files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Cyklisti sú ohrozeným druhom"

 

J. Nagy: „Cyklisti sú na Slovensku ohrozovaným druhom, utláčanou menšinou na cestách. Preto musíme cyklistov pozitívne diskriminovať.“

 

„V západnej Európe podporujú cyklodopravu ako zdravú, environmentálne prijateľnú alternatívnu dopravu, ktorá má často prednosť pred autami,“ povedal na nedávnej diskusii minister životného prostredia József Nagy, ktorého kompetencia je aj tvorba zdravého a udržateľného životného prostredia. Diskusiu formou „hydeparku“ so zástupcami viacerých inštitúcií zodpovedných za dopravu, podporu cyklistiky, budovanie cyklistických chodníkov i životné prostredie  pripravilo OZ Cyklokoalícia.

 

„Na Slovensku sú cyklisti vytláčaní na hrádze a turistické chodníky a nikto nerieši cyklodopravu. Cyklocesty sú fajn, ale cyklodopravu treba integrovať aj do existujúcej siete ciest a nie segregovať len na cyklochodníky. Tie sú drahé a často pre ne nie je priestor alebo idú na úkor mestskej zelene,“ povedal v diskusii minister životného prostredia József Nagy, a dodal: „Pre časté nepochopenie, alibizmus, ignoranciu až aroganciu úradov voči cyklopožiadavkám predložíme celoslovenské riešenie:  Legislatívne pozdvihneme cyklodopravu nad autodopravu.“

 

 

Do Európskeho týždňa mobility sa aktívne zapojilo aj ministerstvo životného prostredia. V spolupráci s OZ Cyklokoalícia pripravilo výstavu vizualizácií venovanú tematike cyklodopravy ako alternatívneho spôsobu prepravy.

 

Európsky týždeň mobility trval do 22.septembra 2011 a vyvrcholil už tradične Dňom bez áut. Do minuloročného 9.ročníka tejto iniciatívy sa zapojilo rekordných 2 221 európskych miest a obcí zo 42 krajín, t.j. vyše 221 miliónov ľudí.

Viac informácií o ETM nájdete na: http://tyzdenmobility.sk/http://www.mobilityweek.eu/



Uverejnené: 29.09.2011 13:44:56 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.