files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jesenná časť Iuventy priniesla niekoľko sklamaní

Iuventa Michalovce má za sebou nevydarenú jeseň. Slovenský ženský hádzanársky majster totiž nenadviazal na úspešnú minulú sezónu, v ktorej sa tešil z cenného double, čiže z majstrovského titulu a víťazstva v Slovenskom pohári. Toto double už hráčky Iuventy túto sezónu nezopakujú, keďže len pred niekoľkými dňami prehrali v semifinále Slovenského pohára so Šaľou 21:24 a do finále sa tak prebojoval ich odveký rival. Navyše, Iuvente sa podľa predstáv nedarilo ani v interlige, či v európskych pohároch. Aj preto sa vedenie klubu rozhodlo pre trénerskú zmenu. Kto nahradí doterajšieho lodivoda Józsefa Vuru ešte nie je známe, ale už teraz je jasné, že nový lodivod to bude mať ťažké, aby ešte zachránil túto sezónu.

Obrovské sklamanie na úvod

Aj keď bol len začiatok sezóny, najväčšie sklamanie svojim fanúšikom Iuventa pripravila už vtedy. V prvý septembrový víkend totiž Chemkostav Aréne privítala prvé predkolo Ligy majstrov, v ktorom sa okrem Iuventy predstavili aj turecký Uskudar, srbský Zaječar a české Veselí. Slovenský majster najprv síce porazil tureckého majstra, potom však zaznamenal očakávanú prehru so Zaječarom. V posledný hrací deň sa tak odohral priamy súboj o druhé postupové miesto medzi slovenským a českým majstrom. V tomto stretnutí malo jednoznačne navrch Veselí, ktoré po víťazstve 31:21 postúpilo do druhého predkola najprestížnejšej klubovej súťaže. Iuventa tak nevyužila domáce prostredie a nesplnila jeden z cieľov klubu, ktorým bolo presadenie sa v európskych pohároch.

Tri prehry ako tri rany do srdca

Ani v interlige WHIL sa Iuvente nedarilo podľa predstáv. S bilanciou osem výhier, jedna remíza a tri prehry v dvanástich zápasoch síce skončil slovenský majster po jeseni na treťom mieste, no najviac boleli práve tri spomenuté prehry. Prvú zaznamenalo družstvo v 6. interligovom kole, keď po slabom výkone Iuventa prehrala na palubovke Poruby vysoko 21:33. Touto prehrou ukončili Michalovčanky osemnásťzápasovú víťaznú sériu, ktorá trvala ešte od minulej sezóny. Druhú prehru utrpela Iuventa v Olomouci, kde prehrala 29:37. Najťažšou prehrou bola domáca strata s Veselí, ktorému slovenský majster neoplatil prehru z Ligy majstrov a v 12. kole vysoko prehral 23:33.

Nebolo to len o negatívach

Všetko však nebolo len o záporoch. Iuventa napríklad natiahla víťaznú sériu z minulej sezóny na osemnásťzápasov. Tú pretrhla až Poruba, ktorá zverenky trénera Vuru zdolala na vlastnej palubovke. Po vypadnutí z Ligy majstrov Iuventa účinkovala v Pohári víťazom pohárov, kde najskôr vyradila talianske Sassari po dvoch výhrach 37:27 a 40:19. Obidva zápasy sa odohrali v Chemkostav Aréne. Tretie kolo tohto pohára už znamenalo pre Iuventu stop, keď nestačila na švédsky Savehof. Keďže sa obe stretnutia proti švédskemu majstrovi uskutočnili v Göteborgu, veľké šance sa Iuvente na postup nedávali. Aj napriek dvom prehrám 33:37 a 24:25 si však michalovské hádzanárky vo Švédsku hanbu neurobili a práve tieto dva výsledky by sa dali označiť za vrchol jesene.

Vurov koniec

Neuspokojivé výsledky, ako aj herný prejav slovenského majstra mal za dôsledok nespokojnosť s prácou trénera Józsefa Vuru. Tento maďarský kormidelník prišiel na lavičku Iuventy pred sezónou a mal pred sebou veľké ciele. Prišiel však opak. Neuspokojivé výsledky, ale hlavne herný prejav, družstvo sa nepresadilo v pohárovej Európe, navyše počas zápasov bol jasne vidieť komunikačný problém medzi trénerom a jeho zverenkami. Už beztak rozkývané trénerské kreslo tohto maďarského lodivoda definitívne zlomila prehra v semifinále Slovenského pohára proti Šali (21:24), ktorá znamenala nielen to, že Iuventa neobháji víťazstvo v pohári, ale aj definitívny koniec Józsefa Vuru na lavičke Iuventy. Jeho nástupca bude známy v najbližších dňoch.

József Vura po pol roku na lavičke Iuventy skončil

Zaujalo:

- Osemnásťzápasová víťazná séria, ktorú si družstvo prenieslo ešte z minulej sezóny, v ktorej dievčatá vyhrali trinásťkrát a v tejto sezóne päťkrát.

- Zápasy vo švédskom Savehofe, kde Iuventa siahala proti ťažkému súperovi na postup

- Výkony Patrície Wollingerovej a Lucie Gubikovej, ktoré sa v relatívne mladom veku stali už pevnou súčasťou reprezentačného tímu

Sklamalo:

- Nezvládnutie Ligy majstrov

- Vysoké prehry doma s Veselí, či v Porube a Olomouci

- Zhoršený herný prejav oproti minulej sezóne

- Komunikačný problém na lavičke

- Vypadnutie v Slovenskom pohári

Peter Brendza



Uverejnené: 02.01.2012 16:03:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.