files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand zajtra v Topoľčanoch

Hádzanári Hc winLand majú za sebou úspešnú extraligovú premiéru. Minulú sobotu triumfovali na palubovke Považskej Bystrice a víťazstvom 23:21 si pripísali na svoje konto dva body. Bodové konto môžu zverenci trénera Pavla Jana rozšíriť už tento víkend, keď cestujú do Topoľčian. Samotný tréner tímu očakáva ťažký zápas, no svojim zverencom verí, že sa dokážu pobiť o ďalšie víťazstvo.

Spokojný akurát s dvoma bodmi

 

V prvom kole sa extraligový nováčik predstavil v Považskej Bystrici, kde zvíťazil o dva góly 23:21. Trénera tímu Pavla Jana síce tešilo víťazstvo, no určite nebol spokojný s hrou svojich zverencov. "Bol to náš úvodný zápas a tak to aj vyzeralo. Pred zápasom som sa obával psychického bloku mojich zverencov a to sa trochu naplnilo. Treba povedať, že proti Považskej sme mali aj šťastie, hlavne na konci zápasu. Som však rád, že sme to zvládli a získali dva body. Dalo by sa povedať, že som spokojný iba s víťazstvom, určite nie hrou. Hlavne v útoku sme pozahadzovali hromadu šancí. V obrane to už nebolo také zlé. Dvadsaťjeden inkasovaných gólov nie je zlá vizitka. Za výkon v tomto zápase môžem pochváliť akurát Kolpaka, ktorý chytal výborné, Kučera a Miňa," povedal tréner Hc winLand Pavol Jano. Michalovčania na začiatku duelu prehrávali už 3:8, no už do polčasu stiahli výsledok na jeden gól. V druhom dejstve už otočili priebeh zápasu vo svoj prospech. "Hneď na začiatku sme spálili sériu šancí. Súperov brankár Kovačin chytal výborné. Aj keď sme prehrávali, vedel som, že ešte nie je koniec zápasu a máme dostatok času vrátiť sa do stretnutia. To sa aj stalo. Ešte raz som rád, že sme si z tohto zápasu odniesli víťazstvo," dodal ešte kormidelník winLandu k zápasu prvého kola.

Zajtra v Topoľčanoch

V druhom kole cestujú zverenci trénera Jana do Topoľčian, kde ich čaká takisto ťažký súper. Topoľčany totiž minulý víkend prehrali na palubovke silného Hlohovca len o päť gólov 25:20, keď domáci strhli víťazstvo na svoje konto až tesne pred záverom zápasu. Minuloročný nováčik je silným protivníkom a tak ho vníma aj tréner winLandu. "Ide o skúsené družstvo, minuloročného nováčika. Vo svojich radoch má hráčov, ktorí vedia rozhodovať zápasy. Nemôžme sa prispôsobiť ich hre, ktorá spočíva v tom, že hrajú na istotu. Očakávam veľmi ťažký zápas. Keď súpera prinútime hrať našu hru, verím, že budeme úspešní aj v tomto zápase," skonštatoval Pavol Jano k sobotňajšiemu súperovi. Ten má vo svojich radoch niekoľko známych tvári slovenskej hádzanej. Prezidentom klubu je skúsený hádzanársky odborník František Šulc st. Trénerom tímu je Dezider Jakubička. Brankárom tímu je už štyridsaťdvaročný bývalý reprezentant Slovenska Bohumír Halgaš. Hráči winLandu by si mali dať pozor aj na strelca Vlčka a takisto aj na rýchlych krídelníkov Kľačanského a Mokriša. Zaujimavosťou je, že v kádri HK Topoľčany pôsobí aj pivot Pavol Bačik, ktorý sa počas zimnej prípravy pripravoval so zverencami Pavla Jana, no samotného trénera nepresvedčil, že by bol pre tím prínosom.

Program 2. extraligového kola: 9.9. 18.00 Nové Zámky - ŠKP Bratislava, 10.9. 18.00 Košice - Považská Bystrica, HK Topoľčany - Hc winLand Michalovce, Hlohovec - Bardejov



Uverejnené: 09.09.2011 15:30:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.