files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu čaká posledná herná previerka

Hádzanárky Iuventy Michalovce čaká pred náročnou sezónou posledná herná previerka. Počas víkendu sa v Chemkostav Aréne uskutoční už XVIII. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču. Na tomto ročníku budú súperkami domácich hádzanárok maďarský Veszprém, poľské Kielce a ukrajinský Užhorod.

 

Spokojnosť s prípravou

Iuventa odohrala počas prípravy deväť prípravných zápasov s bilanciou tri výhry, jedna remíza a päť prehier. Najskôr sa dvakrát predstavila v Užhorode, kde raz prehrala a raz vyhrala (24:28, 32:30). Potom privítala na domácej palubovke Bekescsabu ,s ktorou mali jej hráčky bilanciu jednej výhry a jednej prehry (31:30 a 21:28). Následne Iuventa absolvovala päť zápasov v Maďarsku, kde si pripísala jednu výhru (so Siofokom 35:32), jednu remízu (s Szeczkardom 24:24) a tri prehry (s Veszprémom 22:33 a rumunskými Klužom 26:29, či HC Zalau 25:31). Tréner Vura neberie túto bilanciu ako tragickú. „Mne v tejto časti vôbec nešlo o výsledky, ale o to, aby som spoznal svoje zverenky. Do tímu som priniesol svoj štýl a každá hráčka by si ho mala osvojiť. Môžem vysloviť maximálnu spokojnosť s prístupom všetkých hráčok v kádri. Naše predstavy sa snažili realizovať na 100%, hoci to pre nich určite bolo ťažké,“ povedal József Vura, ktorý sa do tímu snaží priniesť svoj osvedčený systém, ktorý fungoval na jeho bývalých pôsobiskách. „Ku kladom prípravy by som zaradil práve prístup dievčat. Najväčší nedostatok sú zranenia, ktoré nás zasiahli. Bachyrieva len teraz začala trénovať, pravidelné zdravotné problémy mala počas celej prípravy Polláková, menšie zranenia sa nevyhli ani Tobiášovej, či novej posile Kovaličkovej. To už nehovorím o tom, že k dispozícii nemám dlhodobo zranené hráčky Trehubovú a Mičiníkovú,“ opísal hlavné klady a zápory prípravy Iuventy jej kormidelník.

 

Posledná herná previerka

Na slovenského šampióna čaká tento víkend posledná herná previerka. Generálkou na prvé kolo WHIL, ktoré Iuventa odohrá v utorok 30. augusta proti UDHK Nitra a takisto aj na predkolo Ligy majstrov, bude domáci Memoriál Tomáša Jakubču. Súperom zvereniek trénera Vuru bude maďarský Veszprém, poľské Kielce a ukrajinský Užhorod. „Na tomto turnaji nám už pôjde aj o výsledok. Čakajú nás však kvalitné tímy, ktoré hrávajú v silných európskych ligách. Veszprém sa v tomto roku výrazne posilnil a podľa mňa bude vysoko aj v maďarskej lige. Som presvedčený, že cez víkend porazíme Kielce aj Užhorod a s Maďarkami odohráme dobrý zápas. Čerešničkou na torte by pre mňa bolo domáce víťazstvo,“ skonštatoval lodivod Iuventy k Memoriálu Tomáša Jakubču, ktorý sa uskutoční počas nasledovného víkendu.

 

Začínajú s Kielcami, končia s Veszprémom

Už XVIII. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču sa tohto roku zúčastní okrem domácich hádzanárok aj minuloročný obhajca ukrajinský Užhorod, popredné poľské družstvo Vive Targi Kielce a maďarský Veszprém. Práve Maďarky budú podľa najväčších predpokladov najťažším súperom, ktorý Iuventu na turnaji čaká. Tento zápas je naplánovaný ako posledný v nedeľu o 11.45. Prvý zápas odohrajú zverenkyne trénera Vuru v sobotu o 10.00, keď nastúpia proti Kielcom. Večer potom odohrajú zápas proti obhajcovi trofeje Užhorodu.

 

Fakty z posledného ročníka :

Michalovce - Užhorod 40:28 (21:13), Ruda Slaska - Olomouc 28:26 (13:14), Olomouc - Užhorod 24:31 (10:16), Michalovce - Ruda Slaska 28:29 (15:10), Užhorod - Ruda Slask 27:26 (14:16), Michalovce - Olomouc 22:23 (14:14)

Konečné poradie: 1. Karpaty Užhorod 4 body, 2.  Zgoda Ruda Śląska 4 body,  DHK ZORA Olomouc 2 body, 4. Iuventa Michalovce 2 body.

 

XVIII. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču

Účastníci turnaja

Iuventa Michalovce (Slovensko) - majster Slovenska v sezóne 2010/2011, druhé miesto vo WHIL

Karpaty Užhorod (Ukrajina) - minuloročný obhájca, účastník najvyššej ukrajinskej ligy

Vive Targi Kielce (Poľsko) - druhé družstvo poľskej Ekstraklasy

KC Barabas Veszprem (Maďarsko) - ôsme družstvo maďarskej Nemzeti Bajnokság

 

PROGRAM TURNAJA

Sobota 20. august

10:00 Vive Targi Kielce - Iuventa Michalovce

11:45 KC Barabas Veszprem - Karpaty Užhorod

 

16:00 Vive Targi Kielce - KC Barabas Veszprem

17:45 Iuventa Michalovce - Karpaty Užhorod

 

Nedeľa 21. august

10:00 Karpaty Užhorod - Vive Targi Kielce

11:45 Iuventa Michalovce - KC Barabas Veszprém

 

Peter Brendza



Uverejnené: 17.08.2011 23:43:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.