files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí športoví fanúšikovia (2.časť)

        

V prvej časti materiálu sme sa zamerali na fanúšikovskú základňu A-mužstiev Mestského futbalového klubu Zemplín a hádzanárskeho klubu winLand. V druhom a teda záverečnom diely sa budeme venovať Hokejovému klubu Dukla a A-tímu Iuventy.

            

Duklu milujú

       

Počas majstrovských zápasov Dukly sú tribúny už štvrtý rok bohato zaplnené. Teda od čias, ako najrýchlejšia kolektívna hra prežila v metropole Zemplína znovuzrodenie. Takmer počas všetkých majstrovských stretnutí Michalovčanov sa návštevy pohybujú od 1 500 do 1 800 divákov. Tí sú do svojho tímu zaľúbení. Ak vidia, že ich miláčikom ide hra, povzbudzujú, tlieskajú, bubnujú. Raz darmo, po hokeji je v Michalovciach stále veľký dopyt. Keď sa pri Laborci hrá zemplínske derby s Trebišovom alebo ak je na programe zápas so silnejším súperom, počet priaznivcov atakuje číslo 2 000. No a hokejisti sa za priazeň odmeňujú kvalitnými výkonmi. Nie nadarmo sú v popredí tabuľky prakticky od začiatku tejto sezóny.

Boli však aj horšie časy. V rokoch 2003 až 2008 Dukla účinkovala len v druhej najvyššej súťaži. Na tribúnach sedeli dve stovky ľudí. Bolo počuť každé zakašľanie či kýchnutie, či už na strane hráčov alebo divákov. Tieto časy sú však už nenávratne preč a všetci priaznivci michalovského hokeja sú pevne presvedčení o tom, že sa už ani nikdy nevrátia.   

                 

Aj na Iuventu sa chodí

        

Veľkej priazni športových priaznivcov sa teší aj interligová Iuventa Michalovce. V prekrásnej Chemkostav aréne je ich vlastne vždy až osemsto, čo je veľmi slušné. Fanklub zložený z mladých ľudí používa pri povzbudzovaní rôzne hudobné nástroje, len aby zvýraznil vynikajúcu športovú atmosféru. Viac podpory by sa však žiadalo od strednej a staršej fanúšikovskej generácie. Tá zväčša len mĺkvo sedí a iba občas zatlieska. V každom prípade, o Iuventu je stále veľký záujem. 

                                                                                                     (jan)



Uverejnené: 19.10.2011 13:40:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.