files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand Cup s vynikajúcim obsadením

V závere januára sa uskutoční druhý ročník hádzanárskeho turnaja mužov winLand Cup. Po minulom pilotnom ročníku, ktorý sa uskutočnil v januári tohto roka, bude druhý ročník z pohľadu účastníkov oveľa atraktívnejší. Okrem michalovského extraligistu sa na ňom zúčastní aj maďarská Tatabanya, vicemajster Poľska Stal Mielec a Dukla Praha. Druhý ročník winLand Cupu sa uskutoční v termíne 20-22. januára a jeho dejiskom bude Mestská športová hala.

Atraktívni súperi

Prvý ročník winLand Cupu, ktorý sa uskutočnil v januári tohto roku bol z hľadiska účasti menej atraktívny. Jeho víťazom sa stal rumunský Satu Mare, ktorý vo finále porazil poľský Przemysl. Na treťom miesto skončila rezerva Tatrana Prešov a až štvrté miesto patrilo domácemu tímu. Druhý ročník tohto turnaja bude z hľadiska účasti tímov oveľa aktraktívnejší. "Tento ročník bude obsadený naozaj kvalitne a diváci sa určite majú načo tešiť. Okrem nášho družstva sa na winLand Cupe zúčastnia aj poľský vicemajster Stal Mielec, maďarská Tatabanya a Dukla Praha. Hlavne posledný tím bude určite pre ľudí lákadlom, pretože vytvára spomienky na niekdajšie zápolenia medzi Michalovcami a týmto kvalitným českým družstvom,“ povedal na margo druhého ročníka hádzanarského turnaja predseda predstavenstva Hc winLand Stanislav Hudák, ktorý následne dodal. Druhý ročník winLand Cupu sa uskutoční počas Majstrovstiev Európy v Srbsku, v termíne 20.-22. január. Bude to určite zaujímavý hádzanársky víkend a michalovský fanúšik si príde na svoje.“

Najlepší brankár a strelec minuloročného turnaja: Brankár Martin Bumbera (Michalovce) a Jan Vižbovskij (CSM Municipal Satu Mare) 

 

Proti Prešovu už 28. januára

Ako je známe Hc winLand Michalovce privíta vo štvrťfinále Slovenského pohára jeho posledného víťaza a obhájcu majstrovského titulu prešovský Tatran. „Ja sa na to pozerám z toho hľadiska, že michalovský divák uvidí jedno kvalitné, dovolím si tvrdiť, že európske družstvo. Našou výhodou je domáce prostredie a dokedy bude šanca na postup do záverečného turnaja SP, budeme sa o ňu biť. Po atraktívnych súperoch vo winLand Cupe, teda michalovský divák uvidí aj mužstvo Prešova a to hneď dvakrát, keďže tohto súpera privítame aj v extralige,"  podotkol predseda predstavenstva Hc winLand.  My len dodajme, že zápas štvrťfinále SP sa mal síce uskutočniť 2. februára, no po dohode klubov sa odohrá už v sobotu 28. januára o 18.30. 

Tomášovi Urbanovi sa účasť na ME vzdialila

ME 2012 sa Tomášovi Urbanovi vzdiaľujú

Jedinému hráčovi michalovského extraligistu Tomášovi Urbanovi, ktorý má šancu zahrať si na ME 2012 v Srbsku sa účasť na záverečnom turnaji vzdiaľuje. Hádzanári Slovenska, nastúpili na prvý zápas Vianočného pohára (JUB Vianočný pohár 2011), ktorý sa koná tohto roku v slovenských mestách Nových Zámkoch, Trnava, Hlohovci proti Maďarsku (25:29), bez tohto pravého krídelníka. Ten je opäť zranený a jeho účasť na januárovom šampionáte je tak vážne ohrozená. "V jeho prípade to nevyzerá optimisticky, má problémy s achilovkou. V stredu ho čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou, no zostáva málo času, aby sa dal do poriadku. Dva mesiace už netrénuje, teraz keď neabsolvuje turnaj, zdá sa byť jeho štart na ME už pasé. Momentálne to tak vyzerá, že Urbanove šance sú menšie ako Volenticsove," uviedol pre agentúru SITA kouč SR Zoltán Heister, ktorému pribudli starosti s obsadením postu pravého krídla. Ako je známe, krídelník bratislavského ŠKP Miroslav Volentics momentálne ešte laboruje so zlomenými záprstnými kostičkami hodovej ruky. Heisterovi už nezostáva veľa alternatív na tento post. "Sú tu ešte Anton Kasagranda a Marek Mikéci, ktorý tiež môže zaskočiť," dodal Heister.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.12.2011 16:08:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.