files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po slabom výkone nestačila na Piešťany

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v poslednom zápase tohto roka na domácom ľade s Piešťanmi 0:2. Hostia v tomto stretnutí vyťažili z minima maximum a dvojgólový náskok z prvej tretiny si udržali až do konca. Zverenci trénera Okuliara si nevypracovali počas celých šesťdesiatich minút ani jednu čistú šancu a zaslúžene prehrali. S divákmi sa tak v tomto kalendárnom roku rozlúčili prehrou. Viac ako prehra však mrzí výkon Michalovčanov, v ktorých hre chýbal nápad, či ochota bojovať za lepší výsledok. I. hokejová liga má po 7. kole prestávku, najbližšie stretnutie odohrá Dukla doma v piatok 6. januára, keď o 17.00 privíta Detvu.

Proti Piešťanom sa nepresadil ani kanonier Dukly Juraj Minčák

Deštruktívna hra priniesla úspech

Piešťany pricestovali na posledný zápas v tomto roku so zhruba hodinovým meškaním a tomu aj prispôsobili svoju taktiku. Vychádzali predovšetkým z obrany a zamerali sa na rýchle protiútoky. Jeden takýto útok im vyšiel hneď v druhej minúte, keď sa po góle Chyla ujali vedenia. Keď v závere prvej tretiny upravil Ručkay už na 0:2, bolo jasné, že deštruktívna hra hostí prinesie v tomto stretnutí úspech. „Na posledný zápas v tomto roku sme prišli s cieľom bodovať, čo sa nám aj nakoniec podarilo. Od začiatku sme hrali veľmi dobre takticky. Na zápas sme pricestovali neskoro, a tak sme tomu museli prispôsobiť taktiku. Nechali sme hrať domácich a z pozornej obrany vychádzali do brejkov. Už v prvej tretine sme si vypracovali dobré príležitosti, ktoré sa nám podarilo premeniť. Za dnešný výkon musím hráčov pochváliť,“ povedal po stretnutí tréner hokejistov Piešťan Milan Hovorka, ktorý sa obával toho, že družstvu ublíži dlhá cesta. „Nielen dlhej cesty, ale aj toho, že v Michalovciach sa hrá každému veľmi ťažko. Ide totiž o kvalitné mužstvo, a tak som rád, že si po dnešnom zápase odvážame domov všetky body,“ dodal lodivod Piešťan, ktorého hráči mali veľmi dobrý záver roka, keď neprehrali v šiestich idúcich zápasoch za sebou.

Pomýlili si rybník s ľadovou plochou

Zatiaľ čo tréner hostí bol po stretnutí spokojný, domácemu lodivodovi do reči veľmi nebolo. Jeho zverenci totiž podali jeden z najslabších výkonom v tejto sezóne a súperovi, ktorý hral len to, čo potreboval, svojim výkonom uľahčili cestu za víťazstvom.  „Podali sme chladný výkon, chalani sa akoby báli víťazstva. Súper prišiel s výbornou taktikou, dobre bránil a čakal na naše chyby. Chlapci sa nevedeli v útoku presadiť, zatiaľ čo súper potrestal v prvej tretine dve naše chyby. Súper ako Piešťany si takýto náskok pohodlne udržal a zaslúžene sa tešil z víťazstva,“ skonštatoval po zápase domáci lodivod Branislav Okuliar, ktorý v hodnotení výkonu svojich zverencov zašiel ešte ďalej. „Súper odkryl všetky naše nedostatky. Bez obrany sa totiž hrať nedá. Naša obrana nepodporuje útok tak ako by mala. Bohužiaľ, to na akom sme momentálne umiestnení je asi maximum. Dokiaľ neposilníme obranu, nemáme šancu na lepšie umiestnenie. Niektorí moji zverenci si asi pomýlili zamrznutý rybník s ľadovou plochou. Buď sa niektorí spamätajú a začnú odovzdávať maximum, alebo tu pre nich neostane miesto. Takto to totiž ďalej nejde,“ nedával si servítku pred ústa Okuliar, ktorého zverenci odohrajú ďalší zápas na troch kráľov, 6. januára, kedy o 17.00 privítajú celok Detvy.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.12.2011 18:13:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.