files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand zajtra začína odvetnú časť

Hádzanári Hc winLand Michalovce minulotýždňovým domácim víťazstvom s ŠKP Bratislava (31:19) ukončili prvú časť základnej časti extraligy. V siedmich zápasoch, ktoré absolvovali získali na svoje konto desať bodov, za päť výhier a dve prehry. Extraligový nováčik je po týchto výsledkoch na peknom treťom mieste tabuľky. Druhú časť základnej časti začnú zverenci trénera Jana už tento piatok, keď o 18.30 privítajú na svojej palubovke celok Považskej Bystrice. Trénerovi Pavlovi Janovi už možno bude k dispozícii aj Marián Huňady, ktorý posledné zápasy vynechal pre zranenie kolena. 

 

S tretím miestom spokojnosť

Tretie miesto po polovici základnej časti je pre nováčika extraligy dobrá vizitka. Mladé mužstvo, ktorého vekový priemer 23 rokov kazia iba obaja golmani, je zatiaľ veľmi výdatným oživením najvyššej mužskej hádzanárskej súťaže. "S naším umiestnením sme relatívne spokojní. Mohlo to byť aj lepšie, ale aj horšie. Mali sme veľmi dobrý rozbeh do súťaže, keď sme vyhrali v Považskej Bystrici (21:23) aj v Topoľčanoch (20:23). Práve tieto víťazstvá nás teraz držia na treťom mieste, pretože nebyť ich, pravdepodobne by boli pred nami Košice, či ŠKP Bratislava. Druhá časť základnej časti bude ešte určite ťažká," skonštatoval na margo prvej časti tréner Hc winLand Pavol Jano, ktorý na lavičku michalovského celku prišiel v januári tohto roku, keď bol Hc winLand ešte v prvej lige.

Zajtra proti Považskej Bystrici

Druhú časť základnej časti začínajú zverenci trénera Jana už zajtra, keď v domácom prostredí privítajú stabilného extraligového účastníka Považskú Bystricu. Tá sa však v tejto sezóne trápi a zatiaľ je na poslednom ôsmom mieste. To sa vedeniu klubu určite máli a v týchto dňoch uskutočnili prvé opatrenia. Zmena nastala na trénerskej stoličke, kde hrajúceho trénera Júliusa Korňana nahradil Jozef Kozák. Ten viedol Považanov v dvoch predošlých sezónach, takže sa vracia do známeho prostredia. "To, že sa zmenil hlavný tréner tímu sa možno aj dalo očakávať. Ambície klubu totiž určite nie sú na posledné miesto v tabuľke. Považská Bystrica je stabilným extraligistom. Je to mužstvo, ktoré má kvalitnú obranu, za ktorou stojí reprezentačný golman Kovačin. V prvom kole u nich sme sa dosť potrápili, ale nakoniec sme vydolovali cenné dva body. Zajtra očakávam ťažký zápas, no keď predvedieme našu hru, mali by sme to zvládnuť," zdôraznil Pavol Jano, ktorý na zajtrajší zápas už možno bude môcť rátať aj s Mariánom Huňadym. Ten mal doteraz problémy s kolenom. "Od pondelka s nami trénuje, takže je určitá pravdepodobnosť, že aj nastúpi. Určite to však nebude na celý zápas, nato ešte nie je pripravený," dodal na margo štartu pravej spojky s reprezentačnými skúsenosťami tréner winLandu.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.10.2011 20:41:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.