files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanári Hc winLand v príprave na jarnú časť

Hádzanári Hc winLand Michalovce začali počas tohto týždňa zimnú prípravu na druhú polovicu sezóny. V nej sa chce tréner Pavol Jano zamerať hlavne na naberanie kondície, družstvo má v pláne odohrať aj niekoľko prípravných zápasov. Vrcholom zimnej prípravy by mal byť kvalitne obsadený turnaj winLand Cup, na ktorom sa okrem domácich hádzanárov zúčastnia aj poľský Stall Mielec, maďarská Tatabánya a Dukla Praha. Pohyb v kádri je zatiaľ iba smerom dnu, družstvo totiž posilnili dvaja ukrajinskí legionári a traja mladí odchovanci trebišovskej hádzanej.

Príprava v domácich podmienkach

Extraligový nováčik, ktorý je po polovici súťaže na štvrtom mieste začal zimnú prípravu túto stredu. Trénerovi Pavlovi Janovi sa na prvom tréningu hlásili všetci hráči, menšie zdravotné problémy hlásili iba Holdoš a Sadovyj. Tomáš Urban je na prípravnom kempe reprezentačného družstva, ktoré sa pripravuje na Majstrovstvá Európy v Srbsku. „Príprava na jarnú časť bude prebiehať v domácich podmienkach. Využívať budeme Mestskú športovú halu, jej okolie, atletický areál na 4. ZŠ, posilňovňu, či plaváreň,“ povedal na začiatku zimnej prípravy kormidelník winLandu Pavol Jano, ktorý chce v tejto časti popracovať hlavne na kondícii a z hernej činnosti chce venovať pozornosť predovšetkým obrane. „V zimnej príprave sa chceme sústrediť nato, aby hráči nabrali nové sily, či zapracovali na svojej kondícii. Týka sa to hlavne hráčov, ktorí prišli zo skrachovaného Bardejova, keďže práve oni sú kondične zanedbaní. Takisto sa chcem sústrediť na obrannú činnosť, ktorá nám v závere jesene výrazne haprovala,“ doplnil na margo zimnej prípravy kormidelník winLandu.

Vrcholom prípravy winLand Cup

Celá príprava winLandu by mala prebiehať iba v domácich podmienkach. Družstvo akurát vycestuje na dvojzápas do poľského Mielca, kde by malo nastúpiť proti vicemajstrovi tejto krajiny. Vrcholom zimnej prípravy by mal domáci turnaj winLand Cup, ktorého sa zúčastní okrem domáceho extraligistu aj poľský Stall Mielec, maďarská Tatabánya a Dukla Praha. „Tento turnaj by pre nás mal byť vyvrcholením prípravy. Stretneme sa na ňom s ťažkými súpermi, som si preto istý, že nás tento turnaj výrazne preverí. Už teraz sa teším napríklad na konfrontáciu s maďarským tímom, ako aj s Duklou Praha, ktorá bude určite pre divákov výrazným ťahákom,“ uviedol Pavol Jano, podľa ktorého sa v rámci prípravy jeho zverenci stretnú aj s Košicami. Termíny zápasov s minuloročným finalistom extraligy ešte nie sú potvrdené.

Sadovyj ostáva, prišli ďalší dvaja Ukrajinci

Veľké zmeny nenastali ani čo sa týka kádra. Družstvo ešte počas jesennej časti opustila dvojica Krajňák, Svyridovič. Ďalší odchod zatiaľ winLand nezaznamenal. Ostáva aj ukrajinský legionár Vjačeslav Sadovyj, ktorý mal ponuku z maďarského účastníka Ligy majstrov Pick Szeged, no kluby sa na transfere nedohodli. Iné je to z hľadiska príchodov. S družstvom totiž trénujú traja hráči Jozef Gedeon, Matúš Kosák a Edurard Kohút ktorí do Michaloviec prišli zo staršieho dorastu Trebišova. „Ide o veľmi talentovaných chlapcov, pre ktorých bude účasť v našom tíme určite prínosom. V prípravných zápasoch dostanú príležitosť a je len na nich, či sa jej aj chytia,“ povedal k účasti talentovaných mladíkov v kádri winLandu jeho kormidelník. Do tímu navyše pribudla dvojica ukrajinských legionárov Vjačeslav Polypenko a Vitalij Kuzmenko. „Polypenko je 197-cm vysoká pravá spojka. Ide o ľaváka, ktorích je na voľnom trhu málo. Druhým hráčom je dvadsaťjedenročný pivot Vitalij Kuzmenko. Účasť týchto dvoch hráčov beriem ako investíciu do budúcnosti. Obaja totiž posledný polrok nikde nehrali a potrebujú nabrať hernú fazónu. Skôr s nimi počítam od budúcej sezóny,“ dodal Pavol Jano, ktorý prišiel na lavičku winLandu v januári minulého roka, keď boli michalovskí hádzanári ešte prvoligoví.

Vjačeslav Sadovyj ostáva v Michalovciach

Proti Prešovu až 1. februára

Vzhľadom nato, že momentálne je v extralige kvôli reprezentačných povinnostiam slovenských mužov, ktorých čakajú Majstrovstvá Európy v Srbsku prestávka, winLand čaká prvý zápas jarnej časti až v sobotu 4. februára, keď zverenci trénera Pavla Jana cestujú do Košíc. Ešte predtým absolvujú hráči winLandu zápas štvrťfinále Slovenského pohára, v ktorom privítajú jeho obhajcu Tatran Prešov. Tento zápas sa síce mal uskutočniť už v sobotu 28. januára, no po dohode klubov sa odohrá až v stredu 1. februára.

Program winLand Cupu:

Piatok 20.1.2012

16.30: Dukla Praha - Tauron Stall Mielec

18.30: Hc winLand Michalovce - Tatabánya Carbonex

Sobota 21.1. 2012

16.30: Tauron Stall Mielec - Tatabánya Carbonex

18.30: Hc winLand Michalovce - Dukla Praha

Nedeľa 22.1. 2012

16.30: Tatabánya Carbonex - Dukla Praha

18.30: Hc winLand Michalovce - Tauron Stall Mielec

Peter Brendza



Uverejnené: 06.01.2012 12:53:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.