files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom winLandu je vrátiť sériu do Michaloviec

Hádzanárov Hc winLand Michalovce čaká po dvojtýždňovej prestávke štvrtý zápas štvrťfinálovej série Tipos Extraligy proti Košiciam. Po troch stretnutiach vedú Košice 2:1 a v stredu budú mať šancu na vlastnej palubovke rozhodnúť o postupe do semifinále. Zverenci trénera Pavla Jana využili dvojtýždňovú prestávku na prípravný duel v Budapešti proti tamojšiemu FTC Pler, ktorému podľahli o dva góly 31:33.

Prestávku vyplnili zápasom v Maďarsku

Po treťom stretnutí, v ktorom Michalovčania zvíťazili 23:21 nastala dosť nezvyčajná situácia. Rozohranú sériu totiž prerušila reprezentačná prestávka, keď sa reprezentanti Slovenska zúčastnili na turnaji v Nórskom Bodo. Počas tejto prestávky odohrali hráči winLandu jeden prípravný zápas, v ktorom prehrali na palubovke maďarského FTC Pler Budapešť o dva góly 31:33. „Prípravný zápas sme odohrali proti kvalitnému súperovi. Ja si myslím, že sme podali dobrý výkon. Neodohrali sme ho v kompletnom zložení, pretože Kolpaka trápila viróza a Petraško, či Čorej mali pracovné povinnosti. Ich neúčasť ale nevidím tragicky, príležitosť dostali iní,“ skonštatoval kormidelník winLandu Pavol Jano, ktorého v Budapešti svojim výkonom uspokojil hlavne brankár Bumbera.

Šance vidí 50:50

Po dvoch zápasoch, keď Košičania viedli v sérii 2:0 sa zdalo, že winLandu sa návrat do série nepodarí. Vynikajúcim výkonom hlavne v obrane, ktorú podporil skvelý Kolpak v bráne však Michalovčania znížili a ukázali, že s nimi ešte treba počítať. „Košičania mali naozaj pred tretím duelom smelé vyhlásenia. Možno nám to pomohlo, no nebolo to najdôležitejšie. My sme si domácu povinnosť splnili, teraz sú na rade oni. Košičania sa určite budú snažiť využiť domácu pôdu, no každý zápas sa začína od 0:0 a ja to vidím tak 50:50,“ podotkol tréner winLandu, ktorému v dôležitom duely opäť bude chýbať dvojica opôr Viačeslav Sadovij a Juraj Géci. Aj napriek tomu si chce winLand vynútiť rozhodujúci piaty zápas. „Jednoznačne sa chceme pokúsiť o predlženie série a urobíme všetko pre to, aby sa séria ešte vrátili do Michaloviec.“

Vrátiť sériu do Michaloviec

Štvrtým zápasom žije aj celá kabína. Tá sa po druhom stretnutí zomkla a v treťom zápase podala bojovný výkon, ktorý slávil úspech. „Určite to boli rozdielne zápasy. Pri našom víťaznom stretnutí bolo jasne vidno, že chceme ešte zabojovať o postup, čo sa nám podarilo. Musíme hrať podobne ako pri našom víťazstve, čiže vychádzať z agresívnej obrany a hlavne premieňať šance. Keď nám pomôže aj Maroš Kolpak v bráne som presvedčený, že v Košiciach uspejeme a sériu vrátime do Michaloviec,“ uviedol pred dôležitým zápasom krídelník michalovského celku Matúš Miňo, ktorý je jedným z mála zverencov trénera Jana, čo v minulosti obliekal dres košického družstva. My len dodajme, že po prípadnom víťazstve winLandu sa rozhodujúci piaty zápas odohrá v nedeľu 15.4. o 18.30 v Mestskej športovej hale v Michalovciach.

Program štvrťfinálovej série:

4. zápas: Streda 11.4. 1. MHK Košice - Hc winLand Michalovce

Prípadný 5. zápas: Nedeľa 15.4. o 18.30

Peter Brendza



Uverejnené: 10.04.2012 17:24:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.