files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zemplínskom derby vyhral šťastnejší

V 20. kole I. hokejovej ligy na seba opäť narazili dvaja odvekí rivali zo Zemplína Trebišov a Michalovce. Prvý zápas, ktorý sa odohral ešte v septembri, vyhrali Michalovce na domácom ľade tesne 1:0. Túto prehru teraz chceli Trebišovčania svojim protivníkom vrátiť. To sa im aj podarilo, aj keď v priebehu zápasu ustavične doťahovali náskok Dukly. V závere stretnutia sa im podarilo vyrovnať na 4:4 a po trestných strieľaniach sa nakoniec tešili z cenného skalpu po víťazstve 5:4. Výnimočný výkon podal hlavne útočník Tomáš Sax, ktorý strelil tri góly a navyše pridal aj jednu asistenciu. Obaja kormidelníci sa zhodli, že v zápase nevyhral lepší tím, ale šťastnejší.


Výhra teší, pretože súrne potrebujú body

Pri pohľade na tabuľku prvej ligy je zrejmé, že pokiaľ sa chce Trebišov dostať do prvej desiatky, čo mu zaručí vyhnutie sa boju o záchranu, musí vyhrávať. Bolo to tak aj teraz. „Už pred zápasom sme vedeli, že pokiaľ sa chceme dostať do prvej desiatky, musíme dnes vyhrať. To sa nám nakoniec so šťastím aj podarilo. Som rád, že chlapci otočili zápas a nevzdávali sa ani za stavu 1:3 a 3:4. Stretnutie to bolo vyrovnané, malo, všetko, čo derby zápas má mať. Za dnešný výkon musím svojich hráčov pochváliť. V terajšej situácii potrebujeme každý bod a dnešné víťazstvo nám môže pomôcť naplniť naše ciele,“ povedal po stretnutí kormidelník Trebišova Ľubomír Roháčik.

Produktívny Saxovci

Zatiaľ čo, o góly Dukly sa postarali viaceré útoky, domáce góly zaznamenala iba druhá päťka. Prvý gól strelil obranca Horváth a ďalšie tri pridal Tomáš Sax. Tento hráč si pripísal aj jednu asistenciu a bol tak pri všetkých presných zásahoch Trebišova. Navyše, jeho brat Lukáš zaznamenal tri asistencie. Dokopy tak Saxovci urobili sedem bodov. „Na zápas proti Michalovciam sme sa dobre pripravili. Síce sme doťahovali náskok súpera, no ja som vždy veril, že to môžeme dotiahnuť do víťazného konca. Samostatné nájazdy sú len lotéria a tá vyšla teraz nám,“ uviedol trojgólový strelec, ktorý mohol v závere normálneho hracieho času streliť aj štvrtý gól, no v stopercentnej šanci zlyhal. „Našťastie sa nám to nevypomstilo. Keby to tak bolo, tak by som si to dlho vyčítal. Bola to naozaj čistá šanca, no brankár Kotvan svojich vtedy podržal,“ dodal k spomenutému momentu útočník Trebišova, ktorý je momentálne aj so svojim bratom Lukášom, ťahúňom družstva.

 

Vyhral šťastnejší, nie lepší

Spokojnosť na jednej strane, sklamanie na druhej. Aj tak by sa dala charakterizovať situácia, ktorá nastal po derby zápase. Zatiaľ čo, domáci kormidelník bol spokojný, lodivod Dukly neskrýval sklamanie zo stratenia vyhratého zápasu. Dukla totiž po dvoch tretinách viedla 3:1, navyše Trebišov vyrovnával zo spornej presilovky tesne pred koncom zápasu. „Chlapcom dokopy nemám, čo vytknúť. Opäť sme nepremenili strelecké príležitosti, zase sme nemali šťastie, keď sme strelili dve žrďky. Boli sme korčuliarsky lepší, vypracovali si viac príležitosti, no z výhry sa radoval súper. Dnes nevyhralo lepšie družstvo, ale šťastnejšie,“ skonštatoval kormidelník Dukly, ktorý sa nevyhol ani miernej kritike do svojich radov. „Nerád kritizujem svojich zverencov, ale dnes nemal náš brankár svoj deň. Aj to možno rozhodlo o výhre súpera,“ dodal Okuliar, ktorý tak trafil klinec po hlavičke. Golman Dukly Zdenko Kotvan je totiž momentálne úplne z formy. Jeden lacný gól dostal v Spišskej Novej Vsi, tentoraz bol namočený minimálne vo dvoch góloch súpera. Stojí za otázku, či by v najbližšom zápase v utorok proti Púchovu nemal dostať príležitosť v bránke Erik Kozárik.

Dukla teraz dvakrát doma

Po dvoch stretnutiach na súperových klziskách ( v Spišskej Novej Vsi 4:5 a Trebišove 4:5 po s.n.) teraz Dukla absolvuje dva zápasy doma. Hneď zajtra, čiže utorok 15. novembra privítajú zverenci trénera Okuliara na domácom klzisku o 17.00 posledný Púchov a piatok zase nastúpia v rovnakom čase proti Považskej Bystrici. „Musíme prehru s Trebišovom hodiť za hlavu a pozerať sa dopredu. Teraz nás čakajú súperi, čo sú v tabuľke na najnižších priečkach. Tieto zápasy už musíme vyhrať a znova sa dostať do pohody,“ uzavrel hodnotenie Okuliar.

Zdenko Kotvan tentoraz svoje mužstvo nepodržal

Peter Brendza



Uverejnené: 14.11.2011 16:40:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.