files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand chce zvíťaziť aj v odvete

Hádzanári Hc winLand Michalovce privítajú v piatok 27. apríla o 18.30 v odvete série o celkové umiestnenie v Tipos Extralige Topoľčany. Keďže v prvom stretnutí na palubovke svojho súpera zvíťazili 37:29, v odvete by mali potvrdiť postup do zápasov o celkové 5-6 miesto.

Košické „bremeno“ už opadlo

Michalovskí hádzanári, ktorí v štvrťfinálovej sérii nestačili na Košice, keď im podľahli 1:3 na zápasy sa vo svojej premiérovej sezóne v Tipos Extralige musia uspokojiť iba so zápasmi o celkové umiestnenie. Aj v nich je však o čo bojovať. „Myslím si, že to košické bremeno už z nás pomaly opadlo. Po prehre v štvrtom zápase sme síce boli sklamaní, no sklamanie pominulo a my musíme ísť ďalej. Teraz sa sústredíme už len na stretnutia, čo nás čakajú. Sezónu chceme zakončiť, na čo najlepšom umiestnení,“ uviedol krídelník Hc winLand Matúš Miňo, ktorý michalovský mužský hádzanársky celok posilnil pred touto sezónou.

Matúš Miňo zaznamenal v prvom stretnutí série o celkové umiestnenie sedem gólov

Rozhodli výkony brankárov

V stretnutiach o celkové umiestnenie sa stali súperom Michaloviec hádzanári Topoľčian, ktorý skončili po základnej časti na poslednom ôsmom mieste, a v štvrťfinále play-off hladko vypadli s Prešovom. Prvý zápas na pôde Topoľčian sa stal korisťou favorizovaných Michaloviec. Tie si po výhre 37:29 (17:16) zabezpečili pred domácou odvetou výbornú pozíciu. „Stretnutie v Topoľčanoch môžem hodnotiť ako vydarené. Hrali sme v ňom svoju hru, ktorú od nás tréneri požadujú. O svojom víťazstve sme rozhodli hlavne v druhom polčase. Myslím si, že o víťazovi rozhodli výkony brankárov, keď nás fantasticky podržal Maroš Kolpak, zatiaľ čo ich brankári nechytili skoro nič,“ poznamenal k prvému stretnutiu série o celkové umiestnenie Miňo, ktorý v spomenutom zápase zaznamenal sedem gólov.

Víťazstvo potvrdiť aj doma

Po víťazstve v prvom stretnutí musia hráči winLandu svoj postup potvrdiť v domácej odvete. Tú odohrajú už v tradičnom čase, čiže v piatok o 18.30. „Očakávam ťažký zápas, pretože náš súper nám bude určite chcieť vrátiť prehru. Dúfam, že sa tak nestane a my potešíme našich priaznivcov nielen víťazstvom, ale aj dobrou hrou,“ podotkol odchovanec prešovskej hádzanej. Ten dohral minulotýždňový zápas v Topoľčanoch na netradičnom poste, keď po zranení Pilníka a červenej karte Kučera musel hrať na poste strednej spojky. „Nebolo to pre mňa nič neobvyklé. Hrám totiž tam, kde ma tréner potrebuje. Keďže som na tomto poste v mládežníckych kategóriách hrával, nebolo to pre mňa nič nezvyčajné.“

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2012 13:27:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.