files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v sobotu privíta Veselí

Hádzanárky slovenského majstra Iuventy Michalovce čaká v sobotu šláger 12. kola interligy WHIL, keď na svojej pôde privítajú aktuálneho českého majstra tím HC Britterm Veselí n/Moravou, ktorý vedie kouč slovenskej ženskej reprezentácie Peter Sabadka. Zápas dvoch posledných majstrov Slovenska a Čiech sa uskutoční v Chemkostav Aréne o 17.30.

Súperovi chcú odplatiť prehru

Slovenský a český majster mali spolu do činenia aj v septembrovej kvalifikácii Ligy majstrov, keď sa I. predkolo uskutočnilo v Chemkostav Aréne. Obaja spomenutí súperi mali po dvoch dňoch po dva body za víťazstvo nad tureckým Uskudarom a prehru so srbským Zaječarom. V poslednom zápase turnaja sa rozhodovalo o druhom postupujúcom. Stretnutie lepšie zvládli hráčky Veselí, ktoré sa po víťazstve 30:21 tešili z postupu do II. predkola. „Na toto stretnutie nemôžeme myslieť. Je to minulosť a za tou sa netreba otáčať. Samozrejme, v sobotu nás čaká veľmi ťažký zápas, v ktorom však chceme bodovať a ukázať našim fanúšikom dobrú hru,“ uviedla hráčka Iuventy Michaela Kovaličková, ktorá do Michaloviec prišla pred touto sezónou z Trenčína. „Septembrové stretnutie sme si rozobrali na videu, no nie preto, aby nás tréneri ešte viac zdeptali, ale hlavne preto, aby sme si pozreli chyby, ktoré sme v zápase urobili. Dúfam, že sa ich teraz budeme vyvarovať a Veselí v sobotu zdoláme,“ dodala reprezentačná pivotka.

 

Michaela Kovaličková bude zajtra spokojná iba s víťazstvom

Spokojnosť iba s víťazstvom

Kovaličková spoločne so svojimi spoluhráčkami Luciou Gubikovou a Katarínou Hvostaľovou sa počas minulého týždňa zúčastnili v drese slovenskej reprezentácie na kvalitne obsadenom turnaji v Londýne. Slovenské reprezentantky na ňom obsadili piate miesto a tréner Sabadka, ktorý je aj lodivodom sobotňajšieho súpera Iuventy dosiahol s tímom svoju prvú výhru, keď jeho zverenky porazili v zápase o piate miesto Veľkú Britániu 22:17. „Tento turnaj nám veľmi pomohol. Boli sme dlhšie spolu a mali sme možnosť ešte viac sa zohrať. Som veľmi rada, že tréner Sabadka dosiahol s tímom svoje prvé víťazstvo,“ skonštatovala Kovaličková, ktorú Sabadka okrem reprezentácie viedol aj v Trenčíne, kde boli jej spoluhráčkami aj opory Veselí Zuzana Drotárová a Monika Rajnohová. „Tréner Sabadka je veľmi dobrý stratég, ktorý dokáže svoje družstvo vynikajúco pripraviť,“ doplnila ešte Kovaličková, ktorá bude zajtra spokojná iba s víťazstvom. „Samozrejme, doma je doma a my teda chceme bodovať naplno.“ My len dodajme, že slovenskému majstrovi bude v sobotu k dispozícii už aj trojica hráčok Wollingerová, Polláková, Kudročová, ktoré pre zrenenia chýbali v poslednom zápase v Olomouci.

Program 12. kola WHIL:

Sobota: 3.12. 17.30: Michalovce - Veselí. 18.00: Poruba - Jindřichuv Hradec, Šaľa - Most. 4.12: 16.00: Partizánske - Písek. 17.00: Slavia Praha - Senec, Zlín - Nitra/Sereď.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.12.2011 19:05:56 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.