files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand chce v domácom zápase uspieť

Hádzanári Hc winLand Michalovce sa po dvoch zápasoch vonku,v ktorých triumfovali najskôr v Považskej Bystrici (23:21) a potom aj v Topoľčanoch (23:20) dnes sa predstavia aj domácim fanúšikom. Vo vynovenej Mestskej športovej hale privítajú o 18.30 minuloročného extraligového finalistu 1. MHK Košice.

 

Zatiaľ bez straty

Zverencom trénera Pavla Jana sa zatiaľ ako nováčikovi extraligy darí viac ako dobre. V prvých dvoch kolách, ktoré absolvovali na súperových palubovkách získali plný počet bodov, za dve víťazstvá v Považskej Bystrici (23:21) a Topoľčanoch (23:20). "V prvých dvoch kolách sa nám síce vysledkovo darilo, no herne to ešte nebolo ono. V Považskej Bystrici aj v Topoľčanoch sme pozahadzovali veľké množstvo šancí, no som rád, že máme na konte štyri body. V obrane to už bolo dobré, no sami vidíme, že v útoku máme určité rezervy. Pripisujem to hlavne tomu, že družstvo je úplne nové a my sa ešte zohrávame," uviedla jedna z posíl Hc winLand pred touto sezónou, reprezentačný krídelník Tomáš Urban. Ten sa predviedol hlavne v druhom zápase v Topoľčanoch, keď sa stal so siedmimi gólmi najlepším strelcom zápasu. "V tomto zápase sa mi naozaj darilo viac. Dúfam, že to takto bude pokračovať a strelenými gólmi pomôžem tímu," doplnil krídelník, ktorý naposledy pôsobil v maďarskej Tatabanyi. Tento klub sa však dostal do finančných problémov a tak spoločne s Michalom Holdošom privítali možnosť pôsobenia v Hc winLand.

Chcú prilákať čo najviac divákov

Extraligového nováčika čaká po dvoch zápasoch na palubovkách súpera, prvý domáci duel. Vo vynovej Mestskej športovej hale, ktorá prešla rozsiahlou rekonštrukciou dnes o 18.30 privítajú minuloročného finalistu 1. MHK Košice. "Čaká nás prvý domáci zápas vo vynovenej hale. Keď sa pamätám, ako sme tu začali trénovať koncom júla, tak je to úplne niečo iné, ako vtedy. Nová palubovka, nové priestory, všetko je už na úrovni. Teraz už len musíme našou hrou prilákať divákov do hľadiska," podotkol Tomáš Urban, ktorý je odchovancom košicekj hádzanej a tak dnešný zápas bude pre neho poriadnou motiváciou. "V Košickom tíme poznám veľa chlapcov, či už z Košíc, alebo z reprezentácie. Pre mňa osobne bude tento zápas dosť špecifický, no dúfam, že dva body ostanú doma a my ostane aj po dnešku na víťaznej vlne," dodal pravý krídelník tímu.

Zrekonštruovaná Mestská športová hala

 

Ťažký protivník

V treťom extraligovom kole, čaká na Hc winLand ťažký protivník. V príprave odohrali zverenci Pavla Jana proti tomuto súperovi dva prípravné zápasy. Najprv v Košiciach zvíťazili 28:21 a potom vysokým víťazstvom 35:21 triumfovali aj doma. "My nehľadíme na tieto dva zápasy. Dnešné stretnutie bude určite iné. Košičania majú podobne ako my na svojom konte štyri body. Je to ťažký súper, nie nadarmo, bol minulý rok vo finále extraligy," dvíha prst pred dnešným zápasom čoskoro dvadsaťdvaročný pravý krídelník. "Pozor si musíme dať hlavne na spojky súpera. Patrik Hruščákovi to momentálne ide, je najlepším strelcom extraligy. Treba ho dobre brániť, vysúvať na neho. Ako som už povedal, dnes nás čaká ťažký súper, no ja dúfam, že to zvládneme a budeme sa tešiť z víťazstva," dodal na záver Tomáš Urban.



Uverejnené: 14.09.2011 15:16:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.