files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Galéria Subterén na medzinárodnom festivale

 

Mladú michalovskú galériu Subterén pozvali na medzinárodný festival súčasného umenia. Tím umelcov prispel aj k prezentácii mesta Michalovce, kde sa alternatívno-umelecký priestor nachádza.

Subterén má za sebou prezentáciu na medzinárodnom festivale INTERMEDIA BB v Banskej Bystrici. Festival súčasného umenia sa zameriava na intermediálne a interdisciplinárne presahy. Jeho hlavnými organizátormi sú občianske združenie Laputa a Stredoslovenská galéria, ktorí pozvali na štvrtý ročník aj Subterén.

Počas trojdňového programu sa konali workshopy diskusie, živé vystúpenia, performancie a prezentácie, ktorej súčasťou bola michalovská galéria. ,,Cez fotografickú dokumentáciu sme prezentovali cely príbeh od počiatkov Subterénu až po dnešné výstavy a iné kultúrne podujatia,“ informoval Peter Králik. Súčasťou ich prezentácie bol aj hudobný program v zložení Peter Králik a Milan Ladyka, ktorí predviedli ich zvukovú tvorbu jalového elektropopu. Ten vznikol na pôde galérie ako zvukové kreácie z počítača a detského keybordu na starých reproduktoroch.

,,Myslím, že týmto spôsobom okrem Subterénu prezentujeme aj naše mesto alebo kraj, v ktorom žijeme,“ zhodnotil zakladateľ galérie. Peter Králik verí, že aj vďaka tejto prezentácii budú o nich ľudia vedieť viac a na stenách Subterénu sa objaví ďalší mladý umelec aj z Banskobystrického kraja.

Galéria Subterén  sa prezentovala aj vlani na Bažant Pohode. Už štvrtý rok je alternatívno-umeleckým priestorom, ktorý podporuje súčasné umenie a mladých umelcov.  Zakladateľom galérie moderného umenia v Michalovciach je sochár a výtvarník Peter Králik, ktorý je tiež autorom pojmu agroart.

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 05.12.2011 09:49:42 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.