files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krytá plaváreň je tu už viac ako tri desiatky rokov

 

Seriál o histórii najväčších michalovských športovísk skončíme krytou plavárňou. Od začiatku fungovania je dejiskom športových súťaží. Slúži aj širokej verejnosti. Na rekonštrukciu nie sú peniaze.

                        

Hlavne pre mladých

           

Krytá plaváreň sa nachádza v objekte pôvodne nazvanom „Pavilón služieb.“ Je určený hlavne obyvateľom sídlisk Juh a západ. Na malom mieste sú predajne potravín, mäsa a údenín, textilu,  reštaurácia a iné prevádzky. Bývalý politický systém dosť myslel na šport. Preto sa tu nachádza aj plaváreň. Spolu so všetkými prevádzkami bola daná do užívania na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Športové zariadenie využíva najmä školopovinná mládež. Školy organizujú povinné plavecké výcviky. Konajú sa aj rôzne krajské a okresné súťaže. Takisto podujatia O pohár primátora. Svoje sídlo tu ma aj Plavecká škola Orca. Osem rokov plaváreň funguje aj v lete. Má to veľmi pozitívnu odozvu. Oceňujú to predovšetkým rodičia prázdninujúcich detí.


                          

Chýbajú peniaze

           

Vyše tridsaťročné prevádzkovanie zanechalo na športovom stánku stopy. Podzemná technika dosluhuje. Technické a záhradnícke služby mesta (prevádzkovateľ) robia len nevyhnutné opravy. Sklenená výplň v bočnej časti prepúšťa chlad. Problém by sa vyriešil osadením veľkých plastových okien. Zub času nahlodáva strechu. Úpravu si vyžaduje aj fasáda. Terajšia je spred pätnástich rokov.  Menšie renovačné práce sa realizovali v minulých rokoch. Technické služby vymenili chátrajúce vstupné dvere za plastové. V jednotlivých priestoroch inštalovali označníky. Ľuďom uľahčujú orientáciu. Niekoľko rokov zástupcovia mesta uvažujú o rozsiahlej prestavbe plavárne. Na uskutočnenie projektu chýbajú prostriedky.

                                                                                        (jan)



Uverejnené: 15.08.2011 09:37:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.