files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand zakopol s Košicami, séria sa sťahuje k súperovi

Hádzanári Hc winLand Michalovce prehrali v prvom stretnutí štvrťfinále play-off na domácej palubovke s tímom 1. MHK Košice o sedem gólov 27:34 a ich súper sa tak v sérii ujal vedenia 1:0. Štvrťfinálová séria sa teraz sťahuje do Košíc, kde sa jej druhý zápas odohrá v stredu 21. marca.

Michalovce zdolali po prvýkrát

Hoci sa Hc winLand Michalovce po dlhodobej časti umiestnil na štvrtom a Košice na piatom mieste tabuľky, v tejto sérii odborníci viac favorizovali práve hostí. Tí totiž aj napriek tomu, že winLand počas sezóny neporazili, pretože v základnej, či nadstavbovej časti ťahali buď za kratší koniec, alebo sa v súboji týchto dvoch tímom zrodila remíza, majú viac skúsenosti zo zápasov play-off. Prognózy sa potvrdili a Košičanom sa svojich protivníkov podarilo zdolať až v piatom súťažnom zápase. „Predchádzajúce stretnutia sme neriešili. Určite sme do Michaloviec prišli s cieľom vyhrať. Podľa môjho názoru naše mužstvo už má určité skúsenosti z takýchto play-off zápasov. S Michalovcami sme sa v tejto sezóne stretli viackrát a som veľmi rád, že sa nám ich podarilo poraziť v tom najvhodnejšom čase,“ uviedol po stretnutí asistent trénera 1. MHK Dušan Timko. Podľa tohto dlhoročného kormidelníka košických hádzanárov rozhodli práve skúsenosti jeho zverencov a takisto aj to, že jeho tím hlavne v druhom dejstve podržal golman Cibere. „Mne osobne sa zdalo, že Michalovčania sú trochu nervóznejší ako my. V prvom polčase nám trochu haprovala hra v obrane, naši brankári sa nevedeli chytiť. V druhom dejstve nastal opak, keď sa chytil brankár Cibere a aj to rozhodlo o našej výhre. Určite toto víťazstvo nepreceňujeme, pretože sme spravili iba jeden krok k postupu do semifinále. V  stredu musíme toto víťazstvo potvrdiť na našej palubovke,“ podotkol Timko, ktorý je asistentom hrajúceho kormidelníka Jána Kolesára.

Slabá hra v útoku

Naproti trénerovi Košíc bol domáci lodivod v úplne inej nálade. Michalovčania sa totiž počas celého stretnutia nevedeli dostať do tempa a po prvýkrát v sezóne Košiciam podľahli. „Súhlasím s tým, čo povedal kormidelník Košíc, že moji chlapci boli v tomto stretnutí nervóznejší. Ja si myslím, že nervozita bola aj na strane Košičanov, no oni sa tohto zbavili skôr. Aj kvôli tomu vyhrali prvý polčas. Hlavným dôvodom našej prehry bolo to, že tak slabo v útoku sme ešte v tejto sezóne nehrali. Takisto sme vyprodukovali veľký počet technických chýb. Prakticky celý zápas sme nenašli na súpera recept. To, čo sme chceli hrať my na nich, hrali oni na nás,“ skonštatoval sklamaný tréner Hc winLand Pavol Jano.

Verí v obrat

V prvom zápase štvrťfinálovej série ťahala Košičanov predovšetkým dvojica Farkašovský (11 gólov) a Fuňák (9 gólov). Spomenutá dvojica sa presadila vždy vtedy, keď to ich spoluhráči potrebovali. „Bolo to presne tak. Vtedy, keď potrebovali dať gól, vo svojich radoch mali takého hráča, ktorému sa to podarilo. Tento hráč na našej strane chýbal. Dvaja hráči nám strelili dvadsať gólov, čo nepotrebujeme ďalší komentár. Myslím si, že tento výkon v nasledujúcom stretnutí nezopakujú, pretože reprezentačný tréner Dávid by následne musel zmeniť nomináciu,“ zdôraznil lodivod winLandu. Ten je presvedčený, že sa jeho zverenci ešte do série vrátia. „Verím v to, že keď náš súper dokázal nad nami vyhrať až po piatykrát, my dokážeme vyhrať tam a otočíme sériu v náš prospech. Ešte sme určite nepovedali posledné slovo,“ dodal Pavol Jano, ktorého zverenci absolvujú druhý zápas štvrťfinálovej série na palubovke svojho súpera už túto stredu.

Naša poznámka:

Hlavu hore winLand

Aj napriek tomu, že sa Michalovčania umiestnili v tabuľke po dlhodobej časti pred svojim štvrťfinálovým súperom, viacerí odborníci v sérii favorizovali Košice. Bolo to hlavne preto, že v radoch tohto družstva pôsobia hráči, ktorí už odohrali nespočetné množstvo play-off stretnutí. Tieto skúsenosti sa potvrdili aj v sobotu. Hosťom vyšlo skoro všetko, na čo siahli a ako povedal aj tréner winLandu, v ich radoch sa našiel hráč, ktorý vždy, keď to družstvo potrebovalo, strelil gól. Takého hráča sme v sobotu na druhej strane naozaj nevideli. Je však potrebné povedať, že nie každý deň je „nedeľa“ a sme presvedčení, že onen výkon už Košičania nezopakujú. Aj preto by mali hráči winLandu tento zápas hodiť za hlavu a sústrediť sa na stredu, kedy môžu svojmu súperovi vrátiť úder. Takže, hlavu hore, winLand.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.03.2012 19:09:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.