files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu čaká po postupe náročný týždeň

Hádzanárky Iuventy Michalovce dokonale využili domáce prostredie a po dvoch víťazstvách nad talianskym HC Sassari postúpili do tretieho kola PVP. Svojho súpera spoznajú v utorok 11. októbra, keď sa vo vo viedenskom sídle EHF uskutoční žreb tretieho kola tohto pohára. Na zverenky trénera Józsefa Vuru teraz čaká náročný týždeň. V priebehu ôsmich dní totiž odohrajú tri veľmi ťažké zápasy v spoločnej slovensko-českej interlige WHIL. Už zajtra cestujú do Partizánskeho, v sobotu o 17.30 privítajú Zlín a následne opäť v stredu odohrajú zápas v Porube.

V akcii strelkyňa Iuventy Lucia Tobiašová

Talianky kládli odpor iba v prvom zápase

Keďže sa obidva zápasy druhého kola PVP odohrali v Chemkostav Aréne, favoritom na postup bola Iuventa. Tá svoju pozíciu aj potvrdila, keď po dvoch víťazstvách 37:27 a 40:29 jej hráčky postúpili do tretieho kola spomenutého pohára. Talianky kládli slovenskému majstrovi odpor iba v prvom polčase prvého zápasu a to im na lepšie výsledky určite nemohlo stačiť. "Aj keď výsledky obidvoch zápasov sú skoro rovnaké, priebeh obidvoch bol určite odlišný. V prvom zápase sme sa aj vinou toho, že sme súpera nepoznali a nemali ho zmapovaného, trošku trápili. V druhom polčase to už však bola naša hra. Druhý zápas sme mali prakticky celý čas vo svojich rukách, súper sa dotiahol iba raz. Aj preto je náš postup úplne zaslúžený," vyjdaril sa po druhom zápase asistent domáceho kormidelníka Tomáš Hlavatý.

Súpera si nevyberajú

Hráčky Iuventy tak postúpili do tretieho kola pohára PVP. Svojho súpera spoznajú na druhý týždeň, v utorok 11. októbra, kedy je vo viedenskom sídle EHF na programe žrebovanie tretieho kola tohto pohára. "Necháme sa prekvapiť, koho nám žreb prisúdi. Súpera si nechceme vyberať, pretože vieme, že so žrebom, či už bude pre nás dobrý, alebo nie sa musíme zmieriť. Keď nám žreb prisúdi ťažšie priechodného súpera, určite vydáme proti nemu všetko čo je v nás, keď nám žreb určí priechodnejšieho súpera, pobijeme sa s ním o postup do ďalšieho kola. Podľa mňa tretie kolo nemusí byť pre nás poslednou stanicou," povedal na margo súpera v treťom kole PVP Tomáš Hlavatý, ktorý je asistentom a zároveň aj tlmočníkom maďarského kormidelníka Jozsefa Vuru.

 

Náročný týždeň

Po postupe v pohári teraz čakajú na Iuventu povinnosti v domácej súťaži. Za osem dní v nej totiž odohrajú tri náročné zápasy. Už zajtra nastúpia v dohrávke 4. kole WHIL na palubovke Partizánskeho. V sobotu privítajú na domácej palubovke Zlín a ďalšiu stredu odohrajú zápas v Porube. "Je to už tak. Čaká nás anglický týždeň, keď si v priebehu ôsmich dní zmeráme sily s troma kvalitnými súpermi. Uvidíme ako na tom budú zdravotne Geričová a Gubiková, ktoré v druhom zápase proti Sassari pre zdravotné problémy nemohli nastúpiť. Každopádne v spomenutom trojzápase určite necheme ťahať za kratší koniec," dodal na záver Hlavatý.


Štatistika zo zápasov

Sassari - Michalovce 27:37 (14:17) - prvý zápas
Vylúčené:
4 - 4. ČK: 40. Bachyrievová (Iuventa za faul). Pok. hody: 2/2 - 6/4. Rozhodovali: Boričič a Markovič (obaja Srbsko) - 600 divákov.

IUVENTA: Kudročová, Gubiková - Bachyrievová 6/2, Bačíková, Geričová 3/1, Szöllösiová 5, Polláková 5, Hollá 6, Horňáková 1, Tobiašová 9/1, Wollingerová 1, Hvostaľová, Kovaličková 1. Tréner: J. Vura.

HC ASD: Morealleová, Guidiceová - Pistelliová 4, Albertiniová 2, Pirasová, Černovová 10/2, Onnisová 2, Continiová 1, Furlanettová 2, Gheorgheová 4, Pastorová 1, Pepeová 1. Trénerka: Koka Milatovičová.

Michalovce - Sassari 40:29 (22:12) – druhý zápas

Pok. hody: 3/2 - 2/2, vylúčené: 4 - 6. Rozhodovali: Boričič a Markovič (obaja Srbsko) - 800 divákov.

IUVENTA: Kudročová, Sedláčková, Gubiková - Bachyrievová 5/1, Bačíková 5, Szöllösiová 5, Polláková 4, Hollá 4, Horňáková 4, Tobiašová 1, Wollingerová 1, Hvostaľová 1/1, Kovaličková 8. Tréner: J. Vura.

HC ASD: Morealleová, Guidiceová - Pistelliová 3/1, Albertiniová 3, Pirasová 1, Černovová 4/1, Onnisová 6, Continiová 2, Furlanettová 2, Gheorgheová 5, Pastorová 2, Pepeová 1. Trénerka: K. Milatovičová.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.10.2011 21:48:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.