files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lieky ako chlieb

 


Priemerne ich denne konzumujeme desiatky gramov. Nie všetky sú však také zdraviu prospešné, akoby sme čakali. Reč je o liekoch. Takmer každá druhá tabletka, sirup či antibiotikum má na náš organizmus nepriaznivý účinok, ktorý sa neprejaví hneď, avšak až po rokoch. Často zabúdame, že v prírode sa nachádza mnoho iných účinných látok, ktoré sú pre nás nie len prospešné, ale aj bezpečné.


Nežiaduce účinky

 

Nežiaduci účinok liečivého prípravku je nepriaznivá, nepredvídateľná reakcia na podanie liekového prípravku. Môže mať rôzny stupeň závažnosti až trvalé následky na zdraví či dokonca úmrtie. U niektorých liekov je nežiaduci účinok závislý na podanej dávke, inokedy nie. Popri známych a predvídateľných nežiaducich účinkoch sa môžu vyskytnúť tiež neočakávané, teda také, ktoré doposiaľ neboli zaznamenané a teda ich ani nebolo možné predvídať. K nežiaducim účinkom patria tiež vplyvy na možnosť počatia, tehotenstvo a vývoj plodu.

Dennodenne prijímame do nášho tela množstvo škodlivín. Či už potravinami, ktoré jeme, vodou, ale aj vzduchom či liekmi, ktoré užívame. Všetky tieto škodliviny sa síce čiastočne vyplavia a čiastočne sa naše telo proti nim bráni, avšak časť z nich ostáva v našom organizme, ukladá sa v našich orgánoch, bunkách čo môže vplývať aj na naše zdravie.

Častejšie sa staráme o svoje telo zvonka, avšak zabúdame, že dôležité je postarať sa o neho aj zvnútra. Takpovediac čističkou každého organizmu je hrubé črevo. Chemicky či priemyselne upravené potraviny, ktoré jeme, často spôsobujú zlé, nepravidelné vyprázdňovanie, ako aj zlý pohyb dutých stien, ktoré slúžia k posúvaniu obsahu v čreve. K problémom s vyprázdňovaním prispievajú aj tuky, cukry či údeniny, ktoré tak radi konzumujeme a nedostatok vlákniny či čerstvej zeleniny a ovocia.

Úlohou hrubého čreva je vylučovať z nášho tela jedovaté a nespracované odpadové látky. Tie sa už v mladom veku ukladajú na jeho stenách, aj keď je vylučovanie zdanlivo v poriadku. Časom spôsobujú nadúvanie, únavu, znižujúcu sa psychickú koncentráciu, ako aj zníženie imunity, podráždenosť, alergie, zápaly a ďalšie choroby.



Jesenná perlička

Hrozno je ideálne na jesennú kúru, ktorou pripravíte svoje telo na zimu. Keďže hrozno obsahuje fosfor, vápnik, železo či draslík, podporuje odvodňovanie tela, zlepšuje činnosť obličiek a pečene, ako aj žalúdočnú sekréciu. Hroznový cukor sa v organizme rozkladá pomalšie, čím dodáva telu energiu postupne. Pri hroznovej kúre je optimálne rozdeliť si dva kilogramy hrozna na celý deň. Samozrejme, nesmiete jesť nič iné, iba dodržiavať pitný režim. Okrem prečistenia obličiek a pečene, pôsobí aj na prečistenie pleti, vyhladzuje vrásky, chráni pokožku a zbavuje ju odpadov.

 

Lukáš Mano

 





Uverejnené: 26.09.2011 14:16:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.