files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand stredu v Prešove

Po piatkovom víťazstve hádzanárov Hc winLand Michalovce v 1. kole nadstavbovej extraligovej časti nad Košicami 27:24, čaká na zverencov trénera Jana v stredu ešte ťažší súper. Michalovčania totiž cestujú do Prešova, kde o 18.00 nastúpia proti obhajcovi titulu, ktorý do extraligy naskočil až v nadstavbovej časti. Pre viacerých hráčov winLandu bude tento zápas prestížny, pretože sú odchovancami tejto hádzanárskej bašty, alebo tam strávili nejakú časť svojej kariéry. Už aj tak veľkú maródku Zemplínčanov po piatku rozšíril aj Tomáš Urban, ktorý má zranený členok a do konca roka si pravdepodobne nezahrá.

Proti Košiciam sa natrápili

V prvom kole nadstavbovej časti nastúpili Michalovčania na domácej palubovke proti Košiciam. V tomto stretnutí sa síce poriadne natrápili, no nakoniec si do tabuľky pripísali dôležité dva body za víťazstvo 27:24. „V prvom polčase sme hrali svoju hru a viedli sme o štyri, či päť gólov. Polčasové skóre 15:11 zodpovedalo tomu, čo sa dialo na palubovke,“ povedal nám k zápasu krídelník winLandu Matúš Miňo. V druhom dejstve sa však karta začala pomaly otáčať. V 43. minúte sa dostali hostia dokonca do vedenia 19:18, no Michalovčania zvládli lepšie záver zápasu a pripísali si na svoje konto dva body. „V úvode druhého polčasu sme nevyužili pár šancí a Košičania sa dostali na koňa. Zrazu sa na nás dotiahli a dokonca sa dostali do vedenia. Našťastie, záver zápasu sme zvládli lepšie a zápas dotiahli do víťazného konta,“ dodal ešte k piatkovému zápasu odchovanec prešovskej hádzanej, ktorý konto košických golmanov zaťažil dvoma presnými zásahmi.

Matúš Miňo zaťažil konto košických golmanov dvoma gólmi.

Súper najťažšieho kalibru

Prvé kolo nadstavbovej časti, tak zverenci trénera Jana zvládli. V druhom ich čaká súper najťažšieho kalibru, keďže už zajtra v stredu 30. novembra cestujú do Prešova, ktorý je obhajcom titulu a vo svojom kádri má rad reprezentantov Slovenska, či iných krajín. „Čaká nás veľmi ťažký zápas, so súperom, ktorý má najkvalitnejší káder v extralige. Musíme sa na Prešov dobre pripraviť a čo najviac im znepríjemniť cestu za víťazstvom,“ podotkol Miňo, ktorý je spolu s ďalšímí hráčmi winLandu Popčákom, Babjakom, Gécim, Huňadym, či Kolpakom odchovancom prešovskej hádzanej, čo momentálne hája farby Michaloviec. Navyše Orlovský a Čorej síce nie sú odchovanci tohto klubu, ale strávili niekoľko sezón v tomto tíme. „Je to pravda. V tíme máme viacero hráčov, čo v Prešove pôsobili. Pre niektorých to bude fakt špecifický zápas. Najmä dvojica Orlovský, Babjak, ktorí sú zmluvní hráči Prešova, sa budú chcieť určite ukázať a dokázať, že patria do tímu,“ uviedol Miňo, ktorý dres Prešova naposledy obliekal v mladšom doraste. WinLand sa bude musieť v zajtrajšom zápase zaobísť bez ďalšieho hráča základnej zostavy. Už bez tak veľkú maródku, keď trénerovi Janovi chýbajú Sadovyj, Huňady, Holdoš, či Géci totiž rozšíril pravý krídelník Tomáš Urban. Ten si v zápase proti Košiciam privodil zranenie členka a od hádzanej si oddýchne niekoľko týždňov.

Ďalší program 2.kola:

Skupina A: 2.12. Nové Zámky - Hlohovec. Voľno Košice.

Skupina B: 3.12. Považská Bystrica - Topoľčany. Voľno má ŠKP Bratislava.

Tabuľka po 1. kole:

Skupina A:

1. Hc winLand Michalovce        
1 1 0 0  27:24  4
2. HC Nové Zámky
0 0 0 0 0:0 4
3. HC Sporta Hlohovec       1 0 0 1 21:25 3
4. Tatran Prešov
1 1 0 0 25:21 2
5. 1. MHK Košice                        
1 0 0 1 24:27 1

Skupina B:

1. ŠKP Bratislava
1 1 0 0 28:23 3
2. MŠK Považská Bystrica 0 0 0 0 0:0 3
3. HK Topoľčany                          1 0 0 1  23:28 2

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2011 00:09:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.