files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou domácou stratou, remízu ratoval v závere

Futbalisti MFK Zemplín stratili na domácom ihrisku prvé body, keď iba remizovali so Sencom 2:2. V úvode zápasu sa po góle Ceesaya síce ujali vedenie, no hostia dvoma gólmi otočili zápas. Remízu ratoval šesť minút pred koncom mladík Kovaľ. Teraz čaká na zverencov trénera Petrželu veľmi ťažký víkend. Najprv v utorok o 16.30 privítajú na svojom ihrisku v 2. kole SP corgoňligovú Banskú Bystricu a v sobotu cestujú do Liptovského Mikuláša. V ligovom zápase sa doma predstavia opäť v sobotu 24. septembra, keď o 15.00 privítajú Moldavu nad Bodvou.

V úvode zápasu sa domáci funkcionári poďakovali za účinkovanie v drese MFK Zemplín Filipovi Serečinovi, ktorý počas týždňa prestúpil do Ružomberka. Samotné stretnutie začali lepšie Michalovčania. V 8. minúte prenikol po pravom krídle Ruskovský a jeho center pretavil na svoj prvý gól v drese MFK Ceesay. V 15. minúte potiahol loptu Kovaľ, posunul do šestnástky nabiehajúcemu Krmpotičovi, no ten tiesnený v pokutovom území spadol. Hneď nato pálil tesne nad spoza šestnástky Ruskovský. Potom prebrali iniciatívu v zápase hostia. V 32. minúte po chybe domácej obrany sa do šance dostal Szarka, no jeho strelu zrazila domáca obrana na prvý roh Senca. Na center si najlepšie nabehol jeho kapitán Polgár a hlavou prekonal bezmocného Brudňáka v bráne MFK Zemplín. O dve minúty nato, mohol Senec poslať do vedenia agilný Szarka, ale jeho strela tesne minula domácu bránu.

Aktivita Senca pokračovala aj v druhom polčase. Domáci sa zmerali hlavne na rýchle kontry. Pri jednej z nich, v 51. minúte Kunca potiahol loptu, jeho strieľaný center sa dostal až k opustenému Ceesayovi, no ten v poslednej chvíli zaváhal. O tri minúty neskôr pálil spoza šestnástky Škvarka, no jeho strelu brankár Senca s námahou vyboxoval. Hostia pretavila prevahu v strede poľa na vedúci gól v 74. minúte. Hromkovič unikol po krídle a jeho center pretavil Szarka vo vedúci gól Senca. Až potom prebrali iniciatívu domáci hráči. Vytvorili si obrovský tlak. Najprv v 81. minúte  Škvarka minul v päťke center Jakubča. Potom strieľaný center striedajúceho Zonzona len s námahou skrotil golman Matlák. Aktivita Michalovčanov však priniesla aspoň vyrovnanie. v 84. minúte sa výborne uvoľnil Kovaľ a ponad Matláka poslal loptu do siete a vyrovnal tak na 2:2. Domáci hráči ešte chceli strhnúť vedenia na svoju stranu, no záverečný tlak už gól nepriniesol. MFK Zemplín tak po štyroch víťazstvách prvykrát doma stratil body, ale keďže Myjava takisto remizovala udržia si zverenci trénera Petrželu prvé miesto aj po 8. kole.

Štatistika:

MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:2 (1:1)

Góly: 8. A. Ceesay, 84. Kovaľ - 32. Polgár, 74. Szarka

ŽK: 36. M. Plichta (Senec)

Rozhodoval: Perašín - 2377 divákov.

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Waseem, Hottek, Dargaj, M. Vanák - Ruskovský, Škvarka (83. Zonzon), Krmpotič, Kovaľ, A. Ceesay (64. Jakubčo) - D. Kunca (81. Kokočák)

ŠK SFM: M. Matlák - Hromkovič, Karč, Polgár, Hlavatovič - Turčák (89. Čerňan), Bedecs (90+. Trajcsik), Chromý, Mikulič - Szarka, M. Plichta (70. Tomášek)

Ostatné výsledky 8. kola: MFK Dubnica - MFK Dolný Kubín 0:0, FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok B 3:1 (1:0), MŠK Rimavská Sobota - FK Bodva Moldava nad Bodvou 0:0, TJ Spartak Myjava - FK LAFC Lučenec 1:1 (1:0)



Uverejnené: 10.09.2011 19:46:14
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.