files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand si o medaily nezahrá

Hádzanári Hc winLand Michalovce prehrali vo štvrtom zápase štvrťfinálovej série na palubovke 1. MHK Košice 24:30. V sérii hranej na tri víťazné stretnutia tak prehrali 1:3 na zápasy a do semifinále Tipos Extraligy tak postúpil ich súper. Pre zverencov trénera Pavla Jana sa ale sezóna nekončí. Odohrajú totiž ešte zápasy v malom „play-off“, kde súperia tímy o 5.-8. miesto. Ich prvým protivníkom budú hráči Topoľčian. Prvé stretnutia je na programe v sobotu 21. apríla na palubovke Topoľčian. Odveta sa odohrá v Michalovciach v piatok 27. apríla. o 18.30.

Uznal kvality súpera

Po troch odohratých zápasoch štvrťfinálovú sériu na osemnásť dní prerušila reprezentačná prestávka. Po nej sa lepšie na štvrtý zápas pripravili Košičania, ktorí doma zvíťazili 30:24 a postúpili tak do semifinále Tipos Extraligy, kde sa stretnú s Prešovom. Košičania mali okrem úvodu celý zápas pevne v rukách a postup už nepustili. „Myslím si, že rozhodli skúsenosti Košičanov. Tí takýchto zápasov odohrali viacej a z play-off tak majú viac skúseností ako my. Prakticky okrem prvých pätnástich minút bol celý zápas v réžii domácich. Myslím si, že keby sme zahrali aspoň polovicu z toho, čo sme odohrali v príprave v Budapešti, na Košice by sme dnes mali. Náš súper hral lepšie, všetky odrazené lopty sa dostali k nim. Musím ale uznať, že šťastie si tentoraz sadlo na lepšieho. Nemôžem chlapcom uprieť snahu, no tentoraz bol súper lepší,“ skonštatoval kormidelník winLandu Pavol Jano. Jeho zverenci tak v sérii prehrali 1:3 a boj o medaily bude tentokrát bez nich.

Rozhodli väčšie skúsenosti

Zlom tejto štvrťfinálovej série nastal hneď v prvom stretnutí. Košičania v ňom zvíťazili na palubovke winLandu (27:34) a v sérii tak získali výhodu. Víťazstvo následne potvrdili v ďalšom stretnutí na domácej pôde (31:24) a aj keď Michalovčania sériu zdramatizovali víťazstvom (23:21), štvrtý zápas v Košiciach rozhodol o postupe 1. MHK. „Ten prvý zápas bol veľmi dôležitý. Veľmi sme ho chceli vyhrať. Chlapci boli pod tlakom, veľmi chceli. Následne Košičania toto víťazstvo potvrdili aj doma, v sérii sa dostali na koňa a svoj postup už z rúk už nepustili. V sérii rozhodli aj skúsenosti súpera. Predsa len už odohrali viac stretnutí play-off a tento faktor bol veľmi dôležitý,“ uviedol lodivod winLandu, pre ktorého väčšinu zverencov bola táto štvrťfinálová séria prvou skúsenosťou z play-off.

V Košiciach sa strelecky presadil akurát osemgólový Michal Holdoš

Sklamali ho krídla

WinLand cestoval na štvrtý zápas do Košíc s nožom na krku, keďže prípadná prehra by znamenala, že posledným semifinalistom sa stane 1. MHK Košice. Začiatok zápasu im síce vyšiel, no v druhej polovici prvého dejstva sa domáci dostali do vedenia a to už do konca zápasu nepustili. Strelecky sa presadzovali hlavne Farkašovský (9), Hruščák (8) a Pecha (7). „Nedokázali sme sa presadzovať tak, ako sme si predsavzali. Robili sme chyby v útoku, navyše nám haprovala aj obrana. Z hráčov môžem vysloviť spokojnosť s brankárom Kolpakom, svoj štandard odohral Tibulevič a hlavne v druhom polčase nás strelecky držal Holdoš. Ostatní hráči podali iba priemerné výkony. Sklamali ma hlavne krídla, ktoré sa takmer vôbec nepresadili,“ nevyhol sa kritike lodivod winLandu. Aj napriek prehre v štvrťfinálovej sérii sa sezóne pre michalovských hádzanárov nekončí. Čakajú ich totiž zápasy o celkové umiestnenie, keď sa v rámci skupiny o 5.-8. miesto stretnú s Topoľčanmi. Táto séria sa hrá na odvetu a prvé stretnutie je na programe v sobotu 21.4. na pôde Topoľčian. Odveta sa odohrá v piatok 27.4. o 18.30 na ihrisku winLandu. „V zápasoch o celkové umiestnenie už nebude prioritné umiestnenie. Príležitosť dostanú tí hráči, s ktorými rátam aj do budúcej sezóny. Ostatní dostanú príležitostí menej, alebo nebudú hrať vôbec.“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.04.2012 19:28:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.