files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v sobotu privíta Slaviu Praha

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa po reprezentačnej prestávke predstavia opäť na domácej palubovke. V sobotu o 17.30 na nej privítajú minuloročného víťaza základnej časti WHIL Slaviu Praha. Na toto stretnutie nastúpia zverenky trénerskej dvojica Vura - Hlavatý pravdepodobne bez pivotky Michaely Kovaličkovej, ktorá si na reprezentačnom zraze privodila zranenie členka. Sobotňajším zápasom sa začne pre Michalovčanky náročný týždeň, keďže už v stredu privítajú doma Šaľu a následne odcestujú do švédskeho Savehofu, kde ich čakajú dva zápasy tretieho kola PVP.

Michaela Kovaličková proti Slavii hrať pravdepodobne nebude

Po prestávke dvakrát doma

Po reprezentačnej prestávke, ktorú vyplnili dva kvalifikačné zápasy Slovenska v Dánsku a doma s Chorvátskom (hralo sa v Chemkostav Aréne) sa hádzanárky Iuventy Michalovce predstavia dvakrát na domácej palubovke. V 7. kole WHIL už v sobotu privítajú na domácej palubovke o 17.30 minuloročného víťaza základnej časti Slaviu Praha. Hneď v stredu absolvujú zverenky trénera Józsefa Vuru predohrávku 8. kola, keď sa predstavia opäť v domácej aréne, kde nastúpia proti Šali. „V najbližších dňoch nás čakajú náročný súperi. Slavia Praha je síce oproti minulej sezóne oslabená, no aj tak má v kádri niekoľko vynikajúcich individualít,“ povedal na margo sobotňajšieho súpera tréner Iuventy József Vura, ktorému v spomenutom zápase bude pravdepodobne chýbať Michaela Kovaličková. Tá sa totiž z reprezentačného zrazu vrátila so zranením členkom.

Proti Savehofu iba vonku

Aj keď Iuvente vyžrebovali v treťom kole Pohára víťazov pohárov švédsky IK Savehof, Chemkostav Aréne konfrontáciu slovenského a švédskeho majstra neuvidí. Po dohode klubov sa totiž obidve stretnutia tretieho kola uskutočnia na palubovke Savehofu. „Funkcionári švédskeho klubu nás oslovili hneď po žrebovaní, či nemáme záujem odohrať obidve zápasy na ich palubovke. Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli, že ich ponuku akceptujeme. Je to spôsobené aj tým, že michalovský divák v krátkom čase videl kvalifikáciu Ligy majstrov, potom dva zápasy druhého kola PVP proti Sassari a minulý víkend aj slovenskú reprezentáciu. Fanúšikom sme teda v krátkom čase ponúkli viacero atraktívnych súbojov, takže aj preto sme sa teraz rozhodli pre švédsky dvojzápas,“ uviedol hlavné dôvody akceptácie ponuky športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Prvý zápas, v ktorom budú hráčky slovenského šampióna v oficiálnom zápise vedené ako domáce, je na programe v sobotu 5. 11. o 15.00 h a odveta na druhý deň v nedeľu 6. 11. o 16.30 h v Partille neďaleko Goteborgu.

Doma sa predstavia aj juniorky

Počas víkendu sa na domácej palubovke nepredstavia iba hráčky Iuventy, ale aj juniorky, ktoré účinkujú v prvej lige. Zverenky trénerky Marianny Nemčíkovej sú po šiestich kolách na šiestom mieste tabuľky, keď zaznamenali tri výhry, jednu remízu a dve prehry. Je paradoxné, že mladé nádeje majú lepšiu bilanciu v zápasoch na súperovej palubovke, kde v štyroch stretnutiach trikrát triumfovali. Doma zatiaľ získali iba jeden bod za remízu s Banskou Bystricou (29:29). Svoju bilanciu si budú môcť napraviť v nedeľu, keď o 15.00 privítajú Nesvady.

 

 

Program 7. Kola WHIL: Sobota 29.10: 17.00: Jindřichuv Hradec - Nitra/Sereď, Veselí - Písek, Most - Senec. 17.30: Michalovce - Slavia, Olomouc - Zlín. 18.00: Šaľa - Poruba.

Program 7. kola 1. ligy : Sobota 29.10: 11.45: Topoľčany - Inter Bratislava. 17.00: Bytča - Modra. 18.00: Močenok - Zlatná. Nedeľa 30:10: 13.00 Senica - Banská Bystrica. 15.00: Michalovce jun. - Nesvady.



Uverejnené: 28.10.2011 15:25:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.