files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniorov HK Mládež čakajú posledné domáce zápasy

Juniori HK Mládež Michalovce sú štyri kolá pred koncom baráže o postup do extraligy s jedným víťazstvom  zatiaľ na poslednom ôsmom mieste. Naposledy podľahli v stredu na domácom ľade Spišskej Novej Vsi (0:3) a domáce zápasy odohrajú aj počas nasledujúceho víkendu. V sobotu totiž na vlastnom ľade privítajú o 14.00 Skalicu a v nedeľu o 10.30 Senicu. Spomenuté duely budú pre juniorov posledné domáce v tejto sezóne, keďže v záverečných dvoch kolách cestujú zverenci trénera Mateja Ševčíka na ľad svojich súperov.


Chýbal aj kúsok šťastia

Juniori HK Mládež sú v baráži s jednou výhrou na poslednom ôsmom mieste. Už dávnejšie stratili aj reálnu šancu na postup do extraligy. „Máme iba jedno víťazstvo, tých bodov mohlo byť naozaj viac. V samotnej baráži nám chýbalo aj trošku šťastia. Hlavne v prvom stretnutí na ľade Skalice sme sa mohli naštartovať, keď sme desať minút pred koncom viedli 2:1. Potom nás však súper prekonal nielen svojou hrou, ale aj rozhodcom, ktorý domácim daroval dve presilovky a tí ich využili na strhnutie víťazstva na svoju strane. Keby sme hneď v Skalici dosiahli prvé body, možno by sa tá súťaž pre nás odvíjala úplne inak a my by sme miešali karty v súťaži viac. Samotné prehry boli niektoré jasné, no niektoré zase o jeden, dva góly, kde rozhodovalo aj šťastie. My sme ho nemali a aj preto sme tam, kde sme teraz,“ skonštatoval tréner juniorky Matej Ševčík, ktorého zverenci si na svoje konto pripísali v baráži jedno víťazstvo, za futbalovú výhru 1:0 nad Trnavou.

Mohli dosiahnuť viac

Naposledy odohrali juniori tri domáce duely, v ktorých si pripísali jednu výhru nad Trnavou 1:0 a dve prehry s Topoľčanmi (5:6) a Spišskou Novou Vsou (0:3). „Ja hodnotím tieto zápasy pozitívne. Vyšlo nám hlavne stretnutie s Trnavou, kde sme hrali bojovne, strelili sme gól a pripísali si prvé body. Dá sa povedať, že sme mali aj kúsok šťastia, no to patrí k športu. Proti Spišskej nám zase to šťastie trochu chýbalo, no treba zdôrazniť, že nám chýbal aj trošku hernej kvality, aby sme takýto tím mohli poraziť,“ uviedol kormidelník juniorky, ktorého mrzí prehra s Topoľčanmi, keďže jeho zverenci prakticky celý duel viedli, ale nezvládli poslednú desaťminútovku. Tesne pred jej začiatkom totiž viedli o dva góly 5:3, no následne trikrát inkasovali a všetky body si tak domov odviezol ich súper. „Tak o dva góly sme vyhrávali asi iba niekoľko sekúnd. Po následnom buly prišla obrovská dekoncentrácia a súper strelil kontaktný gól, ktorý ho naštartoval. Mne tam v tomto stretnutí chýbalo nasadenia a srdce. Keby chlapci hrali s takým nasadením ako proti Trnave, či Spišskej, som si istý, že si v tomto zápase na svoje konto pripíšeme víťazstvo.“

Poslednýkrát doma

Samotný lodivod juniorky prekvapil v stredajšom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi tým, že do zostavy zaradil viacero dorastencov a na tribúne nechal niekoľko hráčov, ktorý predtým hrávali za juniorku. „My sme postupom do baráže splnili náš stanovený cieľ. Samozrejme, každému musí byť jasné, že keby sme mali na postup, toto družstvo vyzerá inak. Súčasná situácia je taká, že postúpiť nemôžeme, a tak je zrejmé, že dostávajú príležitosť mladí chlapci, ktorí sa ešte len učia hrať takéto ťažké zápasy. Určite sa to michalovskému hokeju v budúcnosti vráti,“ podotkol Matej Ševčík. Na jeho hráčov počas nasledujúceho víkendu čaká posledný domáci dvojzápas, keď v sobotu o 14.00 privítajú Skalicu a v nedeľu o 10.30 Senicu. „My ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať a tak to nebude ani cez víkend. Samozrejme, čakajú nás ťažké zápasy, pretože tak Skalica, ako aj Senica sú družstvá, ktoré v tejto sezóne hrali extraligu. Určite by sme ešte nejaké body chceli chytiť a ja v to verím, že sa nám to podarí tento víkend,“ dodal kormidelník juniorky, ktorého zverenci ukončia sezónu budúci víkend na ľade Martina a Žiliny.  

Peter Brendza



Uverejnené: 23.03.2012 18:49:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.