files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Takmer dvojročná Petrželová éra priniesla pozitíva aj negatíva

Počas minulého týždňa sa vo futbalovom klubu MFK Zemplín Michalovce skončila skoro dvojročná éra známeho českého futbalového „mága“ Vlastimila Petrželu. Tento český trénerský odborník v Michalovciach pôsobil od sezóny 2010/2011. Svoju druhú sezónu už nedokončil. Krk mu zlomili nielen štyri prehry v rade, ale hlavne herný prejav družstva, ktorý bol v posledných zápasoch priam katastrofálny.

Zprofesionalizoval klub

Český lodivod určite v Michalovciach zanechal obrovskú brázdu. Za jeho pôsobenia sa totiž klub výrazne zprofesionalizoval. Všetko je totiž na oveľa lepšej úrovni, ako pred jeho príchodom. Petržela za svojho vyše jeden a pol ročného ukázal, ako sa robí futbal  na vyššej úrovni. Do pekného futbalového stánku vniesol obrovskú dávku profesionalizmu, čo sa určite klubu v budúcnosti zíde.

Vlastimil Petržela priniesol do klubu pozitíva, ale aj negatíva

Úplne vymenený káder

Vlastimil Petržela sa hneď po svojom príchode vyjadril, že si potrebuje mužstvo prerobiť na svoj obraz. Z kádra v tomto období zostala v tíme iba dvojica Giorgio Gamkrelidze a Pavol Ruskovský. Český lodivod do mužstva vytiahol mladíkov Brédu, Kovaľa, Danka, či Kuncu, čo je dôkazom, že s mlaďou to v Michalovciach nie je najhoršie. V prvej sezóne pri jeho kormidle dosiahol MFK úspech, keď skončil na historicky najlepšom umiestnení, štvrtom mieste. Hlavne v jesennej časti bol vidno výkonnostný progres družstva. Problém však nastal niekde inde. Tréner dostal voľnú ruku pri skladaní mužstva. Káder, ktorý si poskladal podľa svojich predstáv, však nepodával také výkony, aké sa od neho požadujú. Pravdepodobne to, ako aj herný prejav tímu rozhodli o odchode tohto renomovaného kormidelníka z lavičky MFK.

Začiatok jesennej časti ako z partesu

Sezónu 2011/2012 odštartovali hráči MFK Zemplín ako z partesu. Po jedenástich kolách, čo je tretina druholigovej súťaže boli na prvom mieste tabuľky. Následne ale prišla kríza, z ktorej sa družstvo doteraz nespamätalo. Prehra v Lučenci (0:2) a následne aj domáca porážka s rezervou Ružomberka (2:3) zapríčinili to, že mladý tím si prestal veriť. Do konca jesennej časti sa už z týchto výsledkov družstvo nespamätalo a v tabuľke kleslo na tretie miesto, keď na vedúcu Myjavu mali Michalovčania stratu dvanástich bodov. Jarná časť zmenu nepriniesla. MFK Zemplín postrácal body v Moldave, či doma s Dolným Kubínom. Vrcholom hernej krízy bolo štyri prehry v rade, keď zverenci trénera Petrželu postupne nestačili na Senec (1:2), Ružomberok B (0:4), doma na Myjavu (1:4) a na domácom trávniku ani na zachraňujúci sa Liptovský Mikuláš (1:3).

Mladíkom ako Dominik Kunca by mala patriť budúcnosť MFK Zemplín

Ako bude zametať nová metla?

Spomenutú prehry už nenechali chladným ani vedenie klubu, ktoré Petrželu odvolalo z funkcie. Bol to logický krok. Jesenný úpadok sa totiž nezastavil a vtedajší lodivod už podľa nás nemohol dať tímu nový impulz. Voľba na nového kormidelníka padla na trénera staršieho dorastu Alberta Rusnáka. Ďalší logický ťah, keďže tento tréner už v Michalovciach pôsobí viac ako rok a vôbec sa nemusí zoznamovať s prostredím. Už v prvom zápase v Dubnici Rusnák naznačil, akým smerom by sa rád uberal. V jeho základnej zostave totiž dostali prednosť viacerí mladíci a tí aj napriek prehre 1:2 nesklamali. Cesta, ktorou sa začal nový lodivod uberať, nie je vôbec zlá a podľa nás môže klubu v budúcnosti priniesť osoh. Navyše, nová metla vie v niektorých momentoch pozametať a priniesť zmenu. Už v sobotu o 19.30, kedy MFK Zemplín privíta Rimavskú Sobotu uvidíme, ako bude zametať Rusnáková metla.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.04.2012 19:59:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.