files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Colný úrad zaistil vlani vyše 6,6 milióna kusov pašovaných cigariet

 

Pracovníci Colného úradu Michalovce zaistili v uplynulom roku vyše 6,6 milióna kusov nelegálne dovážaných cigariet. Aj keď ide v porovnaní s rokom 2010 o menšie množstvo, vlaňajšie skúsenosti colníkov potvrdzujú, že pašeráci skúšajú pri prevoze tabakových výrobkov cez slovensko-ukrajinskú hranicu stále nové praktiky.
     

"V roku 2011 zaistil Colný úrad Michalovce celkom 6.600.505 kusov cigariet, pričom colný dlh za uvedené množstvo predstavuje približne 849.722 eur," informovala TASR hovorkyňa úradu Klára Baloghová. Zaistené tabakové výrobky pochádzali podľa jej slov najčastejšie od ukrajinských výrobcov.
Ako ďalej uviedla, colníci odhalili v roku 2011 prostredníctvom svojho technického zázemia, analýzy rizík, ako aj pomocou špeciálne cvičených psov, dovoz nelegálnych cigariet v rámci viacerých druhov dopravy. "Najčastejšie to boli úkryty v dutinách osobných, nákladných a železničných koľajových vozidiel," povedala s tým, že okrem časti motorov ukrývali tabakové výrobky aj dvojité podlahy či stropy vozidiel. Colníci ich našli aj v železnorudných peletách vagónov či výrobkoch odliatych zo sadry.
      

Osobitým prípadom bolo podľa Baloghovej slov odhalenie nelegálneho dovozu tabakových výrobkov na colnom hraničnom priechode Čierna nad Tisou, ku ktorému došlo vlani 18. októbra. Vo vyfrézovaných dutinách v drevnej guľatine prepravovanej nákladnými železničnými vagónmi, sa nachádzalo celkom 998.766 kusov cigariet. Únik na cle a daniach predstavoval 128.577 eur, z toho samotný únik na spotrebnej dani 84.895 eur.
      

O ďalších netradičných praktikách pašerákov informovala v polovici decembra minulého roka aj hraničná polícia. Kamerový reťazec, ktorý monitoruje na slovensko-ukrajinskom pohraničí rieku Uh, vtedy zaznamenal pohyb neznámeho plávajúceho predmetu po hladine. Policajti následne zistili, že ide o plechový sud naplnený 130 kartónmi pašovaných cigariet.


TASR



Uverejnené: 12.01.2012 18:00:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.