files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V šlágri extraligového kola vyzve žiak svojho učiteľa.

Hádzanári Hc winLand Michalovce počas víkendu remizovali na palubovke Košíc 24:24 a v extraligovej tabuľke si tak stále udŕžujú miesto v prvej trojke. Aj napriek bodu z horúcej pôdy, tréner tímu Pavol Jano nebol celkom spokojný. Na jeho zverencov čaká zajtra extraligový šláger, keď o 18.30 na svojej palubovke privítajú lídra súťaže Štart Nové Zámky. Trénerom tohto tímu je rodený Michalovčan Peter Hatalčík, ktorý Pavla Jana viedol v juniorskej, či seniorskej reprezentácii. Dokáže zajtra poraziť žiak svojho učiteľa, alebo sa bude tešiť známy lišiak Hatalčík?

S remízou spokojný nie je

V minulom kole cestoval extraligový nováčik na palubovku nebezpečných Košíc. Tie sú na domácej pôde veľmi silné, keď tu dokázali ako jediný celok v súťaži zdolať aj lídra súťaže Nové Zámky. O prvú bodovú stratu Košičanov na domácej palubovke sa postarali zverenci trénera Jana, ktorý tu remizovali 22:22. Samotný tréner však po zápase neskrýval mierne sklamanie. „Asi som veľmi náročný, no dovolím si tvrdiť, že sme mali na víťazstvo. Bol to bojovný zápas, v ktorom sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Nás výrazne podržal brankár Kolpak. V útoku sme však pozahadzovali veľké množstvo šancí, čo nás stálo víťazstvo, na tejto horúcej palubovke. Remízu by som, vzhľadom na zdravotný stav kádra pred zápasom bral, no po našich nepremenených šanciach som mierne sklamaný,“ skonštatoval po zápase 10. kola tréner Hc winLand Pavol Jano. Jeho zverenci klesli po remíze v Košiciach na tretie miesto tabuľky, kde majú rovanký počet bodov ako druhý Hlohovec.  „Keby mi niekto pred sezónou povedal, že budeme na treťom mieste, asi by som sa zasmial. Teraz, keď vidím aj nedostatky tvrdím, že to mohlo byť aj lepšie. Som asi náročný, ale je to môj názor. My sme si pred súťažou ciele nestanovovali. Proste ideme od zápasu, k zápasu. Samozrejme, tretie miesto je pekné a v silnej extraligovej súťaži, je to dobrá vizitka klubu,“ dodal Pavol Jano, ktorý zasadol na lavička Hc winLand na začiatku tohto roka, keď bola michalovská mužská hádzaná ešte prvoligová.

Zajtra náročný zápas proti lídrovi

Extraliga pokračuje v zrýchlenom tempe. Hneď zajtra nastúpia Michalovčania doma na ďalší ťažký zápas, keď v Mestskej športovej hale privítajú lídra súťaže Štart Nové Zámky. Prvý vzájomný zápas týchto súperov skončil výhrou Nových Zámkov 33:29 a tak budú mať Michalovčania šancu vrátiť lídrovi prehru. „Očakávam veľmi ťažký zápas. Nové Zámky sú totiž kvalitným mužstvom, povedal by som, že v súčasnej extralige majú jeden z najsilnejších kádrov. Do zápasu však pôjdeme s cieľom vyhrať. Predsa sme domácim celkom a my doma púšťať body určite nechceme,“ uviedol na margo zajtrajšieho zápasu kormidelník Hc winLand. Trénerom Nových Zámkov je Peter Hatalčík. Ten Pavla Jana viedol v juniorskej, či seniorskej reprezentácii. Zajtra tak bude mať možnosť lodivod winLandu vytiahnuť sa na svojho učiteľa. „Na Petra Hatalčíka sa veľmi teším. Bol trénerom, od ktorého som sa veľa naučil. Z týchto čias sme ostali veľmi dobrí priatelia. Priateľstvo však počas zápasu pôjde určite bokom,“ podotkol Jano, ktorý sa zajtra bude musieť zaobísť bez troch spojok, keď mu podobne ako v Košiciach budú chýbať Sadovyj, Huňady a Holdoš.

Hatalčík sa na Michalovce teší

Ako je známe tréner Nových Zámkov Peter Hatalčík je rodený Michalovčan, takže sa zajtra vráti tam, kde s hádzanou začínal. „Na svoje rodisko som hrdý, rád sa tu vraciam, pretože tu mám ešte mnoho priateľov. Zajtra však prídem na opačnej strane barikády. Na Michalovce a zápas proti tamojšiemu klubu sa však veľmi teším,“ povedal kormidelník lídra súťaže, ktorý vzápätí dodal. „Som veľmi rád, že sa Michalovce vrátili na extraligovú mapu. Majú dobre poskladané mužstvo, mladého ambiciózneho trénera Pavla Jana, ktorého som viedol v doraste, juniorskej, či seniorskej reprezentácii. Určite po zápase prehodíme pár slov, no počas stretnutia budene stáť na opačnej strane,“ uviedol Hatalčík, ktorého družstvo príde do Michaloviec s jasným cieľom. „Chceme predviesť svoju hru a na palubovke nováčika súťaže vyhrať,“ dodal na záver bývalý reprezentačný lodivod.

Program 11. extraligového kola: Streda 26.10. 18.00: Košice - Topoľčany, ŠKP Bratislava - Bardejov, Považská Bystrica - Hlohovec. 18.30: Michalovce - Nové Zámky.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.10.2011 23:20:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.