files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Róbert Rák sa v premiére uviedol gólom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odohrali v rámci prípravy na jarnú časť sezóny svoj prvý domáci prípravný zápas, v ktorom privítali corgoňligový Prešov. V stretnutí absolvoval premiéru v drese michalovského celku kanonier Róbert Rák.  Skúsený útočník sa hneď uviedol gólom, ktorým stanovil konečný výsledok na 1:1.

Uviedol sa gólom

Skúsený kanonier, naposledy pôsobiaci v Nitre, sa v prvom zápase v drese MFK Zemplín uviedol v dobrom svetle. Odohral celý zápas na poste podhrotového útočníka a v 87. minúte strelou z dvadsiatich metrov vyrovnal na konečných 1:1. "Ešte to nebolo celkom ideálne. Vyskytli sa tam niektoré chyby, aj z mojej strany. Vyplýva to z toho, že je len začiatok prípravy, určite na nedostatkoch budeme pracovať, aby sme sa ich v budúcnosti vyvarovali," uviedol Rák, naposledy pôsobiaci v Nitre, kde sa mu skončila koncom roka zmluva. "V Nitre sa mi skončila zmluva a klub v prvom momente nemal záujem o predlženie kontraktu. To sa zmenilo po príchode trénera Jurkemika. Ten mal záujem, aby som ostal. Klub však angažoval útočníka Krupu a vedenie mi oznámilo, že si nemôže dovoliť mať vo svojich radoch dvoch nadštandardných hráčov," podotkol k svojmu odchodu z Nitry dvojnásobný najlepší Corgoňligový strelec.

Rozhodla korektná ponuka

MFK Zemplín Michalovce je momentálne na štvrtom mieste II. futbalovej ligy, keď na vedúcu Myjavu stráca dvanásť bodov. "Je to dosť veľká strata, ale určite sa ešte pokúsime Myjavu ponaháňať. Ja si myslím, že tento klub má nato, aby v budúcnosti hral Corgoňligu. Zázemie, ktoré tu je, si určite najvyššiu súťaž zaslúži," skonštatoval na margo svojho príchodu tridsaťštyriročný rodák z Rimavskej Soboty. Ten si momentálne uvedomuje, že trávniky Corgoňligy na istý čas vymení za druhú ligu. "Som tu a som pripravený pomôcť. Mňa najviac oslovila ponuka pána Šoltinského, ktorý mi predstavil vízie klubu. Ja si najvyššiu súťaž ešte určite chcem zahrať. Myslím si, že Michalovce majú vynikajúce predpoklady na postup do nej," dodal Rák, ktorého od podpisu zmluvy s michalovským klubom delia iba chýbajúce papiere z jeho predchádzajúceho pôsobiska. 

Zdroj: Sportaction Zemplína



Uverejnené: 23.01.2012 22:06:45

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623