files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovský hokejbal zaznamenáva rast

Hokejbalový klub HBC-Red Wings Sečovce sa v posledných rokoch udomácňuje na hokejbalovej scéne. V jeho radoch funguje jeden mužský a jeden mládežnícky tím U-16. Od budúcej sezóny chcú predstavitelia klubu rozšíriť mládežnícku základňu o tím U-14. Tento klub už usporiadal viacero turnajov a tohto roku je naplánovaný ďalší ročník mužského turnaja Primátor Cup, ktorý by sa mal uskutočniť v máji.  

Klub funguje už štvrtý rok

Hokejbal sa v Sečovciach dostal do povedomia v roku 2008, kedy sa predstavitelia tohto športu rozhodli vytvoriť klub HBC-Red Wings Sečovce a založiť v ňom mužský hokejbalový tím. „Hokejbal v Sečovciach funguje od roku 2008. Za tie roky sme odohrali viacero turnajov, na ktorých sme sa celkom dobre umiestnili,“ povedal jeden zo zakladateľov klubu Slavomír Kramer, ktorý je zároveň aj hráčom mužského tímu. „Náš prvý turnaj sme absolvovali v Trebišove. Kuriozitou je, že v čase nášho prvého turnaja sme nemali ani vlastné dresy, ktoré sme si tak museli požičať od tímu HBC-Red Wings Košice. Hneď po turnaji v Trebišove nám mesto Sečovce poskytlo dotáciu na nákup nových dresov, za čo im patrí obrovská vďaka. V mužskom tíme v súčasnosti pôsobí 17 hráčov, prevažne zo Sečoviec a Trebišova,“ podotkol Kramer, ktorý je okrem toho, že hrá za mužský tím, zároveň aj trénerom mládežníckeho družstva U-16.

Mužský tím HBC-Red Wings Sečovce

V septembri chcú vytvoriť ďalší mládežnícky tím

V klube v súčasnosti pôsobia dva tímy, okrem mužského aj mládežnícky U-16. Ten vytvorili predstavitelia HBC- Red Wings v minulom roku a v súčasnosti v ňom pôsobí 20 mladých hokejbalistov. „Tento tím od minulej jesene odohral niekoľko prípravných stretnutí, v ktorých sa mu výrazne darilo. Dvakrát sme porazili Vranov a raz sme dokonca vyhrali aj v Košiciach. Po dohode s trénerom košického družstva Branislavom Barnom, sme sa rozhodli, že spojíme naše dva tímy a koncom mája sa zúčastníme majstrovstiev Slovenska U-16, ktoré sa budú konať v Nitre,“ uviedol tréner U-16, ktorý zároveň dodal, že tento tím v blízkej dobe doplní ďalšie mládežnícke družstvo. „Od septembra by sme chceli vytvoriť ďalší mládežnícky tím, družstvo U-14. Aj preto, chceme nadviazať spoluprácu so ZŠ na Komenského ulici a k hokejbalu priviesť ďalších mladých adeptov.“

Družstvo U-16

Smelé plány do budúcnosti

V blízkej dobe chcú predstavitelia klubu rozvíjať tento šport v meste ešte viac. Samozrejme všetko je to o peniazoch. „Keby sme mali k dispozícii finančné prostriedky, chceli by sme dokončiť výstavbu hokejbalového ihriska na ZŠ Obchodná. Potom by sme mali priestor aj na zrealizovanie mestskej ligy žiakov a mužov. Po čase by som bol rád, keby naše mládežnícke tímy každý rok štartovali na majstrovstvách Slovenska, kde by tak reprezentovali naše mesto,“ uviedol smelé plány jeden zo zakladateľov klubu. Počas tohto leta chcú predstavitelia klubu pokračovať v organizovaní mužského turnaja, ktorý už v Sečovciach má svoju tradíciu. „Tento rok plánujeme usporiadať mužský hokejbalový turnaj, ktorý by sa mal uskutočniť 5. mája. Zúčastniť by sa na ňom mali tímy z blízkeho okolia,“ podotkol Kramer, podľa ktorého nie je vylúčené, že klub v lete usporiada aj turnaj pre kategórie U-16.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.03.2012 17:25:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.