files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po výbornom výkone vyrovnala sériu, rozhodne sa zajtra na Liptove

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa vrátili do série štvrťfinále play off I. hokejovej ligy, keď v dvoch domácich zápasoch vyhrali (5:4 po s.n. a 6:2) a vyrovnali stav zápasov na 2:2. O postupujúcom do semifinále sa rozhodne v piatom zápase štvrťfinálovej série, ktorý sa uskutoční v nedeľu na ľade Liptovského Mikuláša.

Vynikajúci úvod

Úvod obidvoch štvrťfinálových stretnutí bol diametrálne odlišný. Vo štvrtkovom zápase viedli hostia po prvej tretine 1:4. V druhom stretnutí vyšiel  úvod lepšie Dukle, ktorá po deviatich minútach vyhrávala 3:1, po prvej tretine bol stav 4:2. „Oproti tomu tretiemu zápasu nám výborne vyšiel úvod stretnutia. V prvej tretine sme dali štyri góly a to sa podpísalo aj pod ďalší priebeh zápasu,“ povedal po stretnutí kormidelník Dukly Ján Vodila. Ten bol veľmi rád, že jeho zverenci zvládli aj štvrtý zápas a sériu vrátili naspäť do Mikuláša. „Som veľmi rád, že chlapci tento zápas zvládli a vyrovnali sériu na 2:2. Po dvoch prehrách na ľade Mikuláša to podľa niektorých s nami nevyzeralo dobre, ale ja som už vtedy hovoril, že ešte nie je koniec,“ uviedol Vodila, ktorý sa po prvej tretine druhého zápasu vystríhal svojich zverencov, aby nestratili vypracovaný náskok, tak ako sa to vo štvrtok stalo ich súperom. „Cez prestávku som upozorňoval chlapcov nato, aby nepodcenili situáciu, pretože Mikuláš je družstvo, čo bojuje za každej situácie. Azda bolo aj dobré, že sme inkasovali v závere prvej tretiny gól na 4:2 a chlapci preto ostali v pohotovosti,“ spokojne dodal lodivod Dukly.

Spomienky na Trenčín

Dukla chcela po dvoch prehrách na ľade Liptovského Mikuláša doma zdramatizovať sériu. Keď v treťom stretnutí prehrávali po prvej tretine 1:4, v ich postup už neveril asi nik. V druhej a tretej časti však zverenci trénera Vodilu zabojovali a doviedli zápas do víťazného konca. „Som strašne rád, že sa nám podarilo v tomto zápase vyhrať. Po prvej tretine sme si povedali v kabíne pár teplých slov a tie zdá sa zabrali,“ povedal útočník Dukly Martin Opatovský, ktorý si v obidvoch stretnutiach na svoje konto pripísal po dva góly. „Táto séria mi pripomína extraligovú sériu medzi Martinom a Trenčínom. Tam bolo podobne, po troch zápasoch 3:0 pre Martin a vo štvrtom stretnutí viedli Martinčania 4:1. Trenčín sa však nevzdával, otočil priebeh zápasu a nakoniec aj série. Dúfam, že sa nám podarí niečo podobné a v nedeľu na Liptove definitívne otočíme sériu na svoju stranu.“

Rozhodne sa zajtra na Liptove

Stav série medzi po nadstavbovej časti tretím Liptovským Mikulášom a šiestou Duklou je tak po štyroch zápasoch vyrovnaný 2:2. O postupujúcom do semifinále sa rozhodne v nedeľu tam kde séria začala, čiže na ľade Liptovského Mikuláša. Vedenie Dukly v tomto stretnutí myslí aj na svojich fanúšikov, pre ktorých je ochotné zabezpečiť autobus. Záujemcovia sa môžu prihlásiť dnes, čiže v sobotu od 16.00 do 17.00 priamo na hokejovom štadióne. 

Peter Brendza



Uverejnené: 18.02.2012 11:47:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.