files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand chce dnes Hlohovcu vrátiť prehru

Hádzanári Hc winLand Michalovce porazili v zápase 11. extraligového kola na domácej palubovke lídra súťaže Nové Zámky 31:30. Zverenci trénera Pavla Jana tak pripravili hosťom len druhú prehru v súťaži. Pred reprezentačnou prestávkou odohrajú Michalovčania ešte jeden zápas, keď dnes o 18.00 nastúpia v Hlohovci. Vzhľadom na zdravotné problémy tímu, keď sa zranil aj ďalší hráč Juraj Géci, rozmýšľa kormidelník winLandu aj nad tým, že opráši svoju registračku a na zápas proti Hlohovcu nastúpi aj on.

Vedenie im uškodilo

V šlágri 11. kola proti sebe na trénerských stoličkách nastúpili dvaja trénerskí harcovníci. Mladý ambiciózny lodivod winLandu, nič nedaroval skúsenému matadorovi Petrovi Hatalčíkovi a tak by sa dalo povedať, že žiak tentoraz zdolal svojho trénerského učiteľa. „V úvode zápasu sme sa dostali do vedenia, no to nám zdá sa skôr uškodilo, ako pomohlo. Moji hráči neboli tak dôrazní, mysleli si asi, že to bude ľahké sústo. Domáci hráči sa dostali do vedenia, ktoré sme tesne pred koncom zlikvidovali. V závere, keď sa Michalovce dostali do vedenia, sme už nedokázali vyrovnať aj vďaka, tomu, že sme hrali oslabení o dvoch hráčov,“ skonštatoval po stretnutí rodený Michalovčan na lavičke Nových Zámkov Peter Hatalčík.

Siahli na dno síl

Naproti sklamanému trénerovi hostí, Pavol Jano žiaril po zápase spokojnosťou. Jeho zverenci dotiahli nakoniec duel aj napriek nervóznemu záveru do víťazného konca, keď v poslednej minúte o výhre rozhodol premenenou sedmičkou Tybulevič. „Som veľmi rád, že sme v tomto stretnutí siahli na dno svojich síl. Aj napriek tomu, že sme nastúpili oslabení, dokázali sme poraziť lídra súťaže. Ukázalo sa, že tento tím má vysoký charakter a ja musím svojich zverencov za dnešný výkon pochváliť,“ povedal po pokorení lídra súťaže kormidelník winLandu Pavol Jano.

Opráši Jano svoju registračku?

Michalovskí hádzanári tak natiahli svoju sériu bez prehry na šesť zápasov, v ktorých sa až päťkrát tešili z výhry. Samotný kormidelník má okrem radosti z hry tímu aj starosti. Tie mu vytvárajú zdravotné problémy hráčov. K trojici maródov Huňady (po operácii kolena), Holdoš (zranený členok) a Sadovyj (natiahnuté triesla) pribudol aj pivot Géci, ktorý si privodil zranenie v zápase s Novými Zámkami. „Momentálne máme určite zdravotné problémy. Pred prestávkou však musíme odohrať ešte jeden zápas. Vzhľadom k tomu, že sa nám zranil pivot, rozmýšľam nad tým, že oprášim svoju registračku a dnes v Hlohovci nastúpim aj ja,“ dodal polovážne, položartom tridsaťdeväťročný kormidelník winLandu, ktorý posledný extraligový zápas odohral v sezóne 2004/2005, keď obliekal dres Tatrana Prešov. Následne odišiel za hranice južného Slovenska, kde obliekal dresy niekoľkých maďarských celkov.

Majú im čo odplácať

Na Hc winLand čaká pred reprezentačnou prestávkou ešte jedno extraligové kolo, v ktorom dnes o 18.00 nastúpia zverenci Pavla Jana v Hlohovci. Tomuto klubu majú, čo odplácať, pretože tento tím je jediný, ktorý v Michalovciach vyhral. Stalo sa tak v zápase 5. kola, keď Michalovčania doma prehrali 21:24. „Tomuto súperovi máme čo odplácať. Aj napriek tomu, že na zápas nepocestujeme kompletní, chceme aj v Hlohovci bodovať,“ dodal Pavol Jano, ktorého zverenci po prestávke ešte odohrajú dva zápasy doma s Bardejovom a základnú časť ukončia v Bratislave v súboji proti tamojšiemu ŠKP.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2011 12:26:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.