýta, kde je dno tejto krízy a kedy sa konečne družstvo z tohto dna odrazí k lepším výkonom a výsledkom?

Šesť prehier v rade

Michalovskí futbalisti chceli po nevydarenom závere jesene v jari zaútočiť na lepšie pozície. Samozrejme o postupe (keďže na vedúcu Myjavu strácali dvanásť bodov) nemohlo byť ani reči. „Ale, čo keď motyka vystrelí a lídrovi sa prestane dariť,“ hovorili si aj fanúšikovia. Jarná časť však ukázala družstvu pravé zrkadlo. Už na začiatku, aj keď družstvo dosiahlo z troch zápasov päť bodov, to nebolo ideálne. Jasne sme to videli v domácom zápase proti Dolnému Kubínu (0:0). Potom síce prišla výhra 4:0 nad Lučencom, no po nej družstvo zaznamenalo šesť prehier v rade, s hrozivým skóre 4:17.

Výstižné foto. Futbalisti MFK Zemplín dole a ich súperi nad nimi

Zabodujú na ihrisku posledného?

Hernú aj výsledkovú krízu neustál tréner Vlastimil Petržela, ktorého vedenie odvolalo po prehre v dohrávke 20. kola doma s Liptovským Mikulášom (1:3). No ani nový lodivod Albert Rusnák zatiaľ na túto krízu liek nenašiel.  Prehra 1:2 v Dubnici by až tak nebolela, no kto videl sobotňajší výkon MFK Zemplín v domácom zápase proti Rimavskej Sobote (0:2) musí uznať, že družstvo nejde dopredu, ale vracia sa späť. Samotný lodivod sa môže aj roztrhať, na hráčoch je momentálne taká „deka“, že ju nezloží asi nikto.  Družstvo sa však z tohto musí dostať samo. Už nasledujúci víkend na to budú mať hráči MFK ideálnu príležitosť, keď v nedeľu odohrajú duel na ihrisku posledného tímu tabuľky, Petržalky. 

Podmienky na úrovni Corgoň ligy, výsledky ...

To, že niečo nie je v poriadku vidí aj samotný fanúšik. Ten má síce v hľadisku vytvorené ideálne podmienky (krásny štadión, umele osvetlenie ...) na sledovanie svojho obľúbeného športu, no v poslednej dobe sme si zvykli, že odchádza sklamaný, či hromžiaci A právom sa pýta. Čo z toho, že mesto Michalovce s vedením klubu vytvára hráčom corgoňligové podmienky, keď si k nám chodia po body Dolný Kubín (ktorý nevedel, či vôbec v jari bude hrať), zachraňujúci sa Liptovský Mikuláš, alebo naposledy Rimavská Sobota. Všetka česť hlavnému sponzorovi firme Scorp a takisto mestu, že vytvárajú hráčom takéto podmienky, no nalejme si čistého vína. Družstvo momentálne na najvyššiu súťaž nemá. A je otázne, či na ňu bude mať v blízkej budúcnosti. 

Nepriaznivá séria tímu:

24.kolo: Ružomberok B - Michalovce 4:0

Dohrávka 19.kolo: Senec - Michalovce 2:1

25.kolo: Michalovce - Myjava 1:4

Dohrávka 20.kolo: Michalovce - Liptovský Mikuláš 1:3

26.kolo: Dubnica - Michalovce 2:1

27.kolo: Michalovce - Rimavská Sobota 0:2

Peter Brendza 



Uverejnené: 29.04.2012 21:32:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.