files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla hladko podľahla Bardejovu

Hokejisti HK Dukla Michalovce podľahli v zápase 12. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade Bardejovu 2:5. Domáci hokejisti boli počas celého zápasu o krok za súperom, ktorý bol vo všetkých činnostiach lepším družstvom na ľade. O góly Dukly sa postarali novic Gašpar a v poslednej minúte skorigoval výsledok strelou od modrej obránca Kadlubiak. Zverenci trénera Ihnačáka sa v ďalšom kole predstavia v piatok 21.10. v Detve, doma ich môžu fanúšikovia vidieť v nedeľu 23.10., keď o 17.00 privítajú SR 20.

Keďže Košice mali dnes voľno, líder súťaže, ktorý je farmou tohto klubu prišiel do Michaloviec posilnený o viacerých hráčov (Pichnarčík, Pašek, Nagy, Haščák ...). Už v 20. sekunde zápasu mohol otvoriť skóre domáci kanonier Minčák, ktorý po prihrávke Šechného netrafil voľnú bránku hostí. O chvíľu nato sa do dobrej šance dostal Kovaľ, no jeho strelu kryl spoľahlivý Marton. Po dvoch šanciach domácich zahrmelo na druhej strane. Najprv síce zneškodnil Kotvan strelu Baláža, no po následnej skrumáži sa presadil Gmitter. Ten istý hráč mohol streliť gól aj o minútu neskôr, no Kotvan v bránke Dukly sa tentoraz prekvapiť nedal. Michalovský golman sa vyznamenal aj v 10. minúte, keď ušla dvojica Nagy, Dancsák, no bývalý hráč Dukly Dancsák sa vo vyloženej šanci nepresadil. Čo nevyšlo jemu, to sa podarilo pred koncom prvej tretiny Piatakovi, ktorý sa presadil po obrovskej hrúbke Žembu a upravil na 0:2.

Druhú tretinu začali lepšie hostia, ktorí si vytvorili niekoľko dobrých príležitostí, no brankár Kotvan svojich držal nad vodou. Za domácich skúsil otvoriť skóre Bednár, no s jeho tvrdou strelou si Marton poradil. V 30. minúte mohol streliť gól aj Mach, no ani jeho aktivita gól v sieti súpera nepriniesla. Hneď nato sa v útočnom pásme Dukly presadil Pašek a jeho strela skončila na žrďke Kotvanovej bránky. Domácim hráčom sa podarilo znížiť v 33. minúte, keď po prihrávke Pavlička prestrelil bardejovského golmana Juraj Gašpar, ktorý si tak hneď v prvom zápase za Duklu pripísal na svoje konto presný zásah. Hostia mohli zvýšiť svoj náskok počas presilovej hry v 37. minúte, no brankár Kotvan zlikvidoval šance Gmitera a Sabola. Hosťom sa pred koncom druhej časti podarilo streliť gól do šatni, keď sa 3 sekundy pred koncom presadil po skrumáži na bránkovisku Michaloviec Petruška.

V tretej tretine už hostia kontrolovali priebeh hry a vyrážali do nebezpečných protiútokov. V 42. minúte Pašek uvoľnil Petrušku, ktorý pohodlne strelil svoj druhý gól v zápase. Hostia aj naďalej podnikali nebezpečné protiútoky do otvorenej obrany Michaloviec a po jednom z nich, v 49. minúte už bolo 1:5, keď sa presadil Náhlik. Domácim hráčom sa podarilo skorigovať výsledok až v poslednej minúte, keď strela Kadlubiaka skončila v sieti bezmocného Martona.

Štatistika:

HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly: 33. Gašpar (Pavličko), 60. Kadlubiak (Halás, Žemba) - 5. Gmitter (Baláž, Piatak), 18. Piatak (Baláž), 40. Petruška (Haščák), 42. Petruška (Pašek), 49. Náhlik (Pichnarčík).

Strely na bránu: 25:42, Vylúčení: 4:4, navyše Boržík (Mich.) 10+DKZ za NESPH a Hančák (Mich.) 10. min NESPH. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kubuš - Gavalier, Benuška. Divákov: 812.

Michalovce: Kotvan -Žemba, Valentín, Kadlubiak, Hančák, Boržík, Šeliga, Mucha - Minčák, Šechný, Slovák - Králik, Gašpar, Pavličko - Bednár, Kovaľ, Mach - Fajčák, Halás.

Bardejov: Marton - Takáč, Pichnarčík, Gajdoš, Poláček, Slimák, Šimo, Mojdiš - Gmitter, Baláž, Piatak - Náhlik, Sabol, Stríž - Petruška, Pašek, Haščák - Nagy, Dancsák, Schneider.

Fotogalériu pripravujeme



Uverejnené: 18.10.2011 21:03:56

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623