files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský autosalón zožal medzi návštevníkmi úspech

 


A    utosalón Michalovce už po 19-krát otvoril svoje brány vo štvrtok ráno a trval do piatku večera. Unesení z áut boli najmä muži.  Návštevníci si mohli modely pozrieť nielen z vonku, ale nahliadnuť aj do ich interiéru. Mnohí neodolali a sadli si za volant. Podľa organizátora Jozefa Nováka by mladí  vodiči nemali jazdiť na nových autách, ale starších, čím by predišli autonehodám.

 

Autá obdivovali malí i veľkí, mladí i starší

Na akciu prišlo okolo 4500 návštevníkov. K vyššej návštevnosti ako vlani, prispelo dobré počasie i zmena výstavných priestorov v Chemkostav Aréne. Medzi účastníkmi autosalónu boli zastúpené všetky vekové kategórie. ,,V budúcnosti by som chcela auto, ale to až keď budem zarábať,“ priznala sa študentka Katka. Dôchodca Andrej Čižmárik, ktorý sa prišiel pozrieť na nové vozidlá, dodáva, že on sám ,,dojazdieva“ už len na starých. ,,Nové autá si kupuje môj syn a dcéra.“

 

Michalovčanov ohúrilo spolu 56  áut

,,46 modelov je vystavených vo vnútri, vonku stojí 10 áut určených na podnikanie, ako sú nákladné autá a podobne,“ informoval Jozef Novák,  organizátor Autosalónu Michalovce z reklamno-umeleckej agentúry RENOMA s.r.o. Všetky modely boli na predaj s výraznými výstavnými zľavami. Michalovčania sa však viac pozerali, než kupovali. ,,Každý rok sa chodievame pozerať, manžel má autá rád,“ povedala Ľudmila Fanfárová.  Medzi davom bolo veľa žien, ktoré robili garde svojim mužom. Dokonca sme našli jednu dámu, ktorej sa výstavné autá nepáčili. ,,Obľubujem skôr menšie autá, nie takéto veľké,“  prezradila Beáta Demská.

 

Po prvýkrát zažiarila talianska automobilka Lancia

Za výnimočnosť tohtoročného autosalónu považuje jeho organizátor modely talianskej automobilky (Lancia), ktoré tu predtým neboli vystavované. Aj na 19. ročníku sa návštevníci pokúšali nájsť vozidlo so spotrebou pol litra na 100 kilometrov. ,,Takéto zatiaľ nevymysleli,“ zasmial sa organizátor J. Novák, ktorý dodal, že medzi výstavnými kúskami sú aj spotrebné modely. Spotreba bola dôležitá aj pre Karola z Michaloviec, ktorý povedal, že svoje auto ešte stále spláca, a preto na kúpu ani len nepomýšľa.

 

K rýchlym autám patrí i bezpečnosť

Na akcii sa venovali aj bezpečnosti za volantom. Mnoho návštevníkov autosalónu si preverili svoje schopnosti v poskytovaní prvej pomoci. ,,Museli sme im vysvetliť, prečo to je potrebné, väčšinou sa odvážili starší ľudia,“ informovala študentka Zuzana zo Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. Podľa usporiadateľa autosalónu by sa mal mladý človek učiť jazdiť najskôr na ojazdenom staršom aute a v prvých dvoch rokoch so skúseným vodičom, ktorý by ho pri rýchlej jazde vedel usmerniť. ,,Mladým ľuďom by sa tak nestávali tragické autonehody,“ vysvetľuje svoje tvrdenie Novák.

 

Pod stromčekom auto?

,,Na budúci rok na Vianoce si určite kúpim  auto,“  plánuje Ján Andrejco. Organizátor Novák považuje auto za vhodný darček na Vianoce pre rodinu. ,,Rodina si nasporí, kúpi si nové auto a teší sa z toho určite celá rodina.“ Darovať niekomu auto považuje už za veľký darček, ktorý si človek musí naozaj veľmi zaslúžiť. Myslí si, že sú rodiny, kde to takto praktizujú.  Na autosalóne sa zbiehali chúťky predovšetkým mužom. ,,Modely sa mi veľmi páčia, rád by som takýto darček dostal na Vianoce,“ zasmial sa Jožko Hudec.

 

História Autosalónu Michalovce

Autosalón v Michalovciach má už svoju históriu. Išlo už o 19.ročník. ,,Má už svoju tradíciu, myslím si, že najdlhšiu zo všetkých organizovaných akcií, ktoré sa v meste realizujú.“ Jozef Novák si na prvý ročník spomína veľmi dobre, pretože sa zhodou okolností konal práve na rovnakom mieste. V tom čase ešte v starej nezrekonštruovanej hale. Podľa J. Nováka sa autosalón za 19 rokov samozrejme posunul a zmenil. ,,Automobilový priemysel prekonal od vtedy obrovské zmeny, v technológiách, v zabezpečení, či v pocitu bezpečia v aute.“  Organizátor Jozef Novák považuje Autosalón Michalovce za jeden zo svojich najlepších projektov.

Veronika Cholewová

 

Viac foto na : http://web.novinyzemplina.sk/clanky.php?id=2954




Uverejnené: 14.11.2011 12:16:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.