files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v generálke na LM úspešná

 Hádzanárky Iuventy Michalovce si v predohrávke prvého kola WHIL poradili s nováčikom súťaže družstvom UDHK ŠG Nitra-Sereď 37:16. O svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali o desať gólov 18:8. V druhom dejstve už dal tréner Vura príležitosť všetkým hráčkam, ktoré mal k dispozícii, no skóre v prospech slovenského majstra aj tak narastalo. Zápas s UDHK bol pre domáce hráčky generálkou na predkolo Ligy majstrov, ktoré Michalovčanky odohrajú počas víkendu vo svojej domovskej Chemkostav Aréne. Postupne sa stretnú v piatok o 18.00 s tureckým majstrom Uskudarom, sobotu o 18.00 so srbským RK Zaječar a nedeľu v rovnakom čase nastúpia proti českému Veselí.

Iuventa začala zápas s nováčikom ligy výborne, keď hneď na začiatku viedla po góle Hollej 4:0. Nitranky sa však nevzdávali a tromi gólmi Sýkorovej a Vargovej znížili na 4:3. Domáce hráčky však kontrovali štyrmi gólmi v 15. minúte po presnom zásahu Tobiášovej už viedli 8:3. Domáce hráčky pokračovali naďalej vo svojej hre a rýchlymi protiútokmi zvyšovali skóre vo svoj prospech. V rozpätí 24. a 27. minúty zaznamenali šnúru troch gólov a po presnej strele Tobiášovej už viedli 15:6. Na to zareagoval tréner hostí Varga oddychovým časom. V predposlednej minúte znížili Tulipánová na 16:8, no posledné slovo v prvom polčase patrilo Iuvente. Po dvoch góloch Hollej a Hvostaľovej sa dostali do polčasového vedenia 18:8.

 

Tréner Vura dal v druhom dejstve príležitosť všetkým hráčkam, čo boli na lavičke, no skóre zápasu aj tak narastalo v prospech Iuventy. Po góle Pollákovej v 40. minúte už domáce hráčky viedli 25:12. Následne sa presadila aj hosťujúca Sláviková, no potom nasledovalo päť gólov v podaní Iuventy a v 47. minúte po góle Geričovej viedla Iuventa už 30:13. Záver duelu už Michalovčanky v pohode zvládli a na pol plynu dokráčali k prvým dvom bodom.

Štatistika:

Iuventa Michalovce – UDHK ŠG Nitra-Sereď  37:16 (18:8)

Vylúčené: 5-8, Pok. hody: 7/6 – 5/4, Rozhodovali: Macko, Gábriš, Divákov: 800

IUVENTA: Gubíková, Kudročová – Bachyrieva 1, Bačíková 2, Gerič 4/1, Szollosiová 2, Kovaličková, Polláková 2, Hollá 7, Horňáková 4, Tobiášová 5/1, Hvostaľová 6/4, Wollingerová 3, Rebičová 1

UDHK ŠG: Burešová, Medveďová – Krajčovičová, Lenčéšová 2/1, Vajsová, Berová 1, Matoušková, Biziková, Ivanová, Kisová 1, Vargová 7/3, Sláviková 1, Tulipánová 2, Sýkorová 2



Uverejnené: 30.08.2011 21:16:13
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.